Dnia 2018-02-09 o godz. 13:13 ~kuba napisał(a): > da sie to jakos wycenic?ile taka gielda bedzie warta?
ff to 410 tys akcji. w ty tyg przeszło przez rynek ponad 170 k ! od wczoraj do arkusza trafiło około 20k. - kto wciągał ? ile jest w drobnych rękach pewnie niewiele może z 50 tyś ? a ta cisz na forum moze świadczyć, że jeszcze mniej. Otworzy sie na 1,50 - kilka sekund handlu jak wczoraj - kolejne 10k pkc no i małym kosztem tko 4-5 zł.
więc ile jest taka giełda warta - ano tyle ile będą chcieli, żeby była :)
Jeśli u drobnych jest 100k akcji, to zapewne mogą podciągnąć kapitalizację nawet powyżej 10mln. Ile to może być warte? Jeśli ktoś sensowny za tym stoi -bardzo mało prawdopodobne :)- to może być to nawet 50mln. Jeśli zajmie się tym Erne osobiście, to na więcej niż 5mln bym nie liczył :) Twierdzą ,że mają ludzi i kontakty oraz , co kluczowe, pomysł na uzyskanie zgody KNF-u. Pytanie ile w tym jest prawdy:) 10%? :) Tutaj 90% to będzie spekulacja, bo wycena fundamentalna może być nieco rozczarowująca :) Erne zdarzają się realne spółki w portfolio: Fat Dog Games, Farm51... Większość to jednak albo bardzo małe twory Hgames, Telehorse, Evilport...s albo kompletne niewypały jak Arrinera...
jeśli to erne na słupy podprogowo to zrobi 5 zł i tam wykarmi ulice bez raportowania - i to też super :) oczywiście nie dla tych co tam kupią :P jesli to erne i sie ujawni to też super i też 5 zł.
To jest ciekawe:
"Na chwilę obecną ERNE VENTURES ma już zbudowaną grupę partnerów z prawie wszystkich kontynentów, którzy na zasadzie doradztwa lub bardzo bliskiej współpracy są gotowi uczestniczyć w realizowanych projektach. Zebrane kompetencje obejmują opracowanie ekonomiki tokenów i zasadności użycia technologii blockchain, doradztwo prawne, konsultacje marketingowe i PR, realizację kampanii reklamowych wraz z tworzeniem społeczności wokół produktu, programy lojalnościowe, rozwiązania KYC/AML, obsługę klienta przy emisji ICO, przygotowanie materiałów informacyjnych obejmujących whitepaper, dotarcie do inwestorów, jak również obsługę samej emisji walut cyfrowych."
dwa dni wzrostów, trzeci zawieszki na + 50% a na forum kilka marnych postów - ciiiisza jak makiem zasiał. Nieprawdopodobne zjawisko na tym forum.
i dodam, od siebie, że w tych kilku postach o dziwo nie ma bełkotu :D Podsumowując: -mały ff 410k akcji z czego prawie połowa zebrana w tym tyg, -ile papiera u drobnych to odzwierciedla aktywność na tym forum, -jak również to ile trafiło do arkusza wczoraj, -czekamy na info kto kupił od vcp, -z twojego wpisu muub wygląda na to, że do krypto są gotowi i szykowali się do tego od dłuższego czasu czyli plan przemyślany a nie z wybryk natury :)
Co z tego wyniknie czyli 5-10-15 zł zobaczymy. Myśle, że smiało dyszke można obstawić.
bo na razie tylko spekulacyjnie można tę inwestycję traktować. Emisja po 20groszy jest dla Erne, który:
- uzyska w ten sposób ponad 2/3 udziału
- przeprowadzi zmianę działalności w spółce
-twierdzi, że ma know how pozwalający na uruchomienie giełdy
- twierdzi, że ma kontakty pozwalające na debiut już istniejących oraz nowych kryptowalut
akcji jest niewiele ponad 1mln.
bitevil pod mniejsze przedsięwzięcie i z gruntu ,w rzeczywistości , niezwiązane z kryptowalutami urósł na ponad 10mln kapitalizacji.
To by znaczyło okolice 10zl za akcję Revitum , a po emisji ok.5-6zl...a jeśli Erne faktycznie ma plan na realny biznes i ludzi , którzy to zrobią? wtedy moze być i 20zl za akcję nawet po emisji . Bym się bardzo zdziwił
mnie zastanawiają dość niskie obroty - popyt na te akcje kupno między 500 a 1000 non stop sprzedaż w okolicach 2000. Od niedawna mam ten papier więc nie wiem co się działo w przedziale 40 gr - 1,84zł. Aby tu coś ruszyć może trafić się korekta - nie wiem ile w dół ale coś na pewno. Może faktycznie pomyślą też by więcej papieru wrzucić w ludzi i tym sposobem zwiększyć zainteresowanie ulicy.
P.S. wieszczem nie jestem ani naganiaczem w jakąkolwiek z stron :-D
Tam po wczorajszej korekcie i dzisiejszemu dotknięciu 25 groszy, szykuje się dziś odbicie o godzinie 15:00.
NA STARFIT ( SKRÓT: " SFI ") AKCJE SA JUŻ TAK TANIE, ŻE NIŻEJ BYĆ NIE CHCE. A KUPUJE SIĘ NA DOŁKACH. JEST OKAZJA DO ZAOPATRZENIA SIĘ W TANIE, A NIE NAPOMPOWANE JAK NA REVITUM AKCJE.
TU NA REVITUM SZYKUJE SIĘ KOREKTA, A NA STARFIT KOREKTA WŁAŚNIE WYGASA.
JA BAŁBYM SIĘ KUPOWAĆ REVITUM, GDY STARFIT TAK KUSI ODBICIEM W GÓRĘ PO KOREKCIE.