• Znany analityk napisał Autor: ~samson20 [37.47.197.*]
    Jeśli szukać w drugiej linii walorów, na których wzrost rynku miałby się dokonać, to można zwrócić pod pewnym warunkiem uwagę na wykres Amica. Ów warunek to rozbudowanie prawego ramienia oRGR, która stałaby się w tej sytuacji podstawą do wybicia horyzontalnego oporu w strefie 140-143 zł. Udany powrót powyżej tej bariery otwierałby drogę do kontynuacji długoterminowego kierunku. Zadanie dla byków? Zbudować prawe ramię i wygenerować z układu sygnał kupna. Trochę pracy więc jeszcze jest. Gdyby jednak taki układ zaczął się wypełniać, warto będzie mieć ten temat na swojej liście obserwacyjnej.
  • Re: Znany analityk napisał Autor: ~gajowy [161.69.122.*]
    no to trza troche szarpnąć !
  • moja analiza techniczna Autor: ~samson20 [217.99.246.*]
    witam
    od paru tygodni budował się piękny sygnał kupna oRGR, niestety komuś nie pasowała tak szybka zmiana trendu i umyślnie zanegował sygnał podnosząc wolumen przy prawym ramieniu (przekazywanie dużych pakietów i mały spread).
    Obecnie kurs wyszedł dołem i może zmierzać do najbliższego wsparcia w okolicy 116.
    Tam należy uważnie obserwować wolumen. Jeśli zacznie rosnąć można zajmować krótkie pozycje do najbliższego oporu w przedziale 138-140. Dopiero po przekroczeniu oporu na dużych obrotach można zacząć wchodzić na długo (sygnał zmiany trendu).
    Jeśli nastąpi odbicie od oporu to będzie sygnał że wchodzimy w trend boczny i wtedy tylko pozycje krótkie.
    Ogólnie wyczerpanie niedźwiedzi jest coraz większe, więc zmiana trendu coraz bliżej.
    Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

• Re: moja analiza techniczna Autor: ~Fix-Fax [91.206.244.*]
    na poziomie 128 były potężne obroty kilkoma transakcjami. Czyli EWIDENTNIE ktoś grubo wyszedł ( i oczywiście ktoś wszedł). Prawe ramię o-RGR charakteryzuje się małym obrotem, więc od razu było to podejrzane, o czym pozwoliłem sobie napisać na gorąco parę dni temu
  • Re: Znany analityk napisał Autor: ~bbb [37.47.51.*]
    Czy to nie napisal Najdek z mbanku, jesli tak grajcie zawsze odwrotnie.
[x]
AMICA -0,51% 58,20 2025-10-23 16:45:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.