To śmieszne 4 mc na podanie wyników ,kolosy swiatowe pokazują w 15-20 dni tym powinna zająć się KNF moim zdaniem 2mc na podanie wyników powinno być, to powinien być wymóg ,bo znajomi królika mają dojścia i odpowiednie ruchy ,to jest prosta droga do oszustw.
Szanowny Panie, odsyłam do lektury rozporządzenia ministra finansów w sprawie publikowania informacji bieżących i okresowych, bo wypisuje Pan bzdury nie mając ku temu żadnych podstaw.
szanowny panie ja znam przepisy i one są chore ,prowadzę kilka firm nie tak dużych ale vat składam do 25 a dochód do 20 następnego mc i wiem jakie są wy wyniki ,a wiedza dla wąskiej grupy wcześniej 2-3 mc jest polem do popisu a firma która chce być wiarygodna dla akcjonariuszy może podawac prognozę wyników ,jednym z tych elementów jest podawanie mc wyników sprzedaży i są to słowa uznania dla Auto partnera mój wpis jest próbą dyskusji i pewnym echem dla knf-u bo wiele firm to wykorzystuje to prawo do niedzielenia się z informacjami z akcjonariuszami ,a wręcz kryminogennym postepowaniem w stosunku do właścicieli ,i nie koniecznie dotyczy to auto partnera
a co pan na to p.makler trochę wieksze spółki Inwestorzy są optymistycznie nastawieni do rozpoczynającego się dzisiaj nowego sezonu publikacji wyników kwartalnych. Maraton wyników rozpoczyna się od dużych banków (Wells Fargo, JPMorgan Chase). Ankietowani przez Bloomberga analitycy spodziewają się wzrostu zysku spółek z S&P500 w IV
ma racje pan makler-----a co do wyników w us to zastanawiajace ze spolka o dochodach wirekdszych niz cała polska banana moze podac wyniki do 15 dni po zakonczeniu kwartału a polskie spolki potrzebuja az trzy miech czyli cały kwartał na to ,dlatego wiekszosc spolek w polsce albo duzo wczesniej spada lub rosnie a z chwila publikacji wynikow reszta dowiaduje sie czego ale to kraj oszustów i zlodzieji w imie prawa to co sie dziwic
te przepisy może i były dobre na początku giełdy ,a teraz przy tak nowych programach ksiegowych 3-4 mc to jest smiech ,a pisanie książek przez biegłych jest to tylko kasa dla tych firm ,dochód i koszty księgowość musi wykazać do 20 nastepnego mc czyli policzyć x3 to kwestia 1 dnia i knf powinien się tym zając wyniki powinny być podawane w ciągu 1 mc jezeli im zależy na akcjonariuszach ,chyba że bardziej chronią krętaczy i złodziei my jesteśmy z przepisami w czarnej dziurze afrykanina .i czas abyśmy się tym zajęli na forach a może to dotrze do ludzi myślących w knf