Chcesz kupować wierząc pinokiom? Na swojej stronie piszą, że mają dwucyfrowy wzrost sprzedaży zagranicznej - czyli zobacz ile zagarniają poprzez usługi obce albo nie wszystko uwzględniają w raportach.
http://www.suntech.pl/pl/kariera
Dekadę temu obiecywali podbój Ameryki:) To była stracona dekada. Uciekaj póki możesz (zapoznaj się z nazwiskami głównych udziałowców) i uciekaj jak najdalej. Właściciele pobierają sobie miesięcznie niezłą wypłatę i w nosie mają akcjonariuszy oraz wycenę akcji. Nadal chcesz im powierzyć swoje pieniądze? Moja rada: Chcesz kupić córce mieszkanie kup Capital Partners - spółka po sąsiedzku z Warszawy ale zobacz na jej transparentność , kompetentny i UCZCIWY zarząd umiejący pomnażać pieniądze i uwzględniający interesy akcjonariuszy. Tak, są takie spółki na giełdzie. Ja swoje akcje Suntechu zostawiam jako nauczkę swojej naiwności i błąd młodości:) Z nadzieją, że może kiedyś jak jeszcze będzie istniał Suntech zmieni się kadra zarządzająca i moje dzieci odzyskają choć część pieniędzy zainwestowanych w tą pseudo spółeczkę. Obecnie akcje spisane na straty...
A wykres szanowny inwestor widział. Szkoda nawet 5000, na spółkę, która w 2010 pierdziała, że trzeba ją doszacować i że wejdzie na główny. Spadek wartości o prawie 80%, nieprzerwany trend spadkowy, a na każdej podbitce w rynek walił sam zarząd, żeby chociaz parę stówek przytulić. Tu nigdy nawet spekuła, ale skoro wierzysz w potencjalną zmianę polityki spółki, to zamiast przepić i mieć miłe wspomnienia - zainwestuj w ten papier toaletowy