Witajcie,czy ktoś za październik dostał wypłatę czy nadal cisza?Na moje maile nawet nie odpisują,może ktoś ma więcej szczęścia? Wielonick plis nie pisz tekstów typu ściema albo brednie,chcesz porozmawiać to podaj nr chętnie zadzwonię i podam Ci fakty :-)
"Zarząd Fachowcy.pl Ventures Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie informuje, że z uwagi na brak środków Spółka nie wypłaciła Obligatariuszom należnych odsetek za IV okres odsetkowy, których termin płatności upływa dzisiaj. Zarząd Spółki informuje, że dokłada wszelkich starań, aby zadośćuczynić zobowiązaniom wynikającym z wyemitowanych przez Spółkę Obligacji oraz, aby niezwłocznie zmniejszyć poziom zadłużenia w stosunku do Obligatariuszy.
Całkowita wartość nominalna wyemitowanych przez Spółkę obligacji serii A wynosi 3.680.000 zł. Obligacje oprocentowane są według stałej stopy procentowej w wysokości 8,5% w skali roku, odsetki od Obligacji wypłacane są co trzy miesiące. Termin wykupu obligacji przypada 24 miesiące od dnia ich przydziału."
Ile umow w styczniu bedzie? Moze z 15 uzbieraja, co?
To jest bankrut...nie mają 100 tys. na kupon od obligacji. Z drugiej strony, podziwiam tych którzy kupują obligacje spółki, która nigdy nie pokazała dodatnich wyników skuszeniu kuponem 8%;) Odważnie.
Dnia 2018-01-31 o godz. 19:32 ~Bjorn napisał(a): > To jest bankrut...nie mają 100 tys. na kupon od obligacji. Z drugiej strony, podziwiam tych którzy kupują obligacje spółki, która nigdy nie pokazała dodatnich wyników skuszeniu kuponem 8%;) Odważnie.
Eee...tak to pisać może jakiś laik bez szkoły...
Od kiedy dodatnie wyniki sa gwarancją wypłacalnosci, a ujemne nie są godne wiary? Jak sie nie ma pojęcia o księgowości i analizie to można takie głupoty wypisywac...ale to robienie sieczki z mózgu...
Ujemne wyniki ma wikeszosc firmy które inwestują, bo zwykle koszty inwestycji i reinwestycji pomniejszaja wynik finansowy...poza tym rozwijająca sie spółka woli zainwestować pieniądze i poniesc koszty niż ...płacic podatek który jest pezsensownie oddaną kasą...
GWniane firmy mające chociaz jedną nieruchomosc np potrafią pokazywac dodatnie wyniki (np. po to zeby skusic inwestorów - sic!) przeszacowując wartosc nieruchomosci...
Patrzenie na wyniki netto jako kompas w inwestycjach to takie samo ryzyko jak ocena, ze skoro rosnie to dalej bedzie rosnąć, a skoro spada to juz na pewno do zera....
A miałaś umowę o pracę czy zlecenia (z nimi czy ze spółką powiązaną?)
Jeśli umowa o pracę to idź do PIP, złóż skargę, i za ich pośrednictwem lub sama złóż pozew do sądu.
Jeśli umowa cywlinoprawna - zostaje sąd cywliny i egzekowanie na drodze sądowej należności.
Jest to przykre, bo nikt nie lubi pracować dla idei i nikogo nie stać na to by po 2-3 msc nie otrzymywać należnego wynagrodzenia.
Sprawdź czy masz składki do ZUS odprowadzone i opłacone (bywają rozbiezności między naleznymi a opłaconymi)
Wynagrodzenia wydają się być celowo nie regulowane do otwarcia postępowowania układowego - który w mojej ocenie nie dojdzie do skutku ale nie o tym teraz -gdyż celem jest zyskanie na czasie i w momencie otwarcia postępowania płacić tylko zobowiązania bieżące a zaległe oglożyć w czasie.
Walcz kobieto w sądzie i mocno Wam wszystkim kibicuje abyście odzyskali swoje pieniądze.
Ja też czekam na wypłaty. Za dwa miesiące. Pracowałem dla nich w siedzibie spółki na Grochowskiej. Wynagrodzenie z tytułu umowy zlecenia. Umowa podpisana że spółka zależna Way2Traffic, której właścicielem na papierku jest pracownik Patryk Kozłowski. Na maile ani Surmacki ani nikt inny nie odpisuje (Nie chce pisać do kogo wysłałem maile w tej sprawie). Sprawę skierowałem do sądu cywilnego. O ZUS nie wspomnę, bo chyba każdy wie jak jest.
Prezes ma juz doświadczenie w upadłości proxy ad i Reklamofon ciekawe czy tam wypłacił pensje. W sumie żyjemy w chorym kraju gdzie można wejść na new connect z tworzeniem zwykłych stronek w kreatorze. Taka stronę moza sobie na Home.pl za 20zl miesięcznie zrobić.
