Sternik widzi, że na tym poziomie jest jeszcze trochę do zgarnięcia akcji, więc wykorzystuje sytuację i umiejętnie skupuje. Jak ktoś tutaj pisał - ulica będzie brała po 3 zł :)
WRESZCIE ROZSĄDNY WPIS , PRZECIEŻ DALEJ NIE MA NIC BIEŻĄCA DZIAŁALNOŚĆ NA GRANICY RENTOWNOŚCI , NIECH KAŻDY PRZEGLĄDNIE BILANS I WSZYSTKO BĘDZIE JASNE CZEMU KURS NIE CHCE ROSNĄĆ , TEN DOCHÓD TO JEDNORAZOWY ZYSK
A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić.
Dnia 2018-02-13 o godz. 11:06 lawyer_mz napisał(a): > A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić.
nie pisz bzdur jakie bankructwo? jestes nienormalny czy inteligentny inaczej tollu? nie pasuje to znikaj stad
Dnia 2018-02-13 o godz. 11:20 ~Grand napisał(a): > Dnia 2018-02-13 o godz. 11:06 lawyer_mz napisał(a): > > A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić. > > nie pisz bzdur jakie bankructwo? jestes nienormalny czy inteligentny inaczej tollu? > nie pasuje to znikaj stad -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Profesorze czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Nie zauważyłeś emota na końcu i czy ja bym chciał bankruta kupować. Ehh nie ma co się dziwić, że przy takim akcjonariacie tak mocne spadki po dobrym raporcie, wszyscy czekali na kosmos a tu rakiety ni ma to szybciutko wywalają. Spółka sensowna, pospłacała zadlużenie, umie robić biznes, prezes w nia wierzy więc ta realkcja dziś dla mnie zbyt nerwowa.
JAKI STERNIK , JAKI PREZES I JAKA ULICA TU WIDZĘ JAKIEŚ PRZEDSZKOLE JEST , CO TY JESTEŚ MIESIĄC NA GIEŁDZIE , WSZYSCY WIEDZIELI ŻE WYNIKI BĘDĄ DOBRE I GRA POD WYNIKI BYŁA WCZEŚNIEJ CHOĆ KIEPSKA , PYTANIE CO DALEJ NIE MAJĄ ŻADNYCH KONKRETNYCH INWESTYCJI , NAWET JAK ZACZNĄ TO ZA DWA LATA BĘDĄ WYNIKI , WIĘC NIE MA NA TĄ CHWILĘ POD CO GRAĆ , SPÓŁKA JEST DOBRA WYCENA KIEPSKA , ALE OBROTY ZA WYJĄTKIEM PARU SESJI MIZERNE A KOREKTY TRWJĄ BARDZO DŁUGO TO I STĄD DZIŚ NIEKTÓRYM SIEDAJĄ NERWY I SPRZEDAJĄ CZY DOBRZE TO SIĘ OKAŻE , WCZORAJ PLUS 12 % JEDNĄ AKCJĄ NIE TAK SIĘ ROBI WZROSTY , TO CO SIĘ DZIEJE POWINNO BYĆ POUCZJĄCE NIEZALEŻNIE JAK SIĘ SKOŃCZY , TU OD DŁUŻSZEGO CZASU KUPUJĄCY BYLI ALE NA NISKICH POZIOMACH NA WYŻSZYCH NIE MA KTO PCHAĆ I TO JEST PROBLEM , ALE POŻYJEMY ZOBACZYMY MOŻE COŚ JEST CZEGO JESZCZE RYNEK NIE WIDZI , POTRZEBA PALIWA
POWIEM TAK PRZECZYTAJ BILANS W POZYCJI ZOBOWIĄZANIA , POCZYTAJ JAKIE SĄ AKTYWA , DO SPRZEDAŻY TO JA MAM TEŻ WIELE RZECZY I WYMARZONĄ KWOTĘ ZA NIE TO NIE ZNACZY ŻE JUŻ JESTEM SUPER BOGATY Z PIENIĘDZMI NA KONCIE , JA NIE PISZE ŹLE O SPÓŁCE TYLKO BAWI MNIE TEN CHORY ENTUZJAZM I STARAM SIĘ WYTŁUMACZYĆ CZEMU PO ZNAKOMITYCH WYNIKACH SPÓŁKA NIE JEST NA WIDŁACH JAK NIEKTÓRZY PISZĄ . MAM WRAŻENIE ŻE NIEKTÓRZY MYŚLĄ ŻE OD TYCH WPISÓW MOICH CZY INNYCH ZALEŻY KURS GDYBY TAK BYŁO TO TRZEBA BYŁOBY WIAĆ Z GIEŁDY , BO KURSY ZALEŻAŁY BY OD DZIECIAKÓW , OWSZEM NA KRÓTKO JAK TO MÓWICIE ULICA MOŻE WPŁYNĄĆ NA KURS ALE TO NIE ULICA KURS USTALA W DŁUŻSZYM OKRESIE , ARAMUS MUSI POKAZAĆ ŻE TO NIE JEDNORAZOWA INWESTYCJA I ŻE MAJĄ POMYSŁ NA POWTARZALNE ZYSKI , JUŻ PRZED KOŃCEM TAMTEJ POWINNI ZACZĄĆ KOLEJNĄ I WTEDY KURS BYŁBY PO 10ZŁ. , A TU PISZESZ ŻE CHCĄ SPRZEDAĆ AKTYWA SPŁACĄ ZOBOWIĄZANIA I CO Z TEGO JAKI PLAN DLA AKCJONARIUSZY NA PRZYSZŁOŚĆ
CIEKAWE JEST TO ŻE POPYT NIE WYKORZYSTAŁ SWOJEJ SZANSY I RANO NIE PRZEBIŁ 1,40 KIEDY WSZYSCY POUSUWALI SOWJE ZLECENIA SPRZEDAŻY PO WYNIKACH , WIĘC SKORO TEGO NIE ZROBIŁ JEST TO TERAZ BARDZO SILNY OPÓR OD KTÓREGO KURS SIĘ KILKA RAZY ODBIŁ I TERAZ KURS SIĘ UGINA POD SWOIM CIĘŻAREM , JAK COŚ NIE CHCE ROSNĄĆ TO BĘDZIE SPADAĆ BANALNA REGUŁA , DO KOŃCA SESJI JEST JESZCZE KAWŁ CZASU ALE TERAZ BĘDZIE TRUDNIEJ Z KAŻDĄ SESJĄ CHOĆ ZOBACZYMY ........................
