Ostatnie skupiny NAV już nawet nie pomagają. Skupowano już po 20 złotyk część NAVu a tu kurs stoja w miejscu. Tak się nie godzi, czas na wezwanie po 100 zł!
Mar, nie rozumiem twojej desperacji. Teraz uwierzyłam w to co mówił Tomuś,że wysoki kurs jest mu niepotrzebny.Akcjonariusz go nie interesuje, emituje obligacje to to go interesuje, będzie miał kasę na zakupy i tylko obligatariusz będzie miał zysk w formie odsetek i na to będą szły pieniądze ze zbycia aktywów. a nie na dywidendy. Spółka będzie na giełdzie bo musi być żeby znaleźć nabywców na obligacje. Tomuś skupił akcje ale kasę będzie miał z odsetek bo nie wierzę, że nie kupi obligacji. Miałam dużo kasy w mci ale solidnie zredukowałam, pozostał pakiet ale co innego przynosi zyski. Popatrz co zrobił Tomuś z nabywcami akcji PEM, majstersztyk nawet Smorszczewskiego ograł. Jest w tym specem. Nas też bo zbył nam po 119 a dziś kurs ha ha. Miałam grosze w PEM dawno nie mam ale widać jak zagrał z nami. Ciekawe co zrobi Smorszczewski z ulokowanym kapitałem dosyć pokaźnym. Dużo czasu z życia straciłam na mci ale dobrze, że odrobiłam na innych spółkach. Teraz Tomuś zrozumiał, że na startupach nie zarobi musi kupować dojrzałe spółki. One dają kasę a nie Kowalski. Kupili sobie auctionate miał być to czarny koń a była czarna d.. :)
Trudno zrozumieć dlaczego się uparł,żeby nie płacić dywidendy z mci. Tym bardziej ,że z Daty wyciska ile się da ,z PEMu też. z mci tylko podskubuje jakieś grosze.Jeżeli to ma być fundusz emerytalny z ujemną stopą zwrotu,to dzięki za taką wizję.O co chodzi tutaj prezesowi,trudno dociec.I jeszcze do tego te jego komentarze,które go całkiem dyskredytują,zero wiarygodności.Tupet,bufonada i chciwość.