• akcje nowej emisji Autor: ~RaV [37.47.47.*]
    informuję wszystkich zainteresowanych że akcje nowej emisji zgodnie z uchwałą z 2015r spółka wprowadzi dopiero po przejściu na GPW a nie na NC. (info od viceprezesa
    Jestem ciekawy czy ktoś kto zainiwstował w spółkę zrozumiał zapisy uchwały w ten sposób (tzn że akcje będą wprowadzone po przejściu na gpw a nie na NC).
    Firmie SFD doradza autoryzowany doradca Corvus Corporate- podobnie jak innym gwiazdom gpw i nc:
    scopak
    drewex,
    totmes capital ( pod różnymi nazwami ostatnia to chyba lst capital)
    LZMO
    baltic investment
    inpoint
    eurosnack
    hollywood
    atc cargo
    poltronic
    plastbox
    b3 system
    betacom

współczuje sobie i akcjonariuszom.
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Rav [31.0.87.*]
    Nikt nie obejmował?
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~inwestor [37.190.148.*]
    współczuję sobie i innym, którzy zainwestowali w ten papier. Dziękuję za informacje.
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~długoterminowy [94.75.109.*]
    To, że zarząd nie grzeszy inteligencją to jedno.
    To, że wybrał sobie doradcę, który goni w piętkę i zjada własny ogon to drugie.
    Ale po trzecie:
    • Sektor, w którym działa spółka jest mega atrakcyjny i wyniki sprzedaży jasno to potwierdzają.
    • Akcje nowej emisji (seria F), o których ktoś napisał, były wydawane z prawem poboru po cenie emisyjnej 0,40, więc nikt nowy ich nie kupował.
    • Jeżeli spółka planuje wprowadzenie akcji serii F do notowań dopiero po przeniesieniu notowań na główny rynek GPW - to ze strony zarządu rozbój w biały dzień. Ale dobra wiadomość jest taka, że do przeniesienia na GPW potrzebna będzie kapitalizacja 3-krotnie wyższa niż dzisiejsza, więc ktoś kiedyś będzie musiał ten kurs wyciągnąć. I to znacznie powyżej 1 zeta...

• Re: akcje nowej emisji Autor: ~zwierzak [37.190.148.*]
    Każdy kto kupił lub przygląda się tej spółce wie jak dynamicznie rozwijająca się
    to branża. Niestety działanie w dynamicznie rozwijającej się branży nie
    gwarantuje sukcesu. Przykładu nie trzeba szukać daleko - Pure Jatomi.
    Branża fitness w Polsce mimo, że nie jest jeszcze tak silnie rozwinięta jak na zachodzie
    i ma spore rezerwy do wzrostu to nie rozwija się już tak szybko jak jeszcze
    2-3 lata temu. Ciężko mi stwierdzić czy spółka w dłuższej perspektywie
    myśli o wejściu na rynek główny i kreowaniu wartości dla
    akcjonariuszy. Chyba nie jest im to potrzebne ...
    Mam wrażenie, że w tej spółce zarówno zysk jak i strata
    są tylko na papierze.

Mimo wszystko trzymam kciuki za rozwój SFD
    i liczę, że w przyszłości nastąpią zmiany na lepsze.

• Re: akcje nowej emisji Autor: ~marlon [85.14.84.*]
    to kiedys latało po 1,8 zł ,1 potrzebna jak psu buda minimum
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Rav [37.248.167.*]
    Ależ ja zapisałem się na akcje również w 2transzy. (poza pp). W wolnej chwili podejmę ten temat i napisze do KDPW i może knf jak zarejestrowali emisję z takimi uchwałami. Pewnie wybiorę się też na wza
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Rav [31.0.37.*]
    Podbijam temat. Kto z was ma akcje niej emisji. Przygotowałem pismo w sprawie braku wprowadzenia akcji na giełdę. Czy ktoś jest zainteresowany?
    Ze strony prezesa nie mam komentarza dotyczącego uchwał i zobowiązań zarządu z nich wynikających.
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Marcin [37.190.148.*]
    Ja mam !
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Rav [37.248.163.*]
    No dobrze. I rozumiem że czekasz do np. 2025r na wprowadzenie akcji do obrotu?
  • Re: akcje nowej emisji Autor: ~Marcin [37.190.148.*]
    Do 2025? To zdecydowanie za długo.
[x]
SFD -1,90% 3,09 2025-10-23 16:49:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.