Wystarczy poczekać tydzień i będzie wykup przymusowy , nikt nie będzie się bawił z 2 % akcji - można poczekać i sprzedać po 4 żadne ryzyko ,jak ktoś chce dzisiaj oddać po 3,80 to sam dokupię.
jest taka zasada, że coś jest tyle warte ile ktoś inny chce za to coś dać właściciel zawsze wyżej ceni to co ma niż ten kto chce to kupić cena jest kompromisem i tyle
czy możesz rozwinąc myśl dotyczącą developerów?? Czemu mamy omijąc spólki z sektora dla którego zaczynają się żniwa?? Robyg wykupiono bo mamy złote czasy dla developerki
złote czasy dev się po mału kończą, jeszcze z rok i znów w kryzysie zejdą ceny za m2 w budowlance. a to sponiewiera wigDev co do wezwania Przecież to było logiczne, że wszystkie fundy oddadzą, nie po to z GS uzgodnili cenę "godziwą" dla siebie żeby nie sprzedać po podwyższeniu wezwania. Oni a przede wszystkim oni wiedzą, że deweloperka niebawem zacznie rajd ale w dół i za więcej niż 4 to na rynku nie sprzedadzą tych akcji ;] a GS ma to głęboko, bo zyski będzie sobie przytulał, w kryzysie co prawda mniejsze, ale za kilka lat sprzeda drożej albo znów wprowadzi na giełdę :D
skoro rynek wycenia tak nisko lidera branży z fantastycznymi wynikami i stopą dywidendy to jaki jest sens kupować 2-gą ligę z o wiele słabszymi fundamentami .
Tak, tak. Omijaj szerokim łukiem... Zwłaszcza LCCORP. Gdzie zarząd proponuje 75% dywidendy i gdzie po sprzedaży udziałów przez L. Czarneckiego, ulokowało się aż pięć funduszy. Zwłaszcza tam nie wchodź. A reszcie pozostaw wybór.
tfi i ofe za chwilę przytulą kilkaset milionów złotych, gdyby chciały zrobić alokację tych funduszy to już teraz sektor chodziłby o wiele wyżej, tymczasem mamy spadki. Powtarzam dla mnie ta wycena Robygu to fatalny sygnał dla reszty.
Dlatego Tobie napisałem abyś nie wchodził w LCCORP. Nie będziesz miał żadnych rozterek. A skoro chcesz omijać szerokim łukiem budowlankę, to proponuję Tobie sektor bankowy (np. PKOBP), albo sektor paliwowy (np. PKNORLEN). Tam sobie będziesz mógł w najlepsze odpocząć od sektora budowlanego. Proponowałbym Tobie wejść jeszcze dzisiaj, bo tam mega promocja jest. Tylko musisz się śpieszyć, bo już od jutra przewidywane są tam wzrosty rzędu 15%, tfu co ja mówię 30% dziennie! :)