Dino? Ja już dzisiaj pozegnalem Ursusa po prawie 1.5 roku... Wierzyłem w urs ale widzę, że zajmują się pierdołami.. Jakiś byłymi pracownikami... Glupimi festynami, a konkretów brak... Ursus marzy..... A konkurencja w trampkach ucieka.. :(
Kontrakt z Zambia na chwilę obecną nie istnieje, więc to ty się nie osmieszaj takimi "konkretami". Zielona Góra będzie z takimi karami za opóźnienia że zysk z tego będzie zerowy.... przypomnij nam proszę ile to kary Ursus zapłacił za Toruń, Warszawę i Środę Śląską? Kary są tutaj konkretami a zyski to na razie mzonki.
Twój mózg nie istnieje. Kontrakt został podpisany - trwają uzgodnienia między rządami obydwu krajów, po których nastąpi uruchomienie gotówki i produkcja zamówionego sprzętu.
Do tego czasu gniot będzie po 2,5 sam śmiałem się z Antoniego ale to już nie jest śmieszne.... poczekajcie aż ww albo fiat zrobi elektrycznego dostawczaka to lublin wyleci z rynku szybciej jak się na nim znajdzie... volkswagen w Polsce jest kulczykow więc szybciutko będzie na ulicach. A ursus w tym czasie będzie życzył Wam wesołych świąt... A Zambii nie ma puki kasy nie ma. Do tego tragicznie traktowanie mniejszościowych udziałowców. zarząd o nie jasnych intencjach. pol-mot.... Wywalanie akcji po wygraniu ZG! Ludzie tu nawet pies z kulawą nogą nie przyjdzie..... Tak jak pisałem, akcje miałem i dokupiłem Dino. Pierwszy raz po 62zl i wczoraj po 80. Wyniki u nich są a tu o wynikach marzą... Długo by pisać. Szkoda bo wierzyłem w Ursusa...
Fakty sa takie ze wszyscy śnią bajki o elekrtykach i wodorze a póki co nie mogą spiąć kontraktów do trzeciego świata na ciągniki starej technologii na Tureckich i Chińskich częściach. Jedyne co pewne w dziedzinie elektryków to KARY !!!
Chciałbyś, aby były po 2,5 zł. Nie będą. Chciałbyś, aby była emisja akcji. Też jej nie będzie. Fiat i VW od dawna mają w ofertach elektryczne auta dostawcze i co z tego? Nic.
Wiele prawdy w tym wpisie nt. Ursusa. Jest wiele mieszanych uczuć. Ale zarazem bardzo wiele spraw nadal wisi w powietrzu, jak Zambia, jak Tanzania (która jest cały czas realizowana, a pieniądze przychodzą do Ursusa), jak cieżka seria, jak kontrakty na e-busy, jak E-pola (perspektywa najbliższego roku będzie kluczowa), jak dostawczak (są przewidziane dotacje na auto do 3,5t w funduszach państwowych), rosnąca sprzedaż ciągników i maszyn (duże zaskoczenie w segmencie przyczep), w Polsce i za granicą, przejęcie udziałów od AMZ Kutno, realizacja kontraktów na e-autobusy, autobus wodorowy i pewnie kilka innych by się znalazło.