Dnia 2018-01-29 o godz. 13:38 ~Michał napisał(a): > Kojarzycie jak będzie można zapisywać się na ten skup akcji, czy będzie on dostępny za pośrednictwem bankowości elektronicznej np w eMaklerze ?
skupia akcje na giełdzie po jak najlepszym kursie,
To jest na prawdę duży skup, nie wiem czy ludzie dobrze to zinterpretowali. Gdyby nie postraszyli ukrytymi zleceniami to już by dziś było 24.50 zł. Przed nami ciekawe dni.
Obrót jest mizerny, obawiam się że może być to próba wykupienia jakiegoś funduszu z akcjonariatu. Może się okazać że będą zapisy na akcje i kto pierwszy ten lepszy. I Pierwszy będzie ten co będzie wiedział od kiedy zapisy. Fajnie by było jakby było tak jak ty mówisz , zgarnąć parę złotych zawsze spoko.
Myślę że niedługo podłączą się fundusze globalne, ale czekają na publikacje oficjalnego wezwania. Tam pieniądz musi krążyć, a do 30 marca to jeszcze kawał czasu.
A ja cierpliwie czekam, nie raz widziałem takie blokowanie i później kurs szedł jak szalony. A co do wezwania to nie targ i nie ma tak że kto pierwszy ten sprzeda a reszta nie. Redukcja zapisów może być minimum 75% bo 25% kapitału skupują. W takiej sytuacji musieli by się zapisać wszyscy, a nie sądzę że tak będzie... Myśleć i kupować
wycena 1000 akcji: to 250 x 25zł + 750 x 18zł = 20000 / 1000 = obecne 20zł / akcje więc wezwanie mamy w cenie, teraz czekamy na raport za IV kwartał + dalsze losy Astrum Business Park
Co to za dziwne wyliczenia? Przyznam że nie rozumiem tego wcale i inaczej to widzę. Wycena akcji jak dla mnie zależy od wyników... Jak odejdzie 25% akcji to FF też się zmniejszy i stare akcje powinny być droższe... Dlaczego? Bo wartosć firmy się nie zmieni a rozbije na mniejszą ilosć akcji, tu jest pod co grać, to ogromny skup i będzie tu się działo...
Tak, niestety, ktoś skutecznie straszy z prawej, moim zdaniem celowo. Musimy czekać na informacje o technicznych aspektach skupu, Zarząd Prochemu pracuje już nad tym. Jestem spokojny o dalsze wzrosty.
To zapiszesz się jak ruszy skup. Obecnie trwa trzęsienie jabłek co mają słabe ogonki... reszta też ma akcje, a fundusze wiecej od nas. Trzeba czekać na dobry czas.
ktoś dzisiaj ładnie sobie dozbierał... ta spółka będzie królową parkietu w następnych 2 latach - i nie mam na myśli 25zł które dostanie za akcje w wezwaniu...