wzrosty sa blokowane to fakt ale po debiucie Brand pojdzie do gory i to min 40% Brand wyceni li na 60 mln ale po debiucie bedzie ze 100 a pakiet Larq wart jest 50% z tego. Bedzie sie działo i żadne kursowstrzymywacze tego nie zmienia
tak z ciekawości - pewien jestes ze larq ma 50% a nie 43% w b24? skad taka wycena b24 - 100 mln zl? przeciez ta firma ma 7 mln sprzedazy rocznie!!! fakt ze b24 jest mocno perspektywiczne no ale bez przesady.... i tak wycena blisko 10 krotnie wieksza niz roczne obroty to juz dosyc duzo jest :)
prawde piszesz ale spójrz jakie obroty miał LVC wchodzac na giełdę - nie chce kłamać ani szukac ale kołacze mi w głowie 24 mln a wycena debiutu ca 600 mln a wiec policz jaki to był kosmos. te 100 mln to oczywiscie mój strzał ale co tam wolno mi. A tu bedzie szum medialny no i kosmiczna wycena i już zreszta sam zobaczysz
Na razie to nawet nie wiadomo kiedy bedzie notowanie b24, spolka podawala ze pod koniec stycznia tylko ze knf na razie nie zatwierdzil dokumentu informacyjnego wiec chyba koniec stycznia nie realny?
Pozyjemy zobaczymy ale nie spodziewalbym sie mega wystrzalu ponad cene z ipo nextbike’a...
A tak zupelnie obiektywnie to wydaje mi sie ze b24 dzis jest lepszy niz lvc gdy byl tej samej wielkosci... arpu, churn, ...
Tylko pytanie czy jak urosna beda potrafili rownie efektywnie zarzadzac firma, pozyskiwaniem i utrzymaniem klienta...
100 mln to przesada ale okolice 60 mln to calkiem fajna wycena zeby zaryzykowac i ich kupic :)
no coż jak widać autor tego posta nie wiele się pomylił a właciciwie przewidział wszystko. Ma to zreszta wytłumaczenie. akcjonariusze LARq sprzedawali swoje akcje i napedzali wzrost Brand24 tam napompowali albo oby nie chwilowo a teraz z powrotem wracaja na łono Larq bo tu wieksza płynnosc jest na pewno. Brand niestey bedzie miał za małą płynnośc i moze to być problem tak w górę jak i w dół. Pan Sadowski na pewno szybko to dostrzeże i dosypie trochę akcji rynkowi żeby był normalny rynek. Bo tak to tylko królik i jego przyjaciele, a to zawsze słabo dla giełdy. pozdro