Przy tej cenie jaka jest teraz Marvipol jest też niezły ... ma mniejsze ryzyko schlodzenia rynku bo nie robi na ilosc i robi dodatkowo dobry biznes na magazynach. No ... chyba, że liczysz, że ktos (MURAPOL) wezwie do wykupu ;)
robi sie nieprzyjemnie. Czy bez wezwania bedzie teraz nieformalny squizz małych z akcji? Trzymając za mordę kurs przez długie miesiące goldmany pokazały na co ich stać, niestety .....
Nie straszcie , jak nie będzie skupu będzie dywidenda tu fundusze mają większość a nie GS i bez dogadania nic nie zrobią , zbijać kurs to można jak się ma pakiet większościowy. Na Synthosie Sołowow miał pakiet kontrolny i tak musiał podnieść cene żeby skupić .
podwyżka do 4 zł, szczerze liczyłem na 4,20 .. W mojej skromnej opini nie ma sensu sprzedawać w obecnym wezwaniu ponieważ i tak nie skupią 100 % akcji ! nie ma takiej opcji, żeby wszystkie akcje zostały sprzedane choćby dlatego, że ja nie sprzedam :] może być 2 wezwanie po wyższej cenie na resztę akcji, lub jeżeli skupią >90% przymusowe po obecnej cenie. Tak czy inaczej nie idzie stracić ? proszę o opinie ..
Dokładnie tak , to tylko przesunięcie w czasie , na cenie nikt nie straci - wykup przymusowy po osiągniecie 90% po ostatniej cenie ze skupu. Oczywiście jeśli ogłoszą.
a gdzie sie publikuje te wezwania? w sensie, widze info na bankierze, money, po prostu wszedzie, a nie umiem znalezc takiego komunikatu na stronie robygu ani goldman sachs