• nowe zamowienia Autor: ~diana [89.68.127.*]
    Uprzejmie pytam znawcow czy mozna liczyc ze koleje dolnoslaskie i skm trojmiasto zamowią nowe sklady w Newagu,bo koleje mazowieckie juz zamowily w Pesie .CUPT przydzielilo duże pieniądze.
  • Re: nowe zamowienia Autor: ~ToMike [185.69.0.*]
    Wymieniłaś akurat te przetargi gdzie widzę największa szansę na zwycięstwo Newagu szczególnie jesli chodzi o Dolnośląskie. Oczywiście będą przetargi ale w polskich warunkach widać jak duży wpływ maja preferencję zamawiającego i odpowiednie napisanie SIWZ (patrz. roztrzygnięte przetargi dla własnie Dolnoslaskiego , Wielkopolskiego czy tez Kolei Mazowieckich). Ja bym jeszcze dodał tu przetarg dla małopolskiego. Na Podkarpaciu wygrywali obaj producenci.
  • Re: nowe zamowienia Autor: ~ToMike [37.249.152.*]
    Nie wymieniłem wcześniej mojego rodzinnego swietokrzyskiego ze względu że spodziewałem sie małego przetargu. Tu mysle że samorząd dopłaci aby zrealizować przetarg. W przetargu na dostarczenie Acatusów miał on z Pesą spore problemy. Skonczyło sie bardzo wysokimi karami...
  • Re: nowe zamowienia Autor: ~Pawłow [31.182.171.*]
    A co takiego Koleje Mazowieckie zamówiły ostatnio w Pesie, także uprzejmie pytam znawcę???
  • Re: nowe zamowienia Autor: ~ToMike [37.47.93.*]
    Sęk w tym że akurat Pesa była na końcu listy ich życzeń. Faworytem po ogłoszeniu przetargu była pewna firma z Siedlec :)
  • Re: nowe zamowienia Autor: ~diana [89.68.127.*]
    Dnia 2018-02-07 o godz. 13:20 ~Pawłow napisał(a):
    > A co takiego Koleje Mazowieckie zamówiły ostatnio w Pesie, także uprzejmie pytam znawcę???

wiadomosc z gazety Rynek Kolejowy" W październiku 2017 roku spółka ogłosiła przetarg na zakup 13 nowych pociągów z opcją zamówienia kolejnych 8, jeśli uzyska dofinansowanie z Funduszy Europejskich - co właśnie się udało. Spółka wykorzysta zatem opcję, i do SKM trafi 15 pojazdów pięcioczłonowych i 6 czteroczłonowych. Najkorzystniejszą ofertę w przetargu złożyła Pesa Bydgoszcz. Teraz SKM czeka na ewentualne odwołania. Jeśli nie wpłyną - podpisze umowę.
    a jeszcze koleje mazowieckie zamowia 55 flirtow u Stadlera tak duzo dostali dofinansowania.
    Mnie jednak interesuje tylko Newag ze wzgledu na akcje postanowilam ze tanio nie sprzedam.
    Trzymaj te walory ile chcesz. Ale warto byłoby wiedzieć jaka jest różnica pomiędzy KM i SKM, między Stadlerem i Pesą. Podobnie warto zastanowić się nad różnicą między kamieniem węgielnym i węglem kamiennym ( dla tych co inwestują w np. JSW ), między piciem w Szczawnicy a szczaniem w piwnicy, domkami w Słupsku a słupkami w du..sku itp.
    To tylko taka subtelna różnica dla zainteresowanych inwestorów długoterminowych.
    nie musisz sie na mnie wyzlośliwiać ze sprzedales swoje akcje za tanio, a z jsw to super trafiles nie znam sie na weglu
    i inwestowaniu ( ppp nazwal mnie nawet analfabetka ekonomiczna)ale kupilam jsw po 25 zl ,trzymalam jak inni sprzedawali i sprzedalam po 75 i 90.
    Nie bardzo wiem skąd bierzesz nieprawdziwe informacje jak np. ta, że sprzedałem swoje akcje za tanio. Może wiesz więcej niż ja na temat cen transakcji dokonywanych przeze mnie na akcjach NWG. Gratuluję zatem tej wiedzy.

Nie wyzłośliwiam się jak napisałaś, tylko odpisałem Tobie na zamieszczony post w którym piszesz, że "... koleje mazowieckie juz zamowily w Pesie "
    Zapytałem równie uprzejmie jak Ty co takiego zamówiły Koleje Mazowieckie ostatnio w Pesie po czym odpisałaś cytatem z RK z którego jasno wynika, że to nie KM tylko SKM. Przyznasz, że jest to różnica? Taka sama jak z węglem...itp.
    Rozumiem, że się pomyliłaś i wystarczyło odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytanie: A co takiego Koleje Mazowieckie zamówiły ostatnio w Pesie, także uprzejmie pytam znawcę??? sprostowaniem oczywistej pomyłki.

• Re: nowe zamowienia Autor: ~moby_dick [89.64.42.*]
    diana: 'kupilam jsw po 25 zl ,trzymalam jak inni sprzedawali i sprzedalam po 75 i 90'

a ja to kupiłem akcje LPP po 50 zł i sprzedałem po 10k...

Po co komu takie przechwałki, których nie można zweryfikować.
    przepraszam, jak to tak odebrales bo ja chcialam powiedziec ze nie znam sie na gieldzie wiec jak mi sie wydaje ze cos jest tanio to kupuje zamiast trzymac pieniadze w banku a potem czekam . tak wlasnie zrobilam teraz z newagiem kupilam po 15 zl i czekam na 25 stad tez czasem moje zapytania ( moze czasem glupie) o wygrane zamowienia i kondycje finansowa newagu.
[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.