kopiuj wklej z innego wątku.. ale cóż zrobić nie chce mi się produkować dla marginesu społecznego:))
na ip poniżej nie zwracajcie uwagi ;) plebs ze stoppointa, amg pewnie też..jak i komentarze na stronie igpw- też pewnie od nich, spółka notuje rekordowy detal o czym informuje w raporcie, a "człowiek nikt" ze swoją wiedzą będzie udawał, że wie więcej ;) strasznie ich boli, że nikt nie kupuje śmiecia stoppointa przez co i obrót rzędu 300zł i kurs.. jest jaki jest :D jeszcze nieraz się tu pojawią i będą próbować naganiać.. szkoda, że jak zawsze bezskutecznie :D największy ból i też zarazem ich "pobyt" tutaj będzie jak stopp przebije 10 gr, gwarantuje wam to :D
I Wy się dziwicie kolarzom??? Dziś można było wywalić kilkanaście K, a może i więcej powyżej 1,40 i za chwilę będzie można zgarniać tyle samo albo i więcej po 1,3x
Dnia 2018-02-14 o godz. 23:50 ~luluś napisał(a): > Za jakiś czas w akcie desperacji będziesz po każdej sesji pisał ile masz w sumie akcji? > Tak jak ten na Mgames, ile on już ma 2kk?
zgadza się, niech lepiej pilnuje bo na k kiepsko to wygląda....co do alei to tutaj mamy podobny problem, brak popytu, najlepiej obrazuje to wczorajsza sesja jak na fixie ladnie ktoś zebrał i liczył że leszcz zacznie brać z prawej, pociągnie dalej a tu zasyp...kiepsko to wygląda niestety narazie
Powiem tak, obserwuję spółkę od dłuższego czasu z zamiarem wejścia/zakupu większej ilości akcji. Wszystko się tutaj zgadza - wycena porównawcza, wzrosty wyników w raportach dług niewielki etc. To o co tutaj chodzi. Czytając ostatni raport podczas sesji myślałem że poniżej 1,3 nie kupię. A tutaj skolko godno papieru.
Ostatnia zniżka jest jak najbardziej naturalna. WIG szedł w dół - to nasi kochani inwestorzy mieli wolną kasę, więc wszyscy wpadli na pomysł by kupować Aleję przed publikacja raportu, a po publikacji szybko sprzedać z zyskiem. Zwyżka była ale trochę za wcześnie :). Teraz naturalnie będzie druga ale powolniejsza i bez wyrzucania.
tutaj na kurs przełożenie może mieć szeroki i wyczuwam duża rezerwę w inwestowaniu kapitalu z uwagi na obawę początku bessy w usa. generalnie wycofalem 50 % kapitalu z dużych i średnich spółek a aleje trzymam bo jak piszesz, wig dostanie prędzej czy później i takie spółki jak aleja zyskają w oczach inwestorów. noga na mogę, cygatko, whisky i czekamy
Inwestuję na GPW odkąd powstała. Z doświadczenia wiem, że łatwo idą do góry te papiery, które jest łatwo zakumulować w dużej ilości. Dystrybucja ich trwa, ale to się opłaca. Tu nikt nie odda dużych pakietów po niskiej cenie. Jedni trzymają, drudzy spekulują nawet na 5% zwyżkach, płynność taka sobie. Brak koordynacji daje taki efekt jaki widać. Gdy WIG idzie w górę to wywalali akcje nawet po 1,13 zł, żeby pozyskać kasę i wejść na chwilę w inną Spółkę. Powoli stopniami pnie się to w górę sporo opóźnione w stosunku do wartości. Pzdr
A Ty to kto że mój nick używasz?
Prawie rok obserwuje spółkę i czaję się na wybicie z tego boczniaka ale widzę że tu ktoś sypie. Po takim raporcie powinno coś rosnąć. Co się tu dzieje?
Prawda jest taka ze na tej spolce nic sie nie wydarzy co by moglo spowodowac wrosty na konkretne poziomy, ta spolka jest juz passe. Terazsa lepszespolki w ktore warto unwestowac. Jak juz ktos wspominal, teraz idzie ogrom kasy w spolki z nc, bessa jest z innego powodu ale nieo tym... nie wrozetej spolcenic dobrego, coraz wiecej ludzi ucieka, mimo iz dobry raport to chetnych brak...
Jak jest dobra spolka to najpierw spekula zaniza kurs by kupic taniej czy zawyza by przeplacac? Pomysl sobie ze nc to taka obiecujaca spolka i sprobuj wyobrazic sobie przebieg takiej sytuacji. Nie na daremno laduje sie kapital w rozwoj malych spolek za pomoca roznych programow rzadowych. Ci co maja cynk gdzie ta kasa powedruje i jak zostanie zainwestowana juz zaczynaja sie rozsiadac w lozach vip.
Co teraz jest na topie? I gdzie idzie ten ogrom kasy, bo ja nie widze zeby na nc cos sie dzialo. Chyba ze mowa o ogromie kasy w wysokosci paru stuwek:)
Ja widzę na długoterminowym indeksie NCI dużą akumulację, trwającą od lipca 2013 roku, która pomału dobiega końca. Lokalni "grubi inwestorzy" oddają akcje - ciekawe komu? :) Prognozuję w ciągu 1,5 roku wzrost indeksu do minimum 500 pkt