Co to zagrywki ☺️
Zwołują Walne, proponują uchwały a nie mają wymaganej ilości akcji!
Trigon rezygnuje nie podając przyczyny :/
Odnoszę wrażenie że będzie grubo☺️
Nie, raczej tego nie zrobi, nie musi, nikt nie będzie mu blokował jednej osoby w RN, byłby to PR-owy strzał w kolano plus potencjalne synergie sa na rękę wszystkim. Nie doszło do walnego bo nie doczytali statutu albo liczyli ze będzie dużo innych mniejszościowych, zdarza się. Dostaną pewnie RN na najblizszym walnym.
P.S Zamiast myśleć nad tym oczekujcie pozytywnych informacji bo wkrótce zapewne się pojawia
"nie doczytali statutu" hehe dobre, jakie to niby apollo może zaoferować synergie GLG? masz może na myśli tego bankruta matrixa gdzie przejeli pakiet za 1 dolara? Prawda jest taka ze poza GLG apollo nie ma nic wartościowego w portfelu i chcieliby zrobić na GLG wlasny interes kosztem jej akcjonariuszy. Dziwi mnie tylko ze glowny akcjonariusz nabral się na te bajki, pewnie miesiąc temu mieli jego poparcie , na szczęście zreflektowal się w pore i wycofal się z tego pomysłu, nietety kosztem Szuby i trigon tfi. Mysle ze te gierki apollo były powodem rezygnacji Szuby.
Co masz na myśli pisząc o tym, że Apollo chciał zrobić własny interes kosztem innych akcjonariuszy? Co Twoim zdaniem chciał zrobić? Domyślasz się czegoś konkretnego czy to tylko to tylko takie Twoje ogólne dywagacje?
to tylko moje dywagacje, co apollo może zaproponować GLG ? sam sobie odpowiedz na to pytanie, GLG ma dobry projekt z dużym potencjalem i uważam ze wspolpracowac to powinien z dużymi funduszami albo partnerami biznesowymi o ugruntowanej pozycji.
Jesli Twoje dywagacje są trafne, to najwidoczniej Trigon to nie był optymalny wybór, a Apollo okazał się za krótki, żeby rozdawać karty. Dobry projekt, to znajdzie się inny dobry fundusz. Poza tym najprawdopodobniej główny parkiet czeka.
otoz to, być może było tak ze trigon za mało oferowal , tak jak powiedziałem dobry projekt sam się obroni, jestem bardzo ciekawy jakie plany ma glowny akcjonariusz.