Mam pytanie szukałem tego w Memorandum Informacyjnym i nie mogę znaleźć czy spółka podała w jakim okresie zobowiązuję się złożenia wniosku o dopuszczenie nowych akcji do obrotu
PP dopisze się do rachunku starych akcji jak zostaną dopuszczone do obrotu i zamienione na akcje wtedy cena zostanie usredniona a teraz to gra w ciemno bo spółka może złożyć wniosek za jakiś czas na wprowadzenie nowych akcji do obrotu a jak wiemy z końcem lutego kończy się zakaz sprzedaży akcji jednej osoby z zarzadu
i co myślisz, że przy tym kursie on po arkuszu sprzeda ? Zanim główni zaczną sypać i żeby mógł wyjść z papiera i zrealizować zysk kurs musi być w okolicach złotówki - to się może stać, jak zaczną się sypać informacje o realizowanych kontraktach z LUX MEDEM ALLIANZ, MNISW.....
Zgadzam się z tobą w 100% do sprzedaży ponad 5 mln akcji potrzebna jest płynność może w najbliższym czasie kurs poszybuje do góry albo spekulacyjnie pod wysyp akcji lub tak jak piszesz pod realizację umów i zyski
Tak na marginesie na cloud na zyski czekałem ponad rok ale się opłacało bo akcje poszybowaly ponad 100 pln wyjście tez było trudne bo sprzedawalem akcje ponad 2 tyg ale się udalo
TENDENCJE POZYTYWNE Przychody ze sprzedaży: wzrost o 3.39% r/r Zysk ze sprzedaży: wzrost o 5100.00% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o 105.13% r/r Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o 137.93% r/r Zysk netto: wzrost o 86.67% r/r
TENDENCJE NEGATYWNE BRAK ( Na innych spółkach występują - można posprawdzać )
kupiłem akcje ponieważ spółka się rozwija, na co zwracają uwagę przedmówcy, niestety kurs spółki tego nie odzwierciedla. I pewnie będę kisił akcje jeszcze z rok zanim wrócą poziomem do ceny jaką zapłaciłem.
treść wypowiedzi ok, ale wykonanie słabe, może stres przed kamerą, żeby dobrze wypaść :-) i te dłonie w ciągłym ruchu, pewnie się spociły :-) trochę więcej oczytania i spokoju, bo słownictwo, składnia i dykcja kuleją
a tak z innej beczki ktoś tam podawał wzór na wyliczenie PP. i tak sobie mysle w dniu praw PP akcje latały po 17-16gr. a mamy prawo poboru 3:1 czyli..
Nawet jak sie komus udalo wyrwac po 16gr to ma
16gr x3 i 1 akcja po 11gr. =
16gr x3 = 48gr
48gr+ 11r(PP) = 59gr
średnia 59\4 = 14,75 ! Wiec na to wychodzi, że nawet gdyby akcje weszły w obrót, a z tego co tu piszą to chyba w ogółe nie wejdą to i tak nikomu nie będzie się tego opłacać sprzedać poniżej 0,15 !
Lubie takie heheszki naganiających to w jedna to w drugą. Prawda jest taka, że jak się ma te PP to trzeba brać żeby uśrednić... druga sprawa, wszyscy wiem, że główni będą mogli niedługo sprzedawać swoje akcje i to daje nam 2 możliwości: - Jeżeli chcą sprzedawać to będzie pompa do nowych szczytów (przecież nie będą tego oddawać po 15gr). - Nie planują sprzedawać i kurs sam się wyklaruje kiedy pojawią się (mam nadzieję) pozytywne wyniki + może jakieś nowe ciekawe umowy.
a jak nigdy nie uśrednisz? Poza tym to nie 1:1 tylko 3:1 - Uwalili kurs bo myśleli, że te akcje po 11 gr z emisji będą od razu na rachunkach - a teraz jak się zorientowali co jest grane, to odkupują w pośpiechu... póki jest taniej niż sprzedawali....
Podobno w memorandum pisze..... Ktoś wspominal, że się doczytał , że będzie można poza rynkiem na umowie cywilnoprawnej. Nie wiem poszukaj w którymś z wątków jest nspisane co i jak.... a najlepiej to przeczytaj uważnie to momerandum....