Chciałbym zbadać czy w wolnym o obrocie jest powyżej 5% akcji i czy możemy mieć jakikolwiek wpływ na wprowadzenie na walne uchwały myślę o dywidendzie czy skupie akcji .Zeby sprawdzić ilość musielibyśmy wystawić swoje akcje po określonej cenie .Czekam na opinie co o tym myślicie ?
Moim zdaniem OFE i TFI zadbają o to żeby był skup a jeszcze lepiej dywidenda bo im też na tym zależy. Na razie trzeba poczekać na wyniki za cały 2017 żeby zobaczyć ile jest gotówki, a powinno być bardzo dużo.
Chciałem wiedzieć czy OFE NN pusciło swoje akcje w rynek czy komuś innemu sprzedano poprzez GPW Przed ich manewrem mielibyśmy tylko ponad 2% Gdyby zjednoczyć mniejsze polskie fundusze z nami może ten głos by się liczył Same fundusze są zbyt leniwe żeby to zrobić
Wiedzę jaką ilością akcji dysponujemy a wiedza to podstawa jakiegokolwek działania .Może Litwini nie ze chcą żeby się policzyć i zaczną zabierać nam zabawki po wyższej cenie
Prościej ale może ktoś ma dużo i nie chce się afiszować druga sprawa może być dowcipniś i napisze na forum że ma 1 mln to jak to sprawdzić czy to nie żart . Wystawienie nie jest żadną deklaracją tylko sprawdzeniem czy jesteśmy na tyle silni żeby można było o czymkolwiek myśleć .Wystawione oferty możne każdy sprawdzić
Popieram inicjatywę. Posiadam 7810+930 akcji. Próbowałem to wystawić, ale na obu moich rachunkach w DB Makler system takie zlecenia odrzuca. Dobry pomysł bo blokuje diabelską pokusę sprzedaży akcji po piątalu.
Myśle że prędzej będzie tutaj 20 zł niż wróci na 5 zł....myślę że zarobią w 4 kwartale około 25 milionów Usd co da 83 milonów złotych...i w całym 2017 około kurs (3,35 za dolara) 150 milionów złotych....a 2018 zapowiada się tylko lepiej...przy C/Z 1,50..to powinno kosztować min 30 zł.....głowa do góry i pozdrawiam akcjonariuszy....
Dzięki za odzew Jest nas sporo każdy widzi ile.Jak na pierwszy dzień nie jest żle Może w ciągu dwu tygodni będzie więcej wtedy zobaczymy czy uda się nam bardziej zorganizować .Oczywiście zdaję sobie sprawę że wiekszość kupiła na krótko które się wydłużyło .Oczywiście że nie możemy przegłosować dywidendy ale możemy mając 5% wprowadzić do porządku obrad i coś się dowiedzieć Pozdrawiam W ciągu dnia pracuję i raczej nie piszę .
Ja dałem zlecenie na 36500 szt. ale mam jakiś dziwny status u mnie w banku "wprowadzone" (a nie jak zawsze aktywne) i w arkuszu nie widzę mojej dyspozycji :(. Poza tym mam jeszcze ok. 3500 szt na IKE i IKZE
To że narazie mamy mało ma też dobrą stronę bo może wynikać to z tego że jednak NN nie wrzucił swoich 5% w rynek Napewno NN wrzucał w rynek w momencie zbijania kursu do 4,5 .Gdyby udało się coś zebrać i zjednoczyć chciałbym żeby rządziło prawo dżugli czyli przedstawicielem była osoba o największej ilości posiadanych akcji i powinna uzyskać nasze pełnomocnictwo na walne Podaję też swój adres internetowy jakby ktoś nie chciał pisać na forum
dovado@o2.pl
Zadziwiające jest to że jest trochę polskich funduszy akcje notowane są w Polsce a Polska nie ma teraz teraz przedstawiciela w radzie nadzorczej
Myśle , że te akcje od NN kupiły podmioty związane z właścicielami spółki . OK , chcecie się pozbyć , my od was kupimy , ale po 4,5 i dodatkowo wycofacie ludzi z RN . Taki warunek . Ponieważ nie tylko NN wycofywał z RN swoich ludzi i nie tylko w AAL , to może dodatkowo padło - No problem panowie , mamy zainteresowanych inwestycją w nasze aktywa , pozostałe akcje sprzedacie drożej , poczekajcie cierpliwie opcja wyjścia się realizuje , negocjujemy . Tak mogło być . W przeciwnym razie z jakiegoś względu te akcje kogoś parzą .