To ciągle dostawianie zleceń po stronie S na nieracjonalnych poziomach (np. 10gr niżej niż poprzednia transakcja na kilka k), czy zaniżanie na fixie (vide chociażby wczoraj) to chyba nie do końca czysta gra. I dlaczego Spółka wzorem innych firm deweloperskich na GPW nie pochwaliła się sprzedażą w 4Q? Nawet Wikana poinformowała rynel, a u nas Pani Prezes pewnie na nartach:-) Może Szmagalscy chcą ogłosić wezwanie na wszystkie akcje? Tylko Value FIZ im może przeszkodzić, ale przecież zawsze mogą się dogadać. Co o tym sądzicie? Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale "budowanie wartości dla akcjonariuszy" z pewnością nie należy do zadań Pani Szmagalskiej.
nikt nie chce się dzielić majątkiem :) ale mają za mało akcji aby zabrać całe zabawki dlatego trzeba patrzeć im na ręce i iść np. na walne zgromadzenie.
po takim wzroście należy się spadek, tym bardziej, że wzrost poszedł w ciszy informacyjnej. oby nie spadł na poniżej 3.5 pln. Mamy przebicie linii krótkoterminowej i
warto do nich napisać aby podali w raporcie jak wygląda sprzedaż w IVkw i ile zostało na I kw 2018 roku.
dzisiaj akurat masz bezsensowne podbijanie po 10 szt.
nic na siłę, żadnych lewych ruchów. wczoraj był przedsmak jak może wyglądać ruch. Były trochę lepsze obroty, dzisiaj podaż się ustawia i zamknie 4pln. w końcu 4 zobaczymy, ale zakładam, że do końca stycznia, nie wcześniej. a jak będzie cofka to warto dobierać i poczekać na kasę z winnicy :)
na razie widać w arkuszu z prawej 4. tanio już było i to głównie dzięki temu co wysypał ponad 1% akcji w jeden dzień i spuścił kurs na 1pln. odbudowa do 3.5 trochę trwała, ale drugie 40 gr idzie szybko.
ja myślę, że to taki czarowanie. sam się już zastanawiam czy się nie szarpnąć i nie zebrać to z prawej strony. jak przebije 4 będę żałował, ale póki co trzymam się z lewej. może jak coś innego sprzedam to ruszę papier, na razie musi walczyć sam.