Kupi sobie spolki z wig 20? Zawsze na rynku pierwsze rosna duze spolki jak one spadaja to kapital plynie z nich do srednich a na koncu male odpalaja. Dla nas jeat to szansa wbrew pozorom. Pzdr ps. Nie zdziwie sie jak zaczniemy teraz rosnac bo aleje zawsze na przekor
A no trafił się naiwniak który myślał że jak on wywala to już wszyscy za nim. Okazuje się że tak nie jest. Aleja zwyczajnie nie ma z czego spadać i tak jest w tym momencie strasznie nisko
Dnia 2018-02-06 o godz. 09:04 ~Wesoły_Romek napisał(a): > Czy Aleja zostanie zmasakrowana przez Wall Street?
No Panowie idźcie z prądem czekam trochę niżej, co chętnych brak.Krach na giełdzie, czerwono , masakra, uciekajcie ale nie zapomnijcie tanio sprzedać- ja kupię
Aleja niestety jak to Aleja.. nigdy nie potrafi się dostosować :/ rosnąć nie chce, spadać nie chce :/ niedługo zarobią 10kk w roku a kurs i tak dalej będzie po 1,2.... :(...... żartowałem :D cierpliwemu nawet gruszki na wierzbie urosną :D:D przyjdzie kiedyś dzień w którym zaś w 2 dni urośnie o 100% i zaś będziemy mielić :D takie życie :D
jak tam dani na stopie, na razie nie chcesz ich dalej poniewierać?, podobało mi się, choć przyznam,że wiele czasu na nich straciłeś.Ciekawe tylko czy czegoś ich to nauczy.Powinni wiedzieć,że net nie jest anonimowy i nie tylko po IP można ich znaleźć na innych spółkach i odbić piłeczkę- merytorycznie oczywiście:))
Trochę mi ich szkoda, zawsze to mniej kapitału na giełdzie, który i tak ucieka z gpw- bynajmniej takie mam odczucie od jakiegoś czasu. Mają drogę otwartą na 12gr. Dodając "obiecanki" naganiaczy czy bloga pod które pewnie część kupiła to prawdopodobnie przebiją w panice i 10gr. Byłem złośliwy, ale obiektywny ;)) Jak się im uda, coś dobrego wyjdzie po drodze- w co oczywiście przy ich obecnym zarządzie nie wierzę to pogratuluje.. ale przyjmując ten optymistyczny wariant to i tak są lepsze tematy niż stopp, który dalej jest przewartościowany i nie wiem co by się musiało stać, żeby stał się atrakcyjny i wzbudził zainteresowanie. Do teraz zastanawiam się co oni tam widzą.
Aleja jest poza logiką, mam nadzieję w pozytywnym znaczeniu tego słowa:)) W tamtym roku przed kwartalnym, który nie był zły mieliśmy wzrost, a po nim spadek<23.01>- już wtedy przy pozytywnych informacjach było gaszenie. Z resztą następne raporty też nie dały wzrostu.. aż dopiero ogłoszenie emisji ;) Tu jest ktoś kto ma "znaczone karty", zbyt dużo już przypadków było- i zakładam, że nie jest z zarządu lub insajdem ;)) To jest oczywiście tylko spekulacja, w tej teorii są też wady. Ciężko mi to rozgryźć, ale sądząc po tym co się dzieje nie stracę ;)
Zrozumiałem aluzje z uśmiechem. Też tak uważam. Praktycznie od samego początku tak uważam.
Jak obstawiasz 4 kwartał i jak myślisz będzie to jakiś impuls. W końcu 10 mln exportu bylo
myślę,że nic nie widzą na stopie.Założyli grupę i chcą pracować jak ekipa parówy ale nie dorastają im do pięt.Co do ich braku obecności na alei to mam wątpliwości, myślę że na razie się wyciszyli ale czuję,że dadzą jeszcze o sobie znać
Jak to nie. Inaczej tyle lat bym na niej nie siedział i nie powiekszal pakietu przy nadarzajacej się okazji. W ostatnim pół roku zwiekszylem jakieś 30 tys akcji choć szkoda ze nie wiecej
Dnia 2018-02-06 o godz. 11:51 ~Alek napisał(a): > Jak to nie. Inaczej tyle lat bym na niej nie siedział i nie powiekszal pakietu przy nadarzajacej się okazji. W ostatnim pół roku zwiekszylem jakieś 30 tys akcji choć szkoda ze nie wiecej
alek uważaj bo jak będziesz tyle kupował to przekroczysz próg i będziesz musiał się ujawnić a później historia Szkopka może się powtórzyć i będą pluć na Ciebie
Dnia 2018-02-06 o godz. 12:45 ~Alek napisał(a): > Pierwsza sprawa Szkopek to spekulant i nie sądzę żeby on oposcil całkiem Aleje.
niekoniecznie spekulant, może miał kapitał i udało mu się kupić taką ilość w dobrej cenie ale nie wytrzymał napięcia albo potrzebował na coś kasy i sprzedał?.Czy spekulant kupiłby by taką ilość, by musieć się ujawnić i ewentualnie być spalonym w podobnej sytuacji na jakiejś innej spółce?Myślę,że kupowałby podprogowo aby się nie ujawnić.
Alejka taka juz nasza jest. Zawsze w druga strone niz wszyscy mysla. Ale moze zaskocza nas mega niedlugo w pozytywnym sensie. Raport kwartalny niech rekordowy a reszta przyjdzie sama. Tylko CIERPLIWOSC
Wszystko dzisiaj na pysk, zrobiłem wiele zakupów, ale Alejki w okolicach 1,12 i poniżej dalej nie ma bata dokupić :) Dobry prognostyk, uważam, że jak dzisiaj nie spadło, to już samo z siebie nie spadnie (oczywiście za wyłączeniem jakichś niespodzianek ze strony zarządu). Pozdrawiam cierpliwych, a niecierpliwych zapraszam do sypania PKC, dużo osób myślę czeka... :D