Juz ktoś mu groził jakbyś bracia podobno opisał na swoim fb. Ale myśle ze by na strzała poszedł. Oj jak dobrze ze ja nie pracowałem w tej firmie ani co gorsze nie kupiłem akcji. Ale jak sie nie płaci pensji i robi z ludzi wała trzeba sie liczyć z odwiedzinami dziwnych panów windykatorów.
Ja nie otrzymałem. Za październik i listopad. Wtedy wstrzymałem jakiekolwiek działania dla tej firmy. Do dziś otrzymuję wyłącznie przerzuty poczty wewn. z działu admin i finansów. Czy ktoś może ruszył ten temat, jakiś pozew zbiorowy, czy oni liczą, że my zapomnimy?
Jedyna słuszna droga do Policja i zgłosić, że jest się oszukanym i okradzionym na kwotę jaką powinniśmy otrzymać. Wtedy przynajmniej oszust lub złodziej jest zatrzymany przez Policję.
Mała rada dla tych co walczą.
Walczcie o kasę ze spółki powiązane w sądzie cywilnym, póki nie ma i tam zajęć komorniczych.
Osoby na umowę o pracę z FAV
Niestety nawet przy wyrokach w sprawach które się toczą nie jest to dobry news dnia. Ale! Najlepsze rozwiązanie w tym przypadku to upadłość.
I kasa z fgsp.
Tylko nim ogłoszona zostanie całkowita upadłość może to potrwać kilka lat. Zróbcie sobie zapas cierpliwości na jakieś 8 lat.
Oby Wam te pieniądze udało się kiedykolwiek odzyskać.
Mam pytanie. Otóż też bezskutecznie czekam na wypłate od pana Surmackiego. Mam pytanie czy może ktoś juz z Was dał pozew do sądu. Zastanawiam się czy mam jakieś szanse na odzyskanie należnych pieniędzy.
Masz. Za kilka, kilkanaście lat. Na razie to wygląda na to, że nie maja kasy nawet na zamknięcie firmy, więc będzie się to ciągnęło latami.
Chyba że masz z Way2Traffic umowę to składaj pozew do cywilnego.
Dajcie już spokój z tymi wypłatami. Czy wypłata to jedyna najważniejsza rzecz?
Ja pracuje dla satysfakcji indobrej atmosfery a nie dostaje bo nie chce.
Skoro same pracusie zostały to dlaczego wam uciekło 155 klientów w ostatnich 3 miesiacach? Nie ma kto ich dobrze obsłużyć? ;) A handlowcy to też tacy najlepsi zostali, w sumie 10 umów miesięcznie razem podpisują :D:D:D rok temu to jeden handlowiec potrafił tyle podpisać ale się nie opłaca u was pracowac, te fiaciki to wam zardzewieją na Grochowskiej wkrótce
ani razu nie miałem wypłaty na czas, w ostatnich miesiącach to tylko obiecywali, nic tylko odejść, dopiero bo wielomiesięcznych zaległościach w pensjach zaczęli wycierać sobie mordę słowem "restrukturyzacja". Gdyby mi zapłacili to by to była uczciwa firma ale tak nie jest, miałem umowę zlecenie jak znaczna większość pracowników, nic tylko sąd mi zostaje a nie odpuszcze bo to 5000 zł. Nie odpowiadają w dziale administracji na telefony anie na maile no to tutaj sobie pisze :D
To kasa weszla w uklad czego nie kumasz/? nie dostałeś pisma z sadu? Placili ci 5 kola i jeszcze narzekasz zakladam ze teraz wiecej nic 3 kola nikt ci nie da - wlasnei dlatego firma podupadła bo jakims lesczom placili takie wyplaty.
Na kwotę wynagrodzenia zawsze zgadzają się obie strony. Wy wykazaliscie chęć płacenia tym LESZCZOM 5kpln....nie zapominajcie że płacili się też minimalna krajowa i na dwóch umowach. Na UOP i druga na um zlec. od firmy Way2Traffic, by nie płacić podatkow i składek od kwoty wyższej niż minimalna..tłumaczenie..bo w tej firmie tak jest ze są dwie umowy.
Wyciągnęli kasę podatników... Gdzie podatków sami nie płacą... By uregulować swoje zobowiązania wobec pracowników... Którzy jednego dnia wstali całym działem i opuścili Titanica.
Spłacili kasę do kwoty średniej krajowej z fgsp a kasy że zleceniowek z Way2Traffic jak nie było tak nie ma.
Miejmy nadzieję że do spółki państwo uśmiechie się też po swoje pieniądze. Nie tak powinno być by sobie braki finansowe łatac kasa podatników. Gdzie wobec ZUS i US spolka nie jest w porządku a należne podatki i składni nie są odprowadzone i opłacone.