• IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~JPK [37.47.142.*]
    po wejsciu od tego roku obowiazku jpk obejmujacego mikroprzedsiebiorcow wyniki ifirma pojda ostro w gore , aby wygenerowac i wyslac jpk trzeba wykupic abonament , nie da sie tego zrobic majac darmowy program do faktur lub oplacajac faktura + , wiem bo sam korzystam z uslug ksiegowych tej spolki , zatem zdecydowana liczba vatowcow prowadzaca samodzielna ksiegowosc bedzie zmuszona wykupic abonament , co zwielokrotni zyski spolki regularnie placacej od paru lat dywidendy , krowa dojna jakich malo , zdecydowane kupuj i nie martw sie wahaniami kursu , tu jest tylko nieco ponad 6 milionow akcji a zauwazylem na gieldzie pojedynczych graczy , ktorzy dysponuja pakietami po 300tys sztuk , stanowiacych prawie 5 % kapitalizacji , wystawiajacych odstraszajace zlecenia sprzedazy gigantycznych pakietow np w dniu 14.02 na zamknieciu , ustawiajac sie zapewne od razu po drugiej stronie na zakup:)
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~edar [94.254.147.*]
    "po wejsciu od tego roku obowiazku jpk obejmujacego mikroprzedsiebiorcow wyniki ifirma pojda ostro w gore , aby wygenerowac i wyslac jpk trzeba wykupic abonament , nie da sie tego zrobic majac darmowy program do faktur lub oplacajac faktura + , wiem bo sam korzystam z uslug ksiegowych tej spolki , zatem zdecydowana liczba vatowcow prowadzaca samodzielna ksiegowosc bedzie zmuszona wykupic abonament , co zwielokrotni zyski spolki regularnie placacej od paru lat dywidendy , krowa dojna jakich malo , zdecydowane kupuj i nie martw sie wahaniami kursu , tu jest tylko nieco ponad 6 milionow akcji a zauwazylem na gieldzie pojedynczych graczy , ktorzy dysponuja pakietami po 300tys sztuk"

Całkowicie się z tobą zgadzam. W obecnej sytuacji Ifirma jest "kurą znosząca w przyszłości złote jaja". Obecny kurs zaniżyło kilku panów którzy m.in. o de mnie chcieli kupić tanio akcje. Doskonale wiedzą, że obecna wycena IFirmy jest bardzo niska. Tylko rażące błędy w zarządzaniu i katastrofa mogłyby zniszczyć ten abonamentowy biznes. Możesz być spokojny dopóki ja jestem oraz moi sojusznicy w akcjonariacie co tych "panów strasznie boli" możesz być spokojny.

Przecież to ja oskarżany na forum o sypanie i podsypywanie, co jest nieprawdą, bo na ostatnich spadkach dokupiłem akcji o czym osobiście poinformowałem prezesa, napisałem wczoraj, że wystawię na dogrywce okrągłe 300.000 akcji były zamknąć usta pieniaczom i niedowiarkom, że sprzedaję lub podsypuję. W/w "panowie" kilka dni temu jak zobaczyli, że kurs rośnie o 9,8% to wystawili ukryte zlecenie sprzedaży po 3,49 zł. o potem po 3,42 zł. blokując wzrost kursu a na koniec sesji zaniżyli.

P.S. Mam nadzieję, iż "truestory" który jest bardzo dobrym specjalistą, ale na GPW się nie zna, zrozumie, że został wprowadzony w "maliny". W ich grze na 2 strony " panowie" doskonale wiedzą, że mają problem ponieważ długoterminowo ja inwestuję wyłącznie na "kupno". Po co miałbym sprzedawać teraz, skoro mając taki pakiet za miesiąc będzie wypłacona kolejna dywidenda? A zamiana akcji była konieczna bo inwestorzy nie chcą kupować akcji imiennych a przecież w przyszłości może zdecyduję się na sprzedaż ? Oni wiedzieli, że łatwo im będzie zdołować kurs po upublicznieniu informacji przez spółkę podszywając się pod "rzekome moje sypanie " po zamianie akcji.
    Pozdrowienia !

• Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~radosław [5.135.76.*]

> P.S. Mam nadzieję, iż "truestory" który jest bardzo dobrym specjalistą, ale na GPW się nie zna, zrozumie, że został wprowadzony w "maliny".

Może Pan wyjawić kim jest "truestory"? Co to za specjalista?

"Może Pan wyjawić kim jest "truestory"? Co to za specjalista?"

iFirma ma wielu bardzo dobrych pracowników a ten jest odpowiadając ustami prezesa "jednym z kluczowych".
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~radosław [5.135.76.*]

> iFirma ma wielu bardzo dobrych pracowników a ten jest odpowiadając ustami prezesa "jednym z kluczowych".

Pan się nie boi, Pan powie z kim Pan tu dyskutuje od pół roku. Co to za kluczowy pracownik? Za co odpowiada w firmie poza komentowaniem?

1 . "Pan się nie boi, "

Ad. 1 Czego miałbym się bać, mówienia i pisania Prawdy !

2. "Pan powie z kim Pan tu dyskutuje od pół roku. "Co to za kluczowy pracownik?"

Ad .2 Niestety nie mogę powiedzieć bo zaszkodziłoby to iFirmie. Przez wiele ostatnich miesięcy nie dokonywałem żadnych wpisów! Dopiero kilka dni temu jako xyz i edar musiałem odpowiedzieć na krzywdzące, nieprawdziwe wpisy o rzekomym moim sypaniu akcji, co było bardzo szkodliwe dla notowań iFirmy. A przecież była grupa osób które chciały akcje "naszej" perełki iFirmy tanio dokupić.

3. "Za co odpowiada w firmie poza komentowaniem?"

Ad. 3 Na to pytanie też nie mogę odpowiedzieć. Powiem tylko, że sposób i poziom tego komentowania jest nie do przyjęcia. Może świadczyć o niewiedzy albo o celowym działaniu.

• Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~Truestory [37.47.9.*]
    Znów spiski, znów "panowie" - leki wziąłeś? A może po prostu ktoś (w tym ty) sprzedawal bo chciał sprzedać?

To że masz tylko 300tys to znaczy że po tym jak dopuszczono twoje akcje do obrotu zacząłeś już sypać i jeszcze 300 tys ci zostało. Sam się pogrążasz. Miałeś "trochę" więcej nieprawdaż? To że nie byłeś jedynym sprzedającym to inna ińszość
    Nie lubię ściemniaczy i teorii spiskowych naganiajacych na akcje

Ps.nie wiesz kim jestem. Masz tylko swoje domysły.
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~JPK [37.47.172.*]
    naucz sie czytac ze zrozumieniem a pozniej mozesz zabierac glos
    Zapomniałeś zmienić nicka edarku? Co za postać. Ależ agresja
    "ustawiajac sie zapewne od razu po drugiej stronie na zakup"
    Czyżby kolejny klon edara? Wszyscy chcą kupować ifirme i dlatego spadło o ~25% w ostatnim okresie. To jak spadnie kolejne 25% to będzie znaczyło chyba że są sami chętni na zakup? Tak edarze tak
    JPK można wygenerować w ifirma.pl bez posiadania usług biura rachunkowego. Inaczej zarówno darmowy program ifirma jak i Faktura+ straciłyby sens. Polecam link https://pomoc.ifirma.pl/pomoc-artykul/jednolity-plik-kontrolny-jak-wygenerowac-pobrac-i-wyslac/
    Pinokio pinokio. Bezczelny pinokio. Juz nie tylko naganianie ale i ordynarne kłamstwa
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~Skrrr [94.254.160.*]
    Kolejny tydzień w plecy... co to dalej przyniesie ? Zjazd na 3 czy powrócimy w końcu na 4.0 ?
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~dsg [188.146.168.*]
    Jakiś śmieszne spiski. Widać, że kursem tu może sterować jedna osoba. To mówi wiele o popycie na te akcje
  • Re: IFIRMA - KTO TO WOGÓLE SPRZEDAJE ?? Autor: ~xyz [37.47.173.*]
    widac ze nie zdazyles na pociąg , ale nie martw sie , wzrosty tu sie dopiero zaczynaja , kupuj śmiało i dołącz do grona szczęśliwców:)
[x]
IFIRMA -3,16% 27,55 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.