• FKD na NC Alert Autor: ~Gordon [178.43.26.*]
    dlaczego zakwalifikowali FKD do NC Alert w ostatniej segmentacji ? Obserwuję spółkę od jakiegoś czasu, ale lekko zaskoczyło mnie zakwalifikowanie FKD do alertów...
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~znafca [89.161.62.*]
    a co mnie klocusiu obchodzi że cię zaskoczyło? jak zaskoczyło to popróbuj odskoczyć, a tak w ogóle idź już spać zamiast zadawać durnowate pytania
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~Gordon [178.43.26.*]
    kolejny " inteligentny " akcjonariusz stoppoint :)
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~sas [87.239.222.*]
    O czym Ty piszesz?
    w tym tygodniu była segmentacja rynków, na NC tj. NC Focus, NC Base oraz NC Alert, nie wiem dlaczego zakwalifikowali FKD do NC Alert....
    Taka segmentacja była w 2016r. Gdzie masz link?
    Gdzie jest takie info?
    https://newconnect.pl/komunikaty?ph_main_01_start=show&ph_main_01_cmn_id=15334
    a segmentacja jest okresowa, a Ty podałeś chyba pierwszą :)
    Ok, może to wynikać z incydentalnego naruszenia przepisów informacyjnych...
    z tego co wiem, trzeba dwa razy naruszyć, żeby wylądować na alertach.. może jakaś pomyłka ?
    Z tego co pamiętam, to były pomyłki szybko korygowane. Niech się wezmą za prawdziwe przewalki, a nie takie drobnostki...
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~Ased [79.184.252.*]
    Muszą zaskarżyć ta uchwałę bo to jakaś pomyłka. Ostatnio dostali upomnienie że używali espi zamiast Ebi ale nc alert z tego powodu?! Przecież ta spolka nadaje się do nc Focus jak nic..
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~marek [93.159.159.*]
    https://newconnect.pl/uchwaly?ph_main_01_start=show&ph_main_01_cmn_id=15234

https://newconnect.pl/uchwaly?ph_main_01_start=show&ph_main_01_cmn_id=14611

Segment NC Alert
    Do segmentu NewConnect Alert, kwalifikowane są akcje emitenta, jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z poniższych przesłanek:
    • średni kurs akcji emitenta niższy niż 5 groszy;
    • ujemna wartość księgowa emitenta;
    • w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony dwa razy lub więcej regulaminowy środek dyscyplinujący;
    • został złożony wniosek lub toczy się postępowanie upadłościowe/układowe/sanacyjne /likwidacyjne lub też ogłoszono upadłość/układ/otwarcie likwidacji lub otwarcie postępowania sanacyjnego albo też sąd oddalił wniosek o ogłoszenie upadłości ze względu na brak środków w majątku emitenta wystarczających na zaspokojenie kosztów postępowania;
    • biegły rewident wydał negatywną opinię z badania sprawozdania albo też wydał  stanowisko w sprawie odmowy wydania opinii, a sytuacja ta nie uległa zmianie przed dniem kwalifikacji.
    Spółki zakwalifikowane do segmentu NC Alert są usuwane z portfela indeksów oraz przeniesione do notowań w systemie kursu jednolitego. 

Niezależnie od okresowej weryfikacji, w sytuacji zgłoszenia wniosku o upadłość, otwarcia postępowań układowych, sanacyjnych, likwidacyjnych itp. – akcje będą kwalifikowane do NC Alert.

W szczególnych okolicznościach (np. niewykonywanie lub nienależyte wykonywanie obowiązków informacyjnych, naruszanie innych przepisów, zawieszