• Prognoza. Autor: ~adison [185.18.179.*]
    Ktoś się śmiał z mojej prognozy spadku kursu o 30% po publikacji wyników a tu proszę kurs spółki ruszył na południe
    nawet wcześniej. Przy tak małej płynności i wystrzale w górę to moim zdaniem naturalna kolej rzeczy i przyszłe wyniki w skali roku nie mają tu większego znaczenia. Myślę, że spółka dalej będzie się rozwijać, ale nie sądzę, że podtrzyma tępo wzrostu z roku 2017. Przychody może będą rosnąć po 20%, ale na pocieszenie co ważniejsze dla akcjonariuszy zysk netto na koniec roku na pewno będzie większy dzięki większej rentowności.. Jeśli chodzi o kurs IAI to będę zadowolony, gdy dojdzie w tym roku do 35 zł.. Natomiast zysk za za 4 kwartał podtrzymuje na poziomie około 1.8 mln. Jak będzie już nie długo się okaże :)
  • Re: Prognoza. Autor: ~Aldi [94.254.132.*]
    A co to jest "tępo wzrostu", bo jakoś tak tępo napisałeś...? A kiedy się okaże - nie długo, czy niedługo a analfabeto...??? Głupoty piszesz z tą prognozą wzrostu przychodów o 20%, póki co mają wzrost powyżej 60%, więc się ośmieszasz. Nawet gdyby zwolnili TEMPO WZROSTU w II połowie roku, to i tak nie wyjdzie średnia 20%, napisałeś więc post bez sensu.
  • Re: Prognoza. Autor: ~buahahahaha [89.229.101.*]
    myślę, że masz sporo racji. Kurs spadnie o 50%, na jednej sesji, już w najbliższą niedzielę :D
    PS oczywiście poparłem to solidną analizą (układu gwiazd) i horoskopami z teletygodnia!

[x]
IAI 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.