Wykres dzienny pokazuje, że problemy z utrzymaniem bardzo mocnego trendu wzrostowego zaczęły się w połowie listopada ubiegłego roku. Tak samo jak wcześniej mieliśmy czytelny układ coraz wyżej pojawiających się ekstremów, tak teraz mamy...
"A może prościej - jak zaczęły się informacje, że pojawia się akcje, to zaczęło spadać. Ostatnio podsypuje bardziej to i bardziej spada"
Ponieważ niektórzy piszą bzdury o rzekomym sypaniu, podsypywaniu itp. uprzejmie informuję, iż rzekome sypanie, podsypywanie nigdy nie miało miejsca. Dziękuję za to tym którzy ostatnio "sypią" ,ponieważ w ostatnich 3 dniach dokupiłem kilkadziesiąt tyś. akcji. Z moich wyliczeń wynika, że z 3,8 % na WZA obecnie mam ponad 4 % głosów na WZA. Nigdy jednak nie przekroczę w żadnej spółce progu 5% głosów ze względu na obowiązki informacyjne i z tego samego powodu nie będę nigdy w radzie nadzorczej żadnej spółki. Nigdy też nie inwestuję długoterminowo w spółki gdzie w akcjonariacie są instytucje finansowe które dysponują takim kapitałem od swoich klientów, że mogą zrobić z kursem małych spółek, co chcą, jak chcą i kiedy chcą, bez względu na to czy mają zysk czy stratę, drenując portfele drobnych akcjonariuszy. To ja zaproponowałem by spółka wypłacała regularnie dywidendę dla akcjonariuszy. To ja wielokrotnie walczyłem na każdym WZA o wyższą dywidendę. To ja prosiłem Zarząd przez 3 lata by wymienił fatalnego animatora spółki, co się stało. To ja przez wiele lat byłem rzeczywistym animatorem spółki skupując akcje w najgorszych okresach, zastępując drętwego animatora. To ja dbając o interes akcjonariuszy byłem przeciwny emisji groszowej dla Pani wiceprezes i pracowników itd. itd. Reasumując, cieszę się, że w spółce jest kompetentny i uczciwy zarząd oraz pracują kompetentni pracownicy.
P.S. Dla ciekawskich informuję, że nigdy nie kryłem się z IP i docelowo nie interesuje mnie sprzedaż całego pakietu akcji IFIRMY poniżej 5 zł. czyli ceny którą zapłaciłem w IPO ponieważ nie sprzedaje się takiej "dywidendowej perełki" którą tak dobrze znam. A sypacza szukajcie gdzie indziej !