Dnia 2018-02-12 o godz. 09:09 ~jaś napisał(a): > Za dwa dni raport,Jaś ma przeczucie ,że albo będzie dobry, albo będzie zły,albo jak zawsze Wyjątkowo celna analiza, trudno się nie zgodzić! :D Zwracając uwagę na to, że trochę się zaczyna dziać w mediach społecznościowych w kierunku oceplenia wizerunku oraz że wprowadzane są nowe ciekawe piwa na półkę górną, a jednocześnie promocja na gniewosze i noteckie sugeruje kiepską sprzedaż piw z półki dolnej i niższych nie można się nie zgodzić, że raport będzie albo lepszy albo gorszy. :D
ostatnio wartość na akcję 0,73 chyba … zobaczymy co będzie teraz.
To ciekawa informacja, skąd ta wiedza że sprzedaż piw z dolnej półki jest niższa?.Jeśli jest prawdziwa to rentownośc powinna poszybować w górę,więc raport raczej będzie lepszy niż gorszy
Dnia 2018-02-12 o godz. 12:47 ~Jaś napisał(a): > To ciekawa informacja, skąd ta wiedza że sprzedaż piw z dolnej półki jest niższa?.Jeśli jest prawdziwa to rentownośc powinna poszybować w górę,więc raport raczej będzie lepszy niż gorszy nie wiem jaka jest sprzedaż, wiem, że się chwalili na fb że jest wyprzedaż gontyńców i noteckich z cenami sięgającymi w dół aż do 1,99 za flaszkę. A skoro jest wyprzedaż to znaczy, że nie udało się sprzedać tego co zostało wyprodukowane i zbliża się data przydatności do spożycia. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Czyli oni się chwalą niskimi cenami a ja uważam, że to słaba informacja bo to znaczy o niezrealizowanym planie sprzedaży.
Panie gdzie Pan widział gniewosza za 3.50 co jest teraz w promocji. Byłem wczoraj w ich sklepiku i po 1.99 są bączki 0.33 miodowego i korzennego. Zakupiłem kartonik, a ich data do maja więc chyba nie stare
Dnia 2018-02-13 o godz. 07:27 ~Alex napisał(a): > Panie gdzie Pan widział gniewosza za 3.50 co jest teraz w promocji. Byłem wczoraj w ich sklepiku i po 1.99 są bączki 0.33 miodowego i korzennego. Zakupiłem kartonik, a ich data do maja więc chyba nie stare
No a co ja napisałem? :D Są w wyprzedaży po 1,99 a cena regularna to 3,50.
Panowie nie ma co kruszyć kopii,fakt jest taki ,że sprzedając Noteckie i Gniwosza Kożlaka i Miodowego po 1,99 Browar się nie utrzyma,.Trzeba pamiętać że te piwa są piwami których cena byłą sporo wyższa. Nie wystarczy uwarzyć nowe piwa trzeba jeszcze mieć gdzie je sprzedać a tu widzę spory problem
Bączki są normalnie po 2.40 w sklepiku. Mam sentyment do tego formatu, 3.50 to chyba za 0.5 a on nie w promocji. Stety niestety do bączka doliczają butelkę czyli faktycznie nie 1.99 tylko 2.49
Dnia 2018-02-13 o godz. 10:41 ~Alex napisał(a): > Bączki są normalnie po 2.40 w sklepiku. Mam sentyment do tego formatu, 3.50 to chyba za 0.5 a on nie w promocji. Stety niestety do bączka doliczają butelkę czyli faktycznie nie 1.99 tylko 2.49
Jeśli tak to rabat jest mniejszy i mniej przerażający faktycznie. No to właściwie lepiej niż gorzej.
Czy lepiej czy gorzej to się okaże po pierwszym kwartale.Jeśli wolumen sprzedaży wzrośnie a rentownośc spadnie to wszystko będzie jasne.Czwarty kwartał też nam coś powinien pokazać.