Zbysiu motasz się jak przysłowiowy leszcz na haczyku. Kiedy 15 Kiedy * itp itd. Ja bym sie pytał czy i kiedy jest możliwe np 50 PLN za akcję, a jeśli jest możliwe to jakie ma znaczenie to czy masz po 8 PLN czy po 10?. tak jak obecnie nie ma większego znaczenia czy ktoś ma kwity po 3 czy po 4.5 PLN. Ważniejsze jest to ile tych kwitów posiadasz lub mozesz posiadać. Co do LUGa to 2018 po oddaniu dodatkowych mocy produkcyjnych przejściu na Głowny rynek i rozwojaniu współpracy z CISCo może byc kolejnym waznym rokiem w dalszym rozwoju firmy , ale zapewne nie ostatecznym bo Smart city i ledowe oświetlenia przestrzeni miejskiej beda swój rynek rozwijały w kolejnych latach. I dlatego wiele wskazuje na to że LUG może pieknie na tym rozwoju skorzystać samemu rozwijając swoja marke ( byc moze próbowac nieco mocniej konsolidować w ogóle rynek dostawców świateł ledowych w UE i Polsce),a co za tym idzie i jej wartość rynkową.
I to ma najistotniejsze znaczenie dla inwestora który liczy na zyski z danej inwestycji, bo jeśli chodzi o kurs to chyba normalne że po wzroście o kilkaset % często następuje kiszenie połączone z korekta , aby budować siły do kolejnej fali wzrostowej jeśli spółka jest perspektywiczna. Takie korekty i konsolidacje często wykorzystuje sie do budowy pozycji lub jej powiększania, chociaż tu ze względu na małą płynność jest nie jest to łatwe jesli ktoś chce wiecej niz parę K kwitów zebrać
mylisz Wieżę z Wierzę( wiarą). To ze nie masz czasu to twój problem i wielu drobnych własnie dlatego na rynku często moczą kasę, bo zawsze jakaś spółka w danej sesji rośnie a inne sie potrafią kisić kilka miesiecy. Twoim problemem sa małe zasoby keszowe dlatego nie masz czasu. Jesli bys mógł tu włozyć np 100 K pln to nawet jakbys miał czekac 2 lata na np. przykładowe 50-60 PLN na kursie i ok 350-450 mln kapitalizacji to by wyszło że meisiecznie tylko na tej inwestycji średnio zarobiłeś ok 20 K PLN, tylko dlatego ze kiedys kupiłes i nie ryuszałeś kwitów.
oczywiscie zawsze pozostaje pytanie czy do tych 50-60 PLN, ale jest na to spora szansa biorać pod uwage mozliwości samego rozwoju spółki jak tez i fakt że często rynek pompuje rózne spółeczki bo ma w tym interers. Jesli w tym roku pzreprowadzą jkąś emisję akcji i wpuszczą inne fundy to bedzie interes dla nich zeby napompowac po pewnym czasie kurs LUGA, juz nie wspominajac o tym iz owe 400 mln PLN kapitalziacji to przy C/z 20 powodowałoby iz spółka musiałaby zarobic ok 20 mln PLN na czysto a spotyka sie czesto z duzo wyzszym,i wycenami spółek niz C/Z 20 i sadzę ze za 2 lata te 20 mln PLN zysku rocznego moga wyjmować.
P.S osobiscie ostatnimi czasy zebrałem wiecej akcji niz za 100 K PLn, ale coraz trudniej jest je zbierać nie podbijając znowu ceny.
trafiłem idealnie. Jak tam Alikota, na parkiecie spalony nick bo nic nie wyszło z naganiania i bezsensownych wpisów o swoich zdolnościach inwestorskich to pozostał bankier i SW, co nie? :D
chłopcze Świrujesz wielkiego cwaniaka Świerzaku giełdowy który na rynek wszedł pod koniec 2014 roku i udajesz mega mistrza znawcę rynkowego ii wladce forumowego , który mówi co inni mogą pisać a czego nie.
wiec panie pandorinium z parkietu, biorąc pod uwagę twoje sympatie polityczne, kończe z tobą tutaj polemikę personalną jakże symaptycznym PISs off chłopcze.
ojejku dzieciaczek alikota zmieniający nick bo się zbłaźnił nie ma argumentów to się przerzuca piaskiem niczym w piaskownicy i o wyjeżdża z polityką. Z tobą jest coraz gorzej, nic się nie nauczyłeś odkąd straciłeś mnóstwo kasy na lewarze i uciekłeś z podkulonym ogonem.
PS Na giełdzie jestem już blisko 10 lat i w przeciwienstwie do ciebie mam za inwestowac i nie musze bawic się w kredyty i nie tracę po kolei na kazdej spółce. :)
Ależ uparte prawda Zbysiu? :) Sprzedałeś po 8 i zamiast normalnie kupić to nie, bo nie będę przepłacał. Obyś wyciągnął odpowiednie wnioski ze swojej "gry" na giełdzie.
Przyznam ze sprzedałem w dolku, odkupilem potem powyzej 10 zl , gram tu tylko niewielka częścią mojego portfela więc się nie jaraj ze udało Ci się wyrolowac starego Zbysia , czekamy wciąż na info o przejściu na gpw, który to już miesiac
widać ze trafiłem idealnie, bo po twojej reakcji to widać że nie masz akcji, straciłeś i nie wytrzymujesz z emocji.
Ps Odnosnie tego wmawianie, cóz alikota z parkietu taki nick, teraz spamuje tutaj na bankierze pod ksywką ciekawie. Dobrze zeby kazdy wiedział, ze to naganiacz, prawda?
Panda po sposobie wypowiedzi wnioskuje że jesteś nastolatkiem lub studentem któremu babcia dała większe kieszonkowe, które postanowiłeś wykorzystać na gieldzie, bo czy normalny zdrowy facet mógłby się nazwać Panda ? No chyba ze to twoj środek lokomocji hehe
pomyslalem sobie poczytam jak pandzia rozmawia z innymi: eureka te same teksty :usta w stazeczke, wyszukiwara zagrzana do czerwonosci, i polowanie z nagonka ten jak sie wgryzie w kogos..Stalking-uje do wyczerpania paliwa. Rznie przy tym g..pa..i rozpowszechnia poprostu lgarstwa.. a jakie o mnie zyczeniowe teksty juz wyprodukowal.. cos mu w zyciu ucieklo chyba..rozpacz