Dnia 2018-02-13 o godz. 12:50 ~praWDA napisał(a): > CIEKAWE JEST TO ŻE POPYT NIE WYKORZYSTAŁ SWOJEJ SZANSY I RANO NIE PRZEBIŁ 1,40 KIEDY WSZYSCY POUSUWALI SOWJE ZLECENIA SPRZEDAŻY PO WYNIKACH , WIĘC SKORO TEGO NIE ZROBIŁ JEST TO TERAZ BARDZO SILNY OPÓR OD KTÓREGO KURS SIĘ KILKA RAZY ODBIŁ I TERAZ KURS SIĘ UGINA POD SWOIM CIĘŻAREM , JAK COŚ NIE CHCE ROSNĄĆ TO BĘDZIE SPADAĆ BANALNA REGUŁA , DO KOŃCA SESJI JEST JESZCZE KAWŁ CZASU ALE TERAZ BĘDZIE TRUDNIEJ Z KAŻDĄ SESJĄ CHOĆ ZOBACZYMY ........................
drogi kolego bardzo Cię proszę pisz normalną czcionką
Tu nie ma żadnego sternika. Jakby był to na dwa tygodnie przed raportem miałbyś wyczyszczoną prawą stronę arkusza i kurs podciągnięty na co najmniej 3 zł i baton z lewej, żeby było można dystrybucję robić. Wyniki fajne ale była jena budowa a reszta grupy nie zarabia dlatego jest wywalanie akcji.
Skąd takie nagłe zainteresowanie spółką? Tyle nowych ników. Po prostu tragedia. Tragiczne wyniki, żle zarządzana spółka, brak perspektyw. Co oni będą robić dalej? To jak w kopalni. Dobre wyniki to zły znak, bo zaraz węgla nie będzie-już wydobyty. Jak nie udało wam się kupić wcześniej akcji to wracajcie skąd przyszliście a nie oczerniacie spółkę. Kto odbiera te spore ilości -jak tą spółkę- akcji. Pewnie św. mikołaj. Trzeba było kupować wcześniej, hehe. Tyle było czasu.
Więc coś dla kolegi super wyniki , współczynniki super c/z i c/wk rewelacja i co ciekawe wszystko to jest prawda , więc czekam na wzrosty po mojej wypowiedzi , forum winno być do wymiany opinii a nie do napędzania na wzrosty lub spadki , a dzisiejszy przypadek jest wprost książkowy i logiczne jest że wszyscy czekali na wyniki , wiedzieli że powinny być dobre więc dziś taka aktywność , wielu sobie zadaje pytanie co jest i ja sam jestem ciekaw jak się to skończy , na razie jest zgodnie z tym co oczekiwałem ale biorę pod uwagę że mogę się mylić , nie zawsze jest tak samo , spółka jest fajna ale chyba głównym udziałowcom nie zależy na wzroście bo po takich wynikach winny być czytelne plany co dalej , po prostu szkoda ale może jutro czy po jutrze będzie jakiś konkretny sygnał ze spółki
Wyniki, i owszem, są dobre ale w dalszym ciągu 2,5-4,5 mln zł to nie jest pieniądz, z którym można coś większego zrobić na rynku developerskim. Może działkę za to kupisz jakąś średnią w przyzwoitej lokalizacji w dużym mieście ale zanim zaksięgujesz zyski z projektu to znowu miną 2 lata. A to oznacza, że przez 2 lata kurs znowu zjedzie na 50-60 groszy i za dwa lata znowu będzie po 1,4 zł. Zatem można kupić ze 20 k akcji po 60 groszy i sprzedać po 2 latach ze 100% przebitką. Stopa zwrotu owszem ładna - ca 50% rocznie ale w pieniądzach to zaledwie 12 tys. zł. A więcej kupić to ryzyko bo płynności nie ma prawie żadnej.