wg moich obliczeń ff na tym papierze może wynosić tylko nieco ponad 1,341 mln akcji wg stanu na 21.12.17 główni udziałowcy mieli 54,01% tutaj link: https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/INDATA-SOFTWARE wg raportu z 4 .01.18 BD Trade posiadał 1.798.837 co daje udział w głosach ogółem 26,34 % https://www.bankier.pl/wiadomosc/INDATA-S-A-Akcjonariusze-posiadajacy-co-najmniej-5-na-Nadzwyczajnym-Walnym-Zgromadzeniu-INDATA-S-A-w-dniu-4-stycznia-2018-r-7565380.html czyli w rękach dużych udziałowców są akcje w ilości 80,35% w międzyczasie tj od 21.12.17 nie było informacji o zejściu poniżej progów przez głównych udziałowców-weżcie też pod uwagę skup akcji własnych w ubiegłym roku przed scaleniem w cenach od 0,56 -0,77 i 0,82 co odpowiednio daje 5,60 7,7 i 8,20 zł za obecną 1 akcję czy jeszcze jakieś pytania co do kierunku???
Niech sobie chłop humor poprawi. Grubasy kupują ulica kupuje a kurs na poziomie jaki był przed komunikatem. Z tej umowy na ten moment wynika tylko tyle że spółka która ma problemy z gotówką musi tej gotówki zebrać 10mln i włożyć w coś co jeśli przyniesie zyski to z x lat
Dokładnie TAK - trend wzrostowy jest od 3 miesiecy. Cokolwiek, ktokolwiek tu pisze, to TREND wzrostowy, miło korekt i stabilizacji, lekkich spadków - TREND dalej wzrostowy!
Spółka jest warta 9 zł (stare 90 gr) - taka jest wartość księgowa - a to znaczy że musi wrócić do tej stawki jak najszybciej, ponieważ dostają dofinansowanie z UE, a ....UE nie daje kasy jak nie ma solidnych podstaw i biznes planu na wysokim poziomie i przede wszystkich REALNYM poziomie!
POWOLI, POWOLI... do góry. Popieram - w lutym będzie 4 zł, 9 - do wakacji.
Żaden trend. Grupa ludzi bawi się tu z ulicą. Zjechali nisko. Później zakupy i dwie lub trzy sesje pociagneli z prawej. Później super komunikat i dystrybucja. Jak to jest ze po komunikacie akcje są tańsze niż przed? Przecież to było super info :)
Nie jest prawdą, że UE daje kasę tylko na "solidne biznesplany". Gdyby tak było INDATA nie dostała by tych pieniędzy. UE daje kasę zwłaszcza w programie Alfa z NCBiR prawie wszystkim którzy składają wniosek. Co więcej składając wniosek nie musisz mieć twardych dowodów na to, że kasę na wkład własny masz. Dlatego właśnie INDATA dostała tą dotacje a teraz zaczną się poszukiwania wkładu własnego.
Tylko Ty miszczu piszesz żeby trzymać a można było sprzedać 2.9 lub nawet 2.8 i odkupić 20% taniej np dzisiaj. Piszesz o wyleszczaniu a kurs jak leciał tak leci. Po komunikacie spółka warta mniej niż przed. Pewnie za jakiś czas okaże się że emisja. BTW po ile brałeś? 2.9?
