• WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~dasd [83.8.51.*]
    Bardzo słaba forma spółek z WIG_TELEKOM, zarówno Orange, Play czy CyfrowyPolsat. Nie miało to uzasadnienia żadnymi informacjami fundamentalnymi, czy zmianą w gospodarce. Na pewno w jakimś stopniu wpływ na to miały ostatnie spadki w Ameryce, które poruszyły całym rynkiem. Patrząc jednak na Wykres WIG_TELEKOM poniżej, widać, że spadki zostały zatrzymane przed ważnym wsparciem w rejonie 700 pkt. Osobiście patrząc na ten wykres i wskaźniki jak m.in. RSI spółek sektora czyli Play, Orange, Cyfre obstawiam, że od poniedziałku w końcu telekomy wrócą do wzrostów. Wg. mnie w ciągu 1 miesiąca indeks powinien wrócić w rejony 760 pkt i zmierzyć się z oporem na tym poziomie. Po drodze w lutym dostaniemy raporty finansowe Orange oraz Play, które powinny pochwalić się niezłymi wynikami. Bardzo fajnie, gdyby w czasie spływania tych raportów indeks znajdował się w rejonie 760 pkt. Mogły by one w znaczący sposób pomóc przebić ten poziom.

link
  • Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~trtasdasd [83.8.189.*]
    Tak jak przewidywałem WIG_TELEKOM od początku tygodniu powoli zaczął odrabiać straty. W kontekście Play wróciliśmy do poziomu 32.00 zł, już wczoraj 95% handlu odbywało się w tym obszarze, jednak w czasie końcówki odbiliśmy w dół. Dzisiaj już poziom został utrzymany, co daje drogę otwartą do ataku na opór na poziomie 33.20 zł. W najbliższych 3 sesjach spodziewam się podjęcia pierwszej próby ataku na ten poziom, jednak bardziej niż jego przebicia spodziewałbym się osadzenia kursu na poziomie 33.00 zł. W ten sposób walor miałby bardzo dobre fundamenty pod atak na ten opór w kolejnym tygodniu. Po jego przebiciu tak naprawdę kurs będzie miał drogę otwartą do 36.00 zł, który byłby pierwszym napotkanym oporem. Jeżeli korekta w Ameryce dobiegnie końca, a wiele wskazuje, że tak już jest (aktualnie trwa 3 sesja na zielono wszystkich indeksów) oraz wyniki Play będą zadowalające, myślę, że do końca lutego/ połowy marca jak najbardziej kurs może realnie osiągnąć wartość 37-38 zł.
  • Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~takbedzie [94.254.150.*]
    i potem przez dziesięć lat 2% dziennie w górę i w górę :)

• Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~Pawel [83.8.189.*]
    Bez przesady, ale ostatni zjazd z ~~38zł do 31 nie można niczym argumentować. Ameryka się uspokoiła 4 sesja z rzędu wszystko na zielono, koniec korekty więc i tak samo mam nadzieję na Play i w końcu ruszymy po należyte 38-40 zł
  • Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~nojamysle [94.254.145.*]
    No tego zjazdu nawet nikt nie próbuje argumentować. Byle do góry już jak tak patrzę w górę to pomiędzy liściami przebijają daleko w górze korzenie :)

• Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~TRX [83.8.104.*]
    Patrząc, gdy za każdym razem zbliżamy się do 32.00 i nagle są ustawiane batony za 32.00 po 15000-20000 tys. akcji na S pokazuje, że grubym mocno zależy by ten kurs utrzymać. Widocznie zbierają ile mogą, bo wiedzą że długo na takich poziomach już nie pozbierają
  • Re: WIG_TELEKOM od poniedziałku w górę???? Autor: ~rolerek [94.254.150.*]
    Na to wygląda. A teraz pozwólcie potarzam się troszkę po ziemi bo mi tak jakoś wesoło się zrobiło :) zupełnie nie wiem z jakiego powodu.
[x]
PLAY -0,36% 38,52 2020-12-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.