• Jest nowy komunikat Autor: ~Dizi [145.239.80.*]
    Opublikowali nowy raport link wartościowy?
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~kes [109.196.112.*]
    raport neutralny, o zmianie wartosci nominalnej wiadomo bylo wczesniej
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~Ble [80.94.16.*]
    a PDA będą notowane czy nie będą? ... ;)
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~baranstalowy [94.254.146.*]
    Nie bedzie zadnych wzrostow na cog.....kurs ms byc na 1.5 zl i basta ....tu nie zarobicie
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~kes [178.217.140.*]
    nie znam dokładnie przepisów albo nawet w ogole, ale pda z czasem staja się lub zamieniają na zwykle, defakto od samego początku nimi sa.
    wzielo je trzech "inwestorów" i nie wystawili na s, wiec najpewniej nie będą notowane jako pda
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~Ble [80.94.16.*]
    Dnia 2018-01-19 o godz. 08:30 ~kes napisał(a):
    > nie znam dokładnie przepisów albo nawet w ogole,

Dobrze, że się do tego przyznajesz, moja wiedza jest też oparta o pi razy drzwi.

Moim zdaniem, PDA będą dopiero notowane, ZKDP podejmie wkrótce uchwałę o dopuszczeniu ich do notowań, będzie też wyznaczony termin notowań, transakcji i wystawiania zleceń oczywiści może nie być, ale musi być umożliwienie takich transakcji.

Do tej pory notowań PDA nie było, bo cena nominalna publicznych akcji wynosiła 2 zł, a cena nowych akcji/PDA była określona na 1,5 zł, czyli KDP nie mógł takich PDA/akcji dopuścić do publicznego obrotu. Wczorajsza uchwała KDP o zmianie wartości nominalnej akcji to krok w kierunku dopuszczenia PDA/akcji do obrotu.

Nie dziwi mnie, że na forum ludzie błądzą, nikt tu nie jest omnibusem, a giełda to pewnie dla większości jest tylko jakaś odskocznia od innych celów życiowych, natomiast dziwi mnie, że król w aneksie podał nierealną datę notowań PDA, bo świadczy to o tym, że nadal otacza się miernotami. 
[x]
COGNOR 1,08% 6,10 2026-06-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.