Jakos dziwnie szybko te komunikaty sie pokazuja smierdi proba manipulacji akcjami jak ktos chce sprzedac to sie tym nie chwali na drugi dzien tylko czeka do ostatniego mozliwego dnia chyba logiczne ??? wiec tu chodzi o cos innego moim zdanie to sa ci goscie ktorzy inwestoja w PP prywatna emisja po 1 zl dla przypomnienia
I co? Masz z tym jakiś problem? Im więcej dużych misiow trzyma akcje tym bardziej od nich jesteśmy zależni... calosc polega na tym ze trzeba dzwignac akcje spolki żeby kupowali z wyższego pułapu... a później niech sobie zbijają... - oczywiście jak kupia za 1PLN to mogą sprzedać i po 1,20 i tez sa do przodu... ale to nie szczyt marzen.. a jak spadnie to wszyscy się utopia... mnie nie zależy... bo mam kase tez gdzie indziej i nie mam z tym problemu..
Jedyna logika to obejma nowe akcje po 1 zl a ten milion wydaja na skup akcji ktory przeciez maja do przeprowadzenia wiec chca zrobic to tanio przy duzych obrotach i to jak dla mnie jest jedyne logiczne wytlumaczenie ... Ale sie zobaczy szkoda sie denerwowac ja czekam kilka lat pewnie na porzadne zyski albo bankroctwo
Spokojnie... gdyby tutaj grozilo realne bankructwo to na tym forum byłoby pusto... a przede wszystkim nie byłoby tutaj tych boiler-room-boys jak BAT, olo, invader i inni kombinatorzy którzy być może sa albo jedna osoba albo kilkoma opłacanymi naganiaczami. Tutaj siedzi niby taka jedna baba... ona jest na wszystkich spolkach powiązanych z IDT i nie tylko... jak tylko jest raport to pisze "Nowy raport dostępny - co o tym sadzicie?" - takie leszcze zamiast naganiac za drobne dla bogaczy powinni wziąć się do nauki w szkole i sami pomyslec jak zarobić... ale dla niektórych praca za 2000PLN i palenie skretow to szczyt marzen!
Ja mysle ze powod jest inny. Akcji jest mało, a spolka jest atrakcyjna. Gdyby mieli ochote sprzedać spolke komus innemu to windowali by kurs odkupując akcje od kogo się da. Rozdajac akcje drobnicy zanizaja kurs - fakt, ale jednocześnie obejmują nowa emisje po 1 PLN nie doprowadza do sytuacji w której ktoś moglby ich oskarzyc o manipulacje - w Ursusie tak było ze jak akcje były po 6PLN to glowni wyemitowali sobie akcje po 2PLN i większość się wkur... co doprowadzilo do zgłoszenia naruszen w KNF i automatyczny zjazd kursu na 4PLN z czego nie mogą się dzwignac do dzisiaj... . Ja mysle ze po objeciu nowych akcji uwolnią kurs, ale sami go nie będą windować tylko pozwola ulicy go dzwignac, powiedzmy z jakims niewielkim swoim wsparciem. Kapital na wykup akcji musza mieć, na wypadek gdyby Chinczycy lub ktoś inny chciał przejąć spolke - bo to tez jest możliwe - tak było z BUMECHem - po czym wszyscy robili w gacie bo były kontrole KNF, CBA i ogółem syf. Tutaj się tego boja... przy tak niskiej ilości akcji, spolka spokojnie powinna kosztowac około 5-6PLN ale wyobraz sobie... przykładowo - spolka jest warta 10PLN a emisja po 1PLN tylko dla dużych... to dopiero smierdzi przekrętem... to od razu trafilo by do KNF jako niuczciwe zagranie względem drobnych akcjonariuszy... takie jest moje zdanie - a z kolei z akcji wychodzą powoli bo nie chcą znowu zdolowac na 1,20 bo wtedy realnie groziloby spolce wrogie przejecie... a tak zrobić skok z 2-3 PLN to mogą obronić sami
Po tym jak szybko ktos skupuje ich akcje, sądze że i tak będzie tu wrogie przejęcie. Popatrzcie jakie tu są wolumeny i to że zlecenia nie stoją całymi dniami tylko wszystko co wywalą w przedziale 1,9-2.1 ktoś zbiera. I tak już końcóweczka wywalania...