• C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Inwestorbudowlany [31.1.127.*]
    zapewne prezes dokupi jeszcze trochę akcji :)
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Grand [194.126.238.*]
    szok, leszcze nie dostrzegaja tej spoleczki,

do tego przy takich wynikach powinny byc podwojne gorne widły
    a tymczasem kurs na minusie, zenada jakas
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Inwestorbudowlany [31.1.127.*]
    Sternik widzi, że na tym poziomie jest jeszcze trochę do zgarnięcia akcji, więc wykorzystuje sytuację i umiejętnie skupuje.
    Jak ktoś tutaj pisał - ulica będzie brała po 3 zł :)
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~ola [217.99.113.*]
    To ja sobie kupiłam troszke dziś i czekam
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Adi1 [94.254.157.*]
    Kurs dyskontuje przyszłość, wyniki świetne ale czy powtarzalne ? dywidendy nie będzie bo kasa poszła na spłatę pożyczek
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~praWDA [94.254.153.*]
    WRESZCIE ROZSĄDNY WPIS , PRZECIEŻ DALEJ NIE MA NIC BIEŻĄCA DZIAŁALNOŚĆ NA GRANICY RENTOWNOŚCI , NIECH KAŻDY PRZEGLĄDNIE BILANS I WSZYSTKO BĘDZIE JASNE CZEMU KURS NIE CHCE ROSNĄĆ , TEN DOCHÓD TO JEDNORAZOWY ZYSK
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić.
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Grand [79.184.156.*]
    Dnia 2018-02-13 o godz. 11:06 lawyer_mz napisał(a):
    > A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić.

nie pisz bzdur jakie bankructwo? jestes nienormalny czy inteligentny inaczej tollu?
    nie pasuje to znikaj stad
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dnia 2018-02-13 o godz. 11:20 ~Grand napisał(a):
    > Dnia 2018-02-13 o godz. 11:06 lawyer_mz napisał(a):
    > > A ile jeszcze mieszkań im zostało do sprzedazy i jaki maja zarobek mieć na tym? Po reakcji inwestorów widać, ze tu chyba bankructwo sie zbliża bo wywalają na wyścigi :D no to chyba trzeba w okolicach 1,05-1,1 się ustawić.
    >
    > nie pisz bzdur jakie bankructwo? jestes nienormalny czy inteligentny inaczej tollu?
    > nie pasuje to znikaj stad
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Profesorze czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Nie zauważyłeś emota na końcu i czy ja bym chciał bankruta kupować. Ehh nie ma co się dziwić, że przy takim akcjonariacie tak mocne spadki po dobrym raporcie, wszyscy czekali na kosmos a tu rakiety ni ma to szybciutko wywalają. Spółka sensowna, pospłacała zadlużenie, umie robić biznes, prezes w nia wierzy więc ta realkcja dziś dla mnie zbyt nerwowa.

• Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Inwestorbudowlany [31.1.127.*]
    Prawda, oddałeś już to co miałeś, bo ewidentnie widać, że to sypie ulica!
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~ola [217.99.113.*]
    dajecie to sie dobiera i to coraz lepiej bo na niższych poziomach ,troche przepłaciłam wcześniej ale zrobie korekte dzięki takim jak WY
    Jeśli to zebrał sternik lub Prezes, to będzie grubo :)
    Prawie 1% akcji poszło w rynek :)
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~praWDA [94.254.153.*]
    JAKI STERNIK , JAKI PREZES I JAKA ULICA TU WIDZĘ JAKIEŚ PRZEDSZKOLE JEST , CO TY JESTEŚ MIESIĄC NA GIEŁDZIE , WSZYSCY WIEDZIELI ŻE WYNIKI BĘDĄ DOBRE I GRA POD WYNIKI BYŁA WCZEŚNIEJ CHOĆ KIEPSKA , PYTANIE CO DALEJ NIE MAJĄ ŻADNYCH KONKRETNYCH INWESTYCJI , NAWET JAK ZACZNĄ TO ZA DWA LATA BĘDĄ WYNIKI , WIĘC NIE MA NA TĄ CHWILĘ POD CO GRAĆ , SPÓŁKA JEST DOBRA WYCENA KIEPSKA , ALE OBROTY ZA WYJĄTKIEM PARU SESJI MIZERNE A KOREKTY TRWJĄ BARDZO DŁUGO TO I STĄD DZIŚ NIEKTÓRYM SIEDAJĄ NERWY I SPRZEDAJĄ CZY DOBRZE TO SIĘ OKAŻE , WCZORAJ PLUS 12 % JEDNĄ AKCJĄ NIE TAK SIĘ ROBI WZROSTY , TO CO SIĘ DZIEJE POWINNO BYĆ POUCZJĄCE NIEZALEŻNIE JAK SIĘ SKOŃCZY , TU OD DŁUŻSZEGO CZASU KUPUJĄCY BYLI ALE NA NISKICH POZIOMACH NA WYŻSZYCH NIE MA KTO PCHAĆ I TO JEST PROBLEM , ALE POŻYJEMY ZOBACZYMY MOŻE COŚ JEST CZEGO JESZCZE RYNEK NIE WIDZI , POTRZEBA PALIWA
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~arcadius [31.174.60.*]
    2 spóły zależne idą do sprzedaży, poczytaj komunikat przed wynikami, skasują za nie kolejne parę mln
    POWIEM TAK PRZECZYTAJ BILANS W POZYCJI ZOBOWIĄZANIA , POCZYTAJ JAKIE SĄ AKTYWA , DO SPRZEDAŻY TO JA MAM TEŻ WIELE RZECZY I WYMARZONĄ KWOTĘ ZA NIE TO NIE ZNACZY ŻE JUŻ JESTEM SUPER BOGATY Z PIENIĘDZMI NA KONCIE , JA NIE PISZE ŹLE O SPÓŁCE TYLKO BAWI MNIE TEN CHORY ENTUZJAZM I STARAM SIĘ WYTŁUMACZYĆ CZEMU PO ZNAKOMITYCH WYNIKACH SPÓŁKA NIE JEST NA WIDŁACH JAK NIEKTÓRZY PISZĄ . MAM WRAŻENIE ŻE NIEKTÓRZY MYŚLĄ ŻE OD TYCH WPISÓW MOICH CZY INNYCH ZALEŻY KURS GDYBY TAK BYŁO TO TRZEBA BYŁOBY WIAĆ Z GIEŁDY , BO KURSY ZALEŻAŁY BY OD DZIECIAKÓW , OWSZEM NA KRÓTKO JAK TO MÓWICIE ULICA MOŻE WPŁYNĄĆ NA KURS ALE TO NIE ULICA KURS USTALA W DŁUŻSZYM OKRESIE , ARAMUS MUSI POKAZAĆ ŻE TO NIE JEDNORAZOWA INWESTYCJA I ŻE MAJĄ POMYSŁ NA POWTARZALNE ZYSKI , JUŻ PRZED KOŃCEM TAMTEJ POWINNI ZACZĄĆ KOLEJNĄ I WTEDY KURS BYŁBY PO 10ZŁ. , A TU PISZESZ ŻE CHCĄ SPRZEDAĆ AKTYWA SPŁACĄ ZOBOWIĄZANIA I CO Z TEGO JAKI PLAN DLA AKCJONARIUSZY NA PRZYSZŁOŚĆ
    Tak jak Prawda pisze, tu nie będzie ciągłości zysków i to jest największy problem tej spółki....
    CIEKAWE JEST TO ŻE POPYT NIE WYKORZYSTAŁ SWOJEJ SZANSY I RANO NIE PRZEBIŁ 1,40 KIEDY WSZYSCY POUSUWALI SOWJE ZLECENIA SPRZEDAŻY PO WYNIKACH , WIĘC SKORO TEGO NIE ZROBIŁ JEST TO TERAZ BARDZO SILNY OPÓR OD KTÓREGO KURS SIĘ KILKA RAZY ODBIŁ I TERAZ KURS SIĘ UGINA POD SWOIM CIĘŻAREM , JAK COŚ NIE CHCE ROSNĄĆ TO BĘDZIE SPADAĆ BANALNA REGUŁA , DO KOŃCA SESJI JEST JESZCZE KAWŁ CZASU ALE TERAZ BĘDZIE TRUDNIEJ Z KAŻDĄ SESJĄ CHOĆ ZOBACZYMY ........................
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~Grand [79.184.156.*]
    Dnia 2018-02-13 o godz. 12:50 ~praWDA napisał(a):
    > CIEKAWE JEST TO ŻE POPYT NIE WYKORZYSTAŁ SWOJEJ SZANSY I RANO NIE PRZEBIŁ 1,40 KIEDY WSZYSCY POUSUWALI SOWJE ZLECENIA SPRZEDAŻY PO WYNIKACH , WIĘC SKORO TEGO NIE ZROBIŁ JEST TO TERAZ BARDZO SILNY OPÓR OD KTÓREGO KURS SIĘ KILKA RAZY ODBIŁ I TERAZ KURS SIĘ UGINA POD SWOIM CIĘŻAREM , JAK COŚ NIE CHCE ROSNĄĆ TO BĘDZIE SPADAĆ BANALNA REGUŁA , DO KOŃCA SESJI JEST JESZCZE KAWŁ CZASU ALE TERAZ BĘDZIE TRUDNIEJ Z KAŻDĄ SESJĄ CHOĆ ZOBACZYMY ........................

