• Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: kwfx [31.11.147.*]
    Spółka traciła na wartości nieprzerwanie od 2007 roku. Sytuacja, na którą wpływ miały słabe wyniki finansowe, zaczęła się zmieniać na początku 2016 roku. Od tego czasu cena dość stabilnie wzrasta, mimo że na tle historycznym zwyżka nie...

link 

link
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~jack [31.0.123.*]
    dokładnie,

za 2 tygodnie poznamy jak spółka wygląda po oddaniu flagowego projektu, winnica, 250 mieszkań,  z czego 90% sprzedane w IV kw.

wycena na 22mln.
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~szybki [188.146.44.*]
    co ciekawe cały czas były księgowane koszty, a przychody mogą być zaksięgowane dopiero po oddaniu mieszkania nowemu właścicielowi
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~jack [31.0.127.*]
    to jedno, ale najlepszy deal według mnie zrobili na tym przedszkolu, wynająć lokal z rentownością około 9% na 10 lat, majstersztyk. sama wycena tego lokalu jest warta na tym wynajmie prawie 40% kapitalizacji spółki.

ciekawe jak to zaksięgują, kasa od miasta spływa od grudnia. do tego jak przeczytałem to mają ziemię przy drodze S8, gdzie kawałek oddali za 800k. ile zostało? o to trzeba pytać na walnym zgromadzeniu.

arkusz zleceń czeka na wyniki, zostały dwa tygodnie. A i I etap country też został skończony w IV kw, pytanie jak tam sprzedaż idzie.
    90% winnicy sprzedana w IV kw.
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~Taaa [89.64.16.*]
    I co z tego skoro i tak podaż jest większą niż popyt a kurs spada w dol. Nie wiem czemu tylu chce sprzedawać akcje warte 30% wyceny spółki
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~skubas [83.31.143.*]
    Dnia 2018-02-16 o godz. 18:58 ~Taaa napisał(a):
    > I co z tego skoro i tak podaż jest większą niż popyt a kurs spada w dol. Nie wiem czemu tylu chce sprzedawać akcje warte 30% wyceny spółki

Mam nadzieję, że nie jesteś od wczoraj na giełdzie i że nie od wczoraj widziałeś już irracjonalne zachowanie się jakiegoś papieru.
    Przypadek kursu Tritona jak ulał pasuje tutaj do tego typu zachowania.
    Nie mniej jednak, po pewnym czasie (dłuższym/krótszym) wszystko zazwyczaj wraca do normy :)))
  • Re: Triton Developmet w 2 letnim trendzie wzrostowym Autor: ~jack [5.172.232.*]
    aż tylu znowu chętnych do sprzedaży nie ma. to zlecenie na 2k to animator, stoi i z lewej i z prawej.

a wycena, powoli idzie w dobrym kierunku, w rok papier zrobił ponad 60%, to chyba nie jest zły wynik. ja tam zakładam, że w tym roku zobaczymy na spółce 5PLN. Teraz mamy pierwszą informację o którą nam chodzi, za kwartał kolejną. W IV kw pewnie nie będzie sprzedaży country, ale za Ikw i z tego projektu powinna być sprzedaż.

ci co czekają rok już są zadowoleni, ale ja czekam spokojnie dalej, aż to niedowartościowanie zniknie lub jeszcze się zmniejszy.
[x]
TRITON 15,60% 3,26 2025-09-17 15:02:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.