Ok nie doczytałem. Miałem psf ale myślałem że 1 str tylko jest. No wysypali tego. Ciągle mają 350 k . Zobaczymy czy się wysypia. Pytanie czemu brali te akcje?
8 stycznia prezes zawiera umowę przewłaszczenia swoich prywatnych akcji, żeby spółka uzyskała pożyczkę. Potem podmiot udzielający pożyczki wali akcjami w rynek. Jaka jest kwota tej pożyczki, żeby to było racjonalne?
600 k × max 10 gr to starcza na auto klasy C bez opcji dodatkowych. A zakładam że przewlaszczenie było pod dlug z obligow. Uwzględniając poprzednie transakcje prezesów obligatariusze odzyskali więc max 1/3. Kiepski interes chyba że jest tu inne dno.
To było przewłaszczenie. Akcje były zabezpieczeniem pożyczki. ktoś dobrze wiedział, że będzie sypanie po groszach. Pytanie jaka wielkość tej pożyczki i czy po tych groszach to 10 procent im się zwróciło pożyczki? Jest nieścisłość 600 tyś podaje Fortess, a Patryas podaje, że zbył zgodnie z poręczeniem 655 tyś. Ogólnie mu zostało wcześniej około 770 tyś. Tak czułem, że to końca stycznia się wyczyszczą prezesi. Ktoś dobrze pisał, że mieli poręczenie..
A jak nazwać to co się dzieje w ostatnich tygodniach. Podaż regularnie się uaktywnia przed 11 i 15. A kurs pikuje az milo. Niestety
Natomiast ciekawa sytuacja się robi. Spółka bez kasy bez zarządzających bo Ci aktualni nic już na walnym nie przeglosuja. Jednak z flooidem sporymi referencjami nagrodami.no i śmieszna kapitalizacja. Ciekawe czy ktoś będzie miał pomysł na zagospodarowanie. ..
Większość akcji naszych bohaterów z zarządu poszło na już mitycznych inwestorów. Dziwnym trafem jest to kilka podmiotów, które do tej pory się nie ujawniły. Tam jest odpowiedź na wiele pytań. Oni już dawno wiedzą jaki będzie koniec tej historii...
Wg mnie ulica mogla co nieco zebrac przy okazji. Groszowki zawsze kusily. Sam łyknąłem okrągły pakiet i wietrze tu przynajmniej spekulacyjna podbitke. Poza tym jestem zwolennikiem drugiego dna ale o tym przekonamy sie za kilkanascie tygodni pewnie. Ktos do cholery odbieral to setkami tysiecy. Moze chce wejsc tylnimi drzwiami ? No ale o tym powinien byc wkrotce komunikat. A jesli nic z tego nie wyjdzie, no cóż ....
Ja licze na odbicie do 50 - 70 gr choc nie przecze ze spekulacyjnie mogą dociagnąc nawet do 1 zeta Ale, jesli istnieje owe drugie dno i ktos rzeczywiscie ma plany co do samej spolki to za miesiąc lub pięć mogą tu sie dziac cuda na kiju. Cierpliwie poczekam do ostatecznego wyjasnienia.