drogi kolego bardzo Cię proszę pisz normalną czcionką

Nie widzę problemu , ale czy to jest merytoryczny głos w dyskusji ?
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~nsx [83.28.235.*]
    Tu nie ma żadnego sternika. Jakby był to na dwa tygodnie przed raportem miałbyś wyczyszczoną prawą stronę arkusza i kurs podciągnięty na co najmniej 3 zł i baton z lewej, żeby było można dystrybucję robić. Wyniki fajne ale była jena budowa a reszta grupy nie zarabia dlatego jest wywalanie akcji.
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~kabanos [46.112.99.*]
    Skąd takie nagłe zainteresowanie spółką? Tyle nowych ników. Po prostu tragedia. Tragiczne wyniki, żle zarządzana spółka, brak perspektyw. Co oni będą robić dalej? To jak w kopalni. Dobre wyniki to zły znak, bo zaraz węgla nie będzie-już wydobyty.
    Jak nie udało wam się kupić wcześniej akcji to wracajcie skąd przyszliście a nie oczerniacie spółkę.
    Kto odbiera te spore ilości -jak tą spółkę- akcji. Pewnie św. mikołaj. Trzeba było kupować wcześniej, hehe. Tyle było czasu.
    Więc coś dla kolegi super wyniki , współczynniki super c/z i c/wk rewelacja i co ciekawe wszystko to jest prawda , więc czekam na wzrosty po mojej wypowiedzi , forum winno być do wymiany opinii a nie do napędzania na wzrosty lub spadki , a dzisiejszy przypadek jest wprost książkowy i logiczne jest że wszyscy czekali na wyniki , wiedzieli że powinny być dobre więc dziś taka aktywność , wielu sobie zadaje pytanie co jest i ja sam jestem ciekaw jak się to skończy , na razie jest zgodnie z tym co oczekiwałem ale biorę pod uwagę że mogę się mylić , nie zawsze jest tak samo , spółka jest fajna ale chyba głównym udziałowcom nie zależy na wzroście bo po takich wynikach winny być czytelne plany co dalej , po prostu szkoda ale może jutro czy po jutrze będzie jakiś konkretny sygnał ze spółki
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~nsx [83.28.235.*]
    Wyniki, i owszem, są dobre ale w dalszym ciągu 2,5-4,5 mln zł to nie jest pieniądz, z którym można coś większego zrobić na rynku developerskim. Może działkę za to kupisz jakąś średnią w przyzwoitej lokalizacji w dużym mieście ale zanim zaksięgujesz zyski z projektu to znowu miną 2 lata. A to oznacza, że przez 2 lata kurs znowu zjedzie na 50-60 groszy i za dwa lata znowu będzie po 1,4 zł. Zatem można kupić ze 20 k akcji po 60 groszy i sprzedać po 2 latach ze 100% przebitką. Stopa zwrotu owszem ładna - ca 50% rocznie ale w pieniądzach to zaledwie 12 tys. zł. A więcej kupić to ryzyko bo płynności nie ma prawie żadnej.
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~kabanos [46.112.99.*]
    To po prostu tragedia. Może zarząd wywala akcje i likwiduje spółkę,hehe. A ulica odbiera i zostanie z 2mln.?
    Spółka ma przecież dalsze plany, prawda?
  • Re: C/Z 3 jedziemy na 3 zł zysk całej grupy 2,6 mln zł Autor: ~PraWDA [46.169.156.*]
    Po wczorajszych wynikach niektórzy już otworzyli szampana i do dziś chyba jeszcze nie wytrzeźwieli
[x]
ARAMUS 11,86% 1,98 2019-12-27 11:17:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.