Może coś się w końcu ruszy. Podpisali umowę z autoryzowanym doradcą i podali terminy raportów. Kwratalny już 14 lutego. To może w końcu zrobią ten zaległy za 2016r.
No i kolejne info - zmiana prezesa. "Zarząd Global Trade S.A. informuje, że na posiedzeniu w dniu 15 stycznia 2018 r. , Rada Nadzorcza działając w oparciu o art.370 par.1 ksh oraz par.21 pkt 1 Statutu Spółki, podjęła uchwałę nr 1/01/2018 o odwołaniu z dniem 15 stycznia 2018 r. Pana Stanisława Herbuta ze stanowiska Prezesa Zarządu Spółki Global Trade S.A. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Rada Nadzorcza na tym samym posiedzeniu podjęła również uchwałę nr 2/01/2018. Działając w oparciu o postanowienia art.368 par.4 ksh oraz par.21 pkt 1 Statutu Spółki Rada Nadzorcza powołała tą uchwałą ze skutkiem na dzień 15 stycznia 2018r. Pana Marcina Bójko na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki Global Trade S.A. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia".
Hmm sama zmiana prezesa niczego nie zmienia, musza dwa lata zaraportować. A co do prezesa to co ma do windykacji fotografia? czyżby kolejna zmiana profilu działalności?
Jak nie mają pomysłu na biznes, czy pieniędzy, no to mogli by odsprzedać swoje udziały firmie innej. Jest wiele spółek, które by chętnie weszły na giełdę poprzez takie przejęcie. A tak to kisi się i nie można ani wejść ani wyjść. To już prawie rok bez notowań i zarząd sobie robi żarty z akcjonariuszy.
Rozmawiałem dziś z prokurentem spółki. Ogólnie nie maja kasy i poszukują firmy, która by chciała przejąć Global Trade i wejść na New Connect. Trwają rozmowy z dwoma podmiotami i raport będzie dopiero gdy wejdzie nowy inwestor (spółka). Także niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość i liczyć na to, że to w końcu nastąpi. A kiedy? Nie wiadomo, ale raczej niezbyt szybko.
jak nie maja jak niby mieli jeszcze z odszkodowania z czasow autohit, i sprzedali niby jakas spolke zalezna z rok temu. ktos to wyprowadzil? trzeba przejrzec raporty znowu, no i emisje zrobili
CO tak po Polsku? Spalił się magazyn za czasów jak jeszcze robili poprzedni biznes i dostali odszkodwoanie kilka milionów, do tego mieli działkę w Grzywnie którą mieli sprzedawać, potem zrobili emisję na ok 700k, sprzedali udziały w Inwestcom za ponad milion, kase powinni mieć zwłaszcza ze stale nie prowadzili działalności
Z jakim prokurentem, dzwonilem jakiś czas temu do Marcina Jareckiego i on twierdził ze nie ma ze spółką nic wspólnego a jego numer tylko został na stronie...
Dokładnie z tym właśnie Panem rozmawiałem i również mi powiedział, że już nie zajmuje się spółką. Aczkolwiek jest jest jej akcjonariuszem i jak spojrzysz na raport kwartalny z lutego to on jest pod nim podpisany ze stanowiskiem Dyrektor Biura Zarządu. Nie bardzo jest z kim więcej rozmawiać, skoro nie prowadzą działalności gosp. Do prezesa kontaktu nie znalazłem.
W razie co dość łatwo znaleźć kontakt do FOTBOX, gdzie aktualny prezes też prezesuje, ale oczywiście bezpośredniego kontaktu na stronie nie ma.. zaczyna mnie już denerwować ta spółka, już tu z 6 lat jestem.. jeśli bedzie nowy inwestor to po to aby zrobić znowu emijsje i rozwodnienie, bo po co im NC jak nie po pozyskanie kapitału.
Jeśli Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych przeforsuje, aby prawo żądąnie odkupu akcji od akcjonariuszy mniejszościowych, przez wykluczoną spółkę, dotyczyło również rynku New Connect, to jest szansa na odzyskanie pieniędzy. Przepis wchodzi 21 lipca 2019.