Miś jak będziesz mnie słuchał to pójdziesz ja przysłowiowy dziad z torbami .Myślę ze nie bedzie zadnych odpisòw bo nie było w tym roku spadków cen samolotów .Ciężko określić zysk bo największa kasa jest z pośrednictwa i dochody z pośrednictwa powinny być w okolicy 30 mln $ Nie wiadomo jakie będą koszty liczę że te poszły w 3q .Ale lepiej obstawiać 10 mln $
Moim zdaniem w przypadku AviAM jak będą dobre wyniki typu 10 mln USD zysku to kurs ma szansę na wzrostu ale jak była by dywidenda np 10-15 mln USD to dopiero spólka zostanie zauwazona
Dovado a tak z innej beczki: Czy oprócz AviaAM widzisz jeszcze jakieś ciekawe inwestycyjnie spółki? Muszę przyznać że Mirbud bardzo dobrze przeanalizowałeś.- timing z wejściem pod koniec 2016 był też bardzo dobry Pytanie co sądzisz o BBI Development- bo timingowo wydaje mi się podobnie dobry jak przy Mirbud i wycena równie niska I druga ciekawa spółka Asbis- tutaj to bardziej gra z trendem
Widzę kilka spółek cekawych ale mało płynnych Dzięki za typy .Nie potrafię
narazie odoowiedzieć nie znam tych spółek dobrze, ale się rozpatrzę Narazie czekam cierpliwie na wzrosty na Aviaam
Dzięki za odpowiedz Dovando!!!Zgadzam się z Tobą co do wyników...ja obstawiam 21 milinów Usd na plusie i kurs 7,80 zł po 16 lutego...... i dywidende 1 zł na akcje za 2018....co ruszy kurs na min.10 zł....pozdrawiam.......
Wasze oczekiwania co do wysokości wyniku za IV kwartał są mocno niezdrowe. Mam nadzieję, że do większości akcjonariuszy już dotarło, że po słabym analogicznym 4Q2016 i bardzo dobrym 3Q2017 nie ma szans na zaksięgowanie znaczących przychodów w 4Q2017. 10 mln PLN byłoby dobrą informacją. Jeżeli wszyscy widzą ponad 10 mln, na dodatek USD (sic!), to chyba mi na papierze wodospad zrobicie po wynikach.
Litosci 10 mln plz chyba usd - jezeli patrzysz na wyniki na bankierze to jest pomylka wartosc podają w plz zamiast w usd tyle razy prosiłem aby nie wprowadzali w błąd ale kładą laskę i piszą bzdury. Jezeli nie będzie żadnych odpisów to obstawiam 10 euro za 4q -za 2017 = 32 mln euro A dywidenda ogłoszona pewnie w kwietniu 0,15 euro = 6,5 mln euro
Na dane finansowe z bankiera nie patrzę, trzeba się szanować ;) Powtarzam - chodzi mi o 10 mln PLN zysku netto za sam IV kwartał. Wystarczy spojrzeć na historyczne wyniki kwartalne. Średnie za ostatnie 3 raporty z danego Q wynoszą:
I kwartał: 12,5 mln PLN II kwartał: 30,6 mln PLN III kwartał: 26,7 mln PLN IV kwartał: 0,9 mln PLN
Oczywiście może ktoś tutaj lepiej zaznajomił się z raportami okresowymi i mnie oświeci dlaczego zysk za IV kwartał miałby być o kilka mln wyższy zarówno od średniej najlepszego kwartału z ostatnich 3 raportów za ten okres, jak i średniej z obecnego roku?
Na 4 q mamy aż 5 samolotów to dochody z pośrednictwa 30 mln $ dodatkowo na 4q Avia raportuje że Grupa w 4q zakończyła realizację dwóch dostaw samolotów Airbus A320 i jeden B747-400F. Następnie mamy wyższe dochody z leasingu w Avia Chiny bedą pracowały wszystkie 8 samolotów miesięczna rata od A 321 to 390 tys $ a miesięczna rata leasingu od A 320 to 340 tys $ .Dodatkowo w Aviaam będzie pracował w 4q 1 A 321 który obniżył zysku na 3q nawet o 3 mln $ na remont kapitalny gdyż AviaAM Leasing przeprowadził generalny remont po 12-letnim użytkowaniu w tym remont kabin i zmiany w barwach ale pracuje już od początku 4 q co da dodatkowy przychód 1 mln $ Amen
co do dywidendy - spójrzmy na historię: komunikat z 2016. "Zarząd litewskiej spółki AviaAM Leasing rekomenduje przeznaczenie 866,1 tys. euro na dywidendę, czyli 0,02 euro na akcję - podała spółka. Spółka miała w 2015 roku 1,8 mln euro straty, a zyski zatrzymane z poprzednich lat wyniosły 6,1 mln euro.
Z zysku za 2014 rok spółka wypłaciła 3,9 mln euro, czyli 0,09 euro dywidendy na akcję".
W 2014 r spółka miała 22 mln usd zysku, w tym trzeba lekko liczyć 30 mln, bo już jest po 3 kwartałach 26. Myślę, że 1/5 trafi z tego na dywidendę. Wtedy mamy 6 mln usd czyli w euro powinno to dać jakieś 0,11 euro na akcję. To wyliczenia mocno konserwatywne. Generalnie można zakładać między 0,11-0,15 euro dywidendy.
Ciekawostką jest że wartość tego samolotu Boeinga 747 o którego sprzedaży informowała Avia w raporcie jako pośrednictwo przekraczała wartość 140 mln $ .
Dnia 2018-01-23 o godz. 20:42 taish0 napisał(a): > Wasze oczekiwania co do wysokości wyniku za IV kwartał są mocno niezdrowe. Mam nadzieję, że do większości akcjonariuszy już dotarło, że po słabym analogicznym 4Q2016 i bardzo dobrym 3Q2017 nie ma szans na zaksięgowanie znaczących przychodów w 4Q2017. 10 mln PLN byłoby dobrą informacją. Jeżeli wszyscy widzą ponad 10 mln, na dodatek USD (sic!), to chyba mi na papierze wodospad zrobicie po wynikach. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bezbłędna prognoza, moje wyrazy uznania. Bardzo dobrze, że studziłeś rozgrzane glowy bo sam się zastanawialem czy nie wchodzić wiekszym kapitałem a tak jestem teraz spokojny i czekam na reakcje rynku. Ddzieki twoim ostrzeżeniom nie stracę tu zbyt duzo w przypadku gdyby dziś była lawina wywolana przez zawiedzione oczekiwania. pozdrawiam.