Przecież wiadomym jest,że dzień 5 lutego jest ostatnim dniem,aby uzyskać PP,teraz powinien kurs iść na północ przed odcięciem.Ten kto mądry,ma zaszufladkowane.Pozdrawiam cierpliwych i zdrowo myślących.
Dnia 2018-02-01 o godz. 13:43 ~3do1 napisał(a): > Jesteś pewny ze 6lutego bedziesz mógł juz handlować akcjami z PP ? NA MTRANS CZEKAM już ponad pół roku wciąż nie są dopuszczone do obrotu
Czytaj ze zrozumieniem...Nie napisałem,że będzie można handlować PP-6 lutego,tylko,że aby mieć PP-5 lutego jest ostatnim dniem nabycia acji,a 6 lutego można sprzedać akcje a nie PP.Odnośnie obrotu prawami poboru,będzie informacja ogólnie dostępna.7 lutego jest dniem,kiedy na rachunku pojawią się PP.Niewykluczone,że 8 lutego mogą być już PP notowane na giełdzie...Pilnować i czytać infa.
Dnia 2018-02-01 o godz. 14:36 ~3do1 napisał(a): > Czyralem gdzies ze reset arkusza 6luty ? Ile itwarcie ?
Zależy ile będzie na zakończenie 5 lutego ,minus 0.11,to co wyjdzie,trzeba podzielić przez 4.O tyle będzie pomniejszony kurs(odcięcie prawa poboru) 6lutego.Reszta będzie zależeć od rynku.
Przykład:kurs zamnięcia 5 lutego-0.41-0.11(cena emisyjna akcji serii G)=0.30 0.30/4=0.075(teoretyczna cena pp) 0.41-0.075=0.33
0.33-cena odniesienia na dzień 6 lutego Brak PKC,PCR,PCO
Do 5 lutego to ja ożenię tego śmiecia , haha 4 sztuki na jeden papier za 0,11 zł , muszę wydać obecnie 84 gr żeby kupić 1 sztukę . Bawcie sie sami w te klocki. !!!!!!!!!!!
Dnia 2018-02-01 o godz. 17:36 ~Baca napisał(a): > Do 5 lutego to ja ożenię tego śmiecia , haha 4 sztuki na jeden papier za 0,11 zł , muszę wydać obecnie 84 gr żeby kupić 1 sztukę . > Bawcie sie sami w te klocki. !!!!!!!!!!!
żle rozumujesz...3pp trzeba aby wykupić jedną akcję.Najpierw musisz znać wartość teoretyczną prawa poboru i obliczyć co się bardziej opłaca: sprzedać prawa poboru czy skorzystać z nowej emisji.Wszystko to będzie zależało od ceny akcji na rynku i odcięcia prawa poboru.Początkującym radzę dopytać się wszystkiego w biurze maklerskim.Forum nie polecam,bo możesz zostać oszukany i wprowadzony w błąd.
To raczej "Czarny Koń 58" cały czas lukruje, nagania, naciąga na tą niebezpieczną spółkę zupełnie jakby był typowym TROLLEM Forumowym, który nie przejmuje się tym, że inwestycja w Biztech wiąże się z ogromnym ryzykiem i narażeniem na kolejne spadki w trwającym właśnie tu trendzie spadkowym.
Ale ryzyko trzeba ponosić rozsądnie, gdy wiąże się z nim duża szansa na sukces. A tu na Biztech to ryzyko nie warte jego podejmowania. Tu szybciej stracisz, niż zarobisz, więc po co tu ryzykować.
Jak już mocno ryzykować, to ryzykować na innych spółkach na GPW i tych spólkach z szerokiego WIGu, a nie tu na New Connectie, który tylko spadać, tak jak i biztech potrafi. Myślałem wczesniej, że chociaż Fachowcy.Pl dadza zarobić, ale tez nic z tego kurs tam się mieli i kisi na 3 -ech groszach, a wczoraj spadł nawet na 2-wa grosze.
Z całym New Connectem, trzeba dac już sobie spokój, bo to marazm. Więc już jak inwestować, ryzykowac to z głową, tak by niepotrzebnie nie wystawiać się na zbędne ryzko, które nic nie wnosi i nie daje nadziei na rajd tak jak na Biztechu.