Tak sobie pomyślałem, a szczerze mówiąc poprzedni wątek mnie naprowadził. Zapraszam do dyskusji. Naganiaczom dziękuję. Nic nie piszą, a może chodzi włąsnie o przejęcie APR przez inną firmę ? Po co w takim razie ABB na te około 10% ? Po to aby ustalić taką cenę, niższą i trochę zasiać niepokoju wśród drobnych - może to co piszę trochę bez sensu, no ale zobaczymy..... Zaraz się okaże, że np. ktoś robi wezwanie plus właściciele G. sprzedają kilkadziesiąt conajmniej. Co o tym sądzicie ? Po to jest forum aby sobie różne warianty podyskutować. Ja mam nadzieję, że to jednak nie o to chodzi, a o nowe inwestycje, których nie chcą ujawniać ze względu na konkurencję.
Być może fab masz rację, bo obecny kurs ma się nijak do kondycji firmy, 16 grudnia cena akcji była 5,34 a zysk za cały 2017 to nieco ponad 44 miliony zł. teraz po 3 kwartałach zysk jest już ponad 45 milionów a cena 20% niżej, czy to nie dziwne? Wygląda na to że jakieś sterowanie kursem ma miejsce, tylko przez kogo i jaki jest cel, tego dowiemy się jak zwykle ostatni bo drobni są na końcu tego łańcucha pokarmowego.