Hahaha no tak. Dobry argument. To ja nawet 11bit musze sobie zakwalifikować do spółek typu indata bo nie rośnie cały czas? Przecież człowieku indata od roku czy więcej leci na pysk. Poza tym na giełdzie zarabia się na wahaniach. Jest opór (tu okolice 3zl) to sprzedajesz i szukasz wsparcia jeśli technika pozwala. Nie trzymam papiera bo spada ale kiedyś urośnie. Leci to się sprzedaje i kto sprzedał po ~2.9 w dzień po komunikacie może dzisiaj brać po 2.3~ ale chyba tego nie pojmujesz bo na sile bronisz indate jałowym argumentem
Człowieku są ludzie którzy nie siedzą z palcem na enterze i inwestycje traktują długoterminowo ale to pewnie nie mieści się w twojej ciasnej czaszce.Zakładając wątek miałem na myśli właśnie takich inwestorów a nie groszolapow ja ty
Tylko tyle
A ok .nieźle wytłumaczone. Teraz to wątek dla kozaków a nie groszolapow. Dzisiaj właśnie znów kupiłem indate. Dałem się wyleszczyc po komunikacie i wróciłem dzisiaj. Póki co znów delikatnie wzięte ale groszolapy tak mają. Ty widzę więcej czasu spędzasz na forum niż na obserwowaniu notowan. Skoro masz tyle czasu to już chyba lepiej patrzyć na notowania niż pisać na forum
Nie chce mi się z tobą gadać,wiesz dobrze że są różne szkoły inwestowania,odnośnie dużo czasu,niestety nie ale może słyszałeś o takim wynalazlu jak smartfon?
Grubasku. To jak miałem kupić po 2.9 i trzymać by nie dać się wyleszczyc bo to normalne że papier nie zawsze rośnie. Oj Ty mistrzu tradingu. Dawaj target ile w lutym. Dalej stawiasz na 4,xx?
Może na spółkach o dobrych fundamentach. Tu jak wszyscy wiemy są one kiepskie. Dlatego kurs jest gdzie jest. Jest tanio ale może się okazać, że jednak drogo. Kto tak sypie Twoim zdaniem? Twierdzisz, że w lutym indata będzie po 4 zł a ktoś widocznie uważa inaczej. Pytanie kto ma lepsze rozeznanie.
Jest prognoza ze Indata na dzien 24 lutego bedzie warta 3.86pln za akcje. Sprawdzone zrodlo i ze bedzie sie na tym poziomie trzymac 3dni 12 godzin i 4 minuty
a co ty na to -z regulaminu skupu akcji własnych: Zakup akcji własnych będzie realizowany nie dłużej niż do dnia 31 lipca 2021 roku lub do czasu wyczerpania się kwoty przeznaczonej na ten cel, tj. 5.000.000,00 zł
Po co skupować po 10zł jak za tę kwotę przy obecnym kursie mogą zabrać wszystkie akcje leszczynie-wystarczy zdołować kurs np takimi akcjami jak ostatnio-to oczywiście tylko moje zdanie i nie może być brane pod uwagę w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych
wracamy na 3 zł,nikt nic nie przegrał ,wk 10 zł kurs 2 z hakiem,potencjał do wzrostów olbrzymi,to jest okazja tego roku-to oczywiście tylko moja opinia
Grubasek nie nakrecaj. Niech nie czytaja bo nie ma sensu robic szum. Pomyliles siebpare razy i nawet jak napiszesz 5 zl nikt w to nie uwierzy. 3 zl jestbpewne tam jest linia oporu jak przebije bedzie super wzrost. Na tabchwile mocne zbieranie akcji. W poniedzialek bedzie ponownebodbicienibprzebicieb2.3 tylko ze po tym przebiciu bedzie juz trudno zejsc im nizej by ponownie zebrac papier. Zobaczymy 26 lutego jest zebranie w indata cities w celu omowienia strategi biznesowej jak sie dowiem wiecej to wam napisze trwa miedzy kancelariami ustalenie zlagodzenia sporu z miastem Katowice sprawa jest wygrana bo aplikacja dziala prawidlowo tak to nazwijmy bo zasiaglem jezyka w urzedzie miasta katowice wiec powinny byc dobre infa. Po za tym szukaja ludzi do pracy a to nie oznacza by sie zwijali jak ktos nie raz tutaj pisal
ok,dzięki Asad,czekamy zatem cierpliwie na rozwój sytuacji,co nie zmienia faktu ,że idt nalezy w tej chwili do najbardziej niedocenianych walorów i tak jak pisałem 3zł to zadna łaska a odbicie na 5-7zł jest jak najbardziej realne i możliwe pozdrawiam