• OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~ojdfod [83.26.195.*]
    Robyg zarobi w 2018 oraz 2019 roku po 150 mln zł ,a fundusze, w tym ofe sprzedali po 4 zł czyli c/z ok. 7 . ( taka lokata na 14 % )
    To pokazuje jak fundusze dymają Polaków z kasy ( członków OFE ) zamiast pomnażać ich majątek.
    Czy zarządzający wzieli pod stołem swoją dolę od Goldmanów ? 
    Czy konsultowali z członkami OFE decyzję o sprzedaży po tak niskiej cenie ?
    Cóż taki mamy kraj (pełno złodziei i oszustów) jak widać na GPW w wielu spólkach i przypadkach.
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~Marcin [83.6.155.*]
    Nic pewnego
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    OFE kontrolowane przez Państwo czyli PZU i PKO BP też sprzedały to tam już pewnie Zbyszek z Mariuszem szykują zatrzymania.
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~roman [145.62.64.*]
    A kolega jasnowidz ze szklaną kulą? Gdzie Pan wyczytał że w 2018 i 2019 zarobią po 150mln, ma Pan takie źródła? Mogą zarobić 150mln, mogą zarobić 500mln, a mogą też zbankrutować za 2 miesiące. 4zł to dobra cena, biorąc pod uwagę że jeszcze dwa miesiące temu było po 3zł. A C/Z nie jest wszystkim co się w spółce liczy, C/Z było cały czas na tym poziomie, a spółka nie koniecznie szła cały czas na północ, ważne jest też to że szeroko mówi się o recesji w deweloperce w najbliższym czasie, jak jesteś Pan tak dobry to idź Pan doradzaj wszystkim OFE. Znawców wszelakiej maści, z udziałem w spółce 0,002% na forum nie brakuje.
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~januszigrazyna [46.175.230.*]
    kolega Roman to chyba pracuje w BOS i już przewiduje krach w budowlance. Wiemy że Robyg to potencjalny bankrut i dlatego GS tak bardzo chciał zainwestowaćw "trupa". Hehehe, idą zniwa dla budowlanki, ew problemy to po 2019 , do tego czasu jeszcze wypłacą 2 sowite dywidendy, ale się nie dowiemy jakie bo po to jest przymusowy wykup i wycofanie z GPW aby wszystko zostało w rodzinie. Stań kolego przed lustrem powiedz :"4 zeta to dobra cena" a potem wybuchnij smiechem -- i to będzie prawidłowa reakcja. Nie jestem zadowolony z ceny po której oddano dobrą, perspektywiczną spółkę,bo: a) coraz mniej już takich na GPW b) wchodziłem w robyga po 3 zeta i traktowałem jako 2-3 letnią inwestycje z potencjałem >100% wliczając w to dywidendy. A tu dupa, OFE nie stanęło na wysokości zadania, ale jest jeszcze LCCORP w portfelu.
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~niecierpliwy [37.248.164.*]
    Słuszna uwaga. Popieram zakup lccorp. I radzę trzymać. Ja brałem po 2,83-2,85 zl. Trzymam nadal i nawet nie czuję ciążenia. Jakiś dziwnie lekki ten papier. Mimo tak wysokiej ceny zakupu. Pozdrawiam i do zobaczenia w punkcie docelowym. :)
  • Re: OFE wydymali członków z dobrej perspektywicznej spółki Autor: ~nowy_tu [87.199.12.*]
    Echo inv będzie miało żiwa w 2019 i 2020
    W tym roku planowana jest dywidenda 50gr przy cenie 5zł
[x]
ROBYG -0,25% 3,98 2018-03-01 16:49:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.