Nareszcie wybicie ponad 1,20zł, obroty przyzwoite, wiecej kupowano niz sprzedawano, w końcu to wygląda tak, że przynajmniej daje nadzieje na przełamanie tego marazmu :)
O tym, czy coś wisi w powietrzu, nikt z nas nie wie, no chyba że ktoś tu jest insiderem w spółce i zaufanym p. Wiktora lub Prezesowej. Wydaje mi się, że wyolbrzymiamy rzeczywistość. Piszę to od wielu miesięcy, że jest BRAK ZAINTERESOWANIA spółką przez większych inwestorów (sensu stricto). Prawdopodobnie jest grupa kilku(nastu) osób, które wykorzystują dobre infa, aby na podbitce wywalić, a po osunięciu odkupić i zarobić 10-15 gr na takim manewrze. Tak jak pisałem wczoraj - do 1,30 było ponad 87K. Gdyby był ktoś zainteresowany to wciągnąłby te dwa batony i odciął kólkarzy od akcji zmuszając ich do pogoni za kursem, a tak się nie stało. Przecież 1,2X-1,30 zł to około 15% poniżej ceny ostatniej transakcji (1,50 zł). Albo też powtarzam pytanie: po co inwestor brał 500K po 1,50, jak mógłby po cichu zbierać 2-3-4 miesiące zdecydowanie niżej i dopiero pod koniec ogłosić przekroczenie progu. Mój wniosek jest taki: nie ma szerszego zainteresowania spółką, więc nikt nowy (większy) nie skupuje. Ale do czasu: jak wyniki będą się poprawiać to wreszcie nadejdzie czas, gdy spółka zostanie dostrzeżona, czego sobie i wszystkim życzę :)
Albo brak zainteresowania albo trzymanie kursu pod nastepna emisje, mysle ze juz mniej czekania zostalo niż więcej dlatego cierpliwości życze wszystkim
Tez tak uwazam bo jesli bylo by zainteresowanie alejka to takie 50 tys wciagnac to sekunda i do widel na 1.5 do 1.49 mozna wciagnac jednym strzalem. Pzdr
nie wiem co, może emisja kto ich wie, może jest tak jak pisze @Sajmon, brak zainteresowania aleją i spekulacja kilku-kilkunastu osób, ale wtedy pytanie gdzie jest animator? chyba że spółce też nie zależy na wyższych cenach akcji, no ale wtedy wracamy do pkt 1 czyli dlaczego nie zależy? przecież każdej spółce powinno na tym zależeć
Czy tylko ja znowu pomyślałem o szkopka i jego koledze radcy prawnym? Kasy mają, stać ich na takie zabawy. Przez moment Szkopek był ujawniony akcjonariuszem. Z pewnością ma kontakt na bieżąco do tej pory z zarządem. Wie że jest tu bezpieczny i zarabia w ten sposób. Wywala na jakimkolwiek wzroście a potem odkupuje.
Jeśli chodzi o zainteresowanie to ono jest tylko każdy się przygląda z boku. Nie kupuje bo każda próba wybicia zostaje zgaszona.
To jest mechanizm samonapedzajacy się.
Dlatego odczuwamy brak zainteresowania i dlatego pojawi się ono kiedy kurs wybije dużo ponad te poziomy.
Możliwe, sprzedaż na podbitce a potem wymęczanie tych co kupili po 1.1x. Na pewno prawdą jest że te ciągłe kółka powodują zmęczenie akcjonariatu i zniechęcenie innych do wejścia. Bo po co inwestować kiedy każde choćby nie wiem jak dobre info nie było w stanie rozruszać kursu. Nowi wejdą jak przebije 1.5x bo perspektywy są tu na co najmniej kilka razy więcej, więc komuś kto szanuje swój czas i pieniądze nie będzie robiło różnicy czy kupi po 1.2x czy 1.5x
Też myślę że kurs potrzebuje przebicia na dużych obrotach i wtedy zostawimy w tyle tego kto się tak tu bawi.
Nie zawsze kurs skakał po infie. Pamiętam że jak poruszyła temat ewentualnej emisji też był ruch w górę. Co było dość dziwne
Moim zdaniem nadal jest tu za mało akcji żeby później zrobić kapitalizacje pod przejście na glowny