• Pojawił się raport Autor: ~Informer [145.239.80.*]
    Nowy komunikat ze spółki link mam nadzieję, że będzie dobrze.
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~wowa [37.47.47.*]
    Biało-czerwony niech wytłumaczy,bo ja nawet nie próbuję .A przy okazji:czy aby nie przepłacili za tych węgrów?Czy mci zamienia się w pralnię?
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~Marta [95.50.211.*]
    Czyżby rozszerzał sie "syndrom karko" ? :)
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    @wowa

Spokojnie, obiecali że uproszczą strukturę do końca roku i jak widać słowa dotrzymali, bo tylko jakiś szaleniec mógł się w tym połapać
    do tej pory...
    Dla przypomnienia: link (jakieś 2 minuty)

Oby tak dotrzymywali słowa w sprawie dywidendy jak zrobili to w kwestii bb i uproszczenia struktury MCI.

• Re: Pojawił się raport Autor: ~wowa [37.47.14.*]
    Dzięki,ale jakoś mnie to nie uspokoiło.Normalny człowiek widzi tylko że coś kombinują z księgowością i inwestują w kiepski interes,no chyba że czegoś nie wiemy.
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~janek [85.222.66.*]
    A od kiedy to biznesy typu banki, ubezpieczenia, kantory i transfery pieniężne czyli takie gdzie towarem jest sam pieniądz to kiepskie interesy ? :)))))))))))))
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~wowa [37.47.14.*]
    Dobry interes to zrobił sprzedający.
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~Retrun [78.51.188.*]
    Przecierz taka jest praca MCI. Kupuje, reorganizuje i sprzedaje z zyskiem.
    Poza tym MCI ma duzo oj duzo pieniedzy tylko niechce sie dzielic z akcjonariuszami.
  • Re: Pojawił się raport Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2018-01-04 o godz. 05:35 ~Retrun napisał(a):
    > Przecierz taka jest praca MCI. Kupuje, reorganizuje i sprzedaje z zyskiem.
    > Poza tym MCI ma duzo oj duzo pieniedzy tylko niechce sie dzielic z akcjonariuszami.

A Enterprise Investors to co robi jak nie to samo z tym że jeszcze i tamci i MCI rozwija i skaluje? Tyle tylko, że MCI jest spółką publiczną a sprzedający nie. Wowa słusznie się martwi o nową inwestycję, bo jeśli jest tak jak pisze pluto, że zapłacili 5x przychody( czy nawet 25x zysk) to ja też jakoś jestem sceptycznie nastawiony. Warto dodać, ze kupili to na olbrzymim lewarze jak ktoś wyliczył, więc koszty gotówki są niebagatelne...

A sprzedający kupił za 23mln € w 2010 a sprzedał nam za 56mln € w 2017 więc szału wcale nie ma, a ryzyko jest. Oczywiście może być to zupełnie fajna inwestycja bo i mamy przecież mFind i NaviExpert, które mogą na tym skorzystać, ale ryzyko jest spore a potencjalne profity wcale nie tak wielkie wg mnie...
    Obym się mylił!!!
[x]
MCI 0,00% 29,30 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.