Wszyscy czekamy aż pójdą infa o Ketaminie albo rynkach i kurs powinien pójść w górę i może nawet zacznie... Ale wszyscy widzimy, że za pół roku czy rok może nam wpaść albo korekta albo jakaś większa bessa. Jaki macie plan? Co zrobicie? Będziecie trzymać akcje i dobierać bo będą po 20-25pln? Czy na początek wysypiecie wszystko na rynek żeby straty nie mieć?
Planuję po lekkich spadkach nabywać akcję celonu,po czym po kolejnych wspaniałych wizjach Macieja W. sprzedawać na wzrostach, i tak będę robił w kółko, jak w kółko przekładane są kolejne daty osiągnięcia tak uwielbianego przez prezesa milestonesów.
idealny przykład spółki farmaceutyczno- generycznej (co bardzo podziwiam) przesiąkniętej PRem, bo koło innowacyjnej nawet nie leżała.
Ja mam zawsze częśc pakietu na spekulacje i część "żelazną", którą trzymam. W razie nagłego odjazdu zostaje mi część żelazna. Na Celonie żelazne jest co najmniej 2/3 całości. Pozostałe być może będę upłynniał w okolicach 40 zł, licząc na korektę. Ale wiele zależy od zachowania także innych spółek. Zawsze staram się mieć jakiś kapitał w zanadrzu, gdyby coś mocno spadało.
Może nie być tak źle w przypadku bessy, taki Mabion i Selvita mają wg biznesradaru korelację z rynkiem bliską zeru: https://www.biznesradar.pl/analiza-portfelowa/MABION beta 0.11 https://www.biznesradar.pl/analiza-portfelowa/SELVITA beta 0.08
To prawda... Z Salmexem to będzie jeszcze okej, tylko widać, że jak niektóre kraje mogą w UE się nie spieszyć i mają chyba 2 czy 3 lata na rejestrację to idzie jak idzie......
a z Selvitą .... To obejrzałem film wywiad z prezesami na strefie inwestorów plus ostatnio jakieś info było, że Przewięźlikowski, że za 4 lata kapitalizacja Selvity będzie 2 miliardy, czyli ponad 2 razy większa niż dziś. Co może dać kurs ok 150PLN
Moje zlecenie na 31 akcji za 1K rano poszło. Cały czas dobieram.... Według mnie to ruszy dopiero jak pójdą infa jakieś o Ketaminie, czyli maj-czerwiec. Do tego czasu może być tutaj boczniak i promocja cenowa i to ostatni raz.