• Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~Tia [78.10.235.*]
    Chyba co poniektórych "inwestorów" w Polsce samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków trochę boli?
    Bo ci z Luksemburga chyba jednak problemu z myśleniem nie mają :) ?
    https://www.bourse.lu/security/LU0122624777/228877
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~kolo [94.254.131.*]
    kolego mozna jasniej co masz na mysli tak po chłopsku
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~abw [31.178.75.*]
    chodzi o to ,ze ci w luxemburgu nie dają się tak dymać jak ci co oddają poniżej 2 zł tutaj bo wszyscy wiedzą ,że i tak jest sternik i podaż robi sztucznie bo jest akumulacja na papierze - napisał przenośnie bo i z kpiną taka metaforyczna myśl kogoś tam
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~kolo [94.254.131.*]
    no to lipa mam srednią 7,5zeta chyba tej ceny juz nie bedzie
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~Tia [78.10.235.*]
    Dnia 2018-01-05 o godz. 13:31 ~kolo napisał(a):
    > kolego mozna jasniej co masz na mysli tak po chłopsku

Naprawdę mam ci powiedzieć co myślę w poście o samodzielnym myśleniu :) ?

Musiałbyś mi bardzo dużo zapłacić żebym zdradził ci co myślę na temat tego co się dzieje na tej spółce :)

A teraz pomyśl w końcu sam a będzie ci się łatwiej żyło, inwestowało, itd ...!

• Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~Abw [31.178.75.*]
    Zawsze możesz kupić tysiąca w tych cenach i ustrednic kolo

Szczerze to komentując argumentem bo gorzej już tu chyba być nie może he
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~QTS [5.57.170.*]
    wezwanie po min 1eur :) srednia z LUX za ostatnie 6 miesiecy notowan
    oczywiscie to moje skromne prognozy
    spojrzcie lepiej na aktywa i niski free float
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~shp [37.47.14.*]
    Co Wy z tym wykupem. nikt nic nie mówił o wykupie, a na forach ciągle ktoś podnosi ten temat.
    Jest jak jest, i nikt nie mówi, że Vitek wykupi akcje. Po co ma wykupić za 1E skoro może powoli sobie podbierać z rynku za 0.4E.

pzdr
    shp
    Nie wyzbiera wszystkiego tak to synu nie działa żeby było zgodne z prawem jak juz weszli na giełdę to nie mogą tak po stałej cenie zebrać tak już się działo przez ostatni rok to zawiesili notowania a potem mogą być kary.
    Inna sprawa nie po to kupował tyle żeby nie zrobić wezwania . Jak temat chodzi po forach to zawsze coś wisi w powietrzu sam wiesz to są spekulacje ale czas pokazał że część pieniędzy juz wladowali w skup wiec temat ma pokrycie a nie tylko seplenienie ujadaczy
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~shp [37.47.14.*]
    wszystko ok. Tylko wiesz:
    1. Vitek zawsze działał przez białe rękawiczki . pamiętam kiedyś udawał, że CPI to w ogóle nie jest jego. i akcje orco skupowane były troche jako Vitek (osoba prywatna) i troche jako CPI, troche też jako jeszcze 2 inne spółki
    2. Umówmy się, Vitek/CPI nie ma pakietu większościowego przez skupowanie akcji z rynku, tylko poprzez, a) zmianę wartości księgowej o jedno czy tam dwa przecinki, zmianę tym samym wartości 1 akcji. i w tej samej chwili dodruk setek milionów akcji dla siebie po 0,1E.. Tak to wyglądało historycznie.

pzdr
    shp
  • Re: Czy samodzielne myslenie boli :) ? Autor: ~mieetek [85.255.232.*]
    ale Vitkowi z dodrukiem się sp..... i za to dołożył mu LUX karę... może dadzą komunikat, jaka to kwota.ldzie czas zarabiania na ORCO :)
    Właśnie była kara i pisałem ci ze chciał to obejść jak ty a na giełdzie musi być zgodnie z prawem.
    Kiedyś za patrowicza czy Krauzego by to przeszło ale teraz czasy się zmieniły . Za tamtych czasów rynek nie był tak regulowany i by była tu juz pompa na 5 złotych od grudnia a tak będzie zdrowe widownię winda w górę bo nadzór niestety czuwa po tym co odwal vitek
[x]
ORCOGROUP 0,54% 3,74 2026-03-09 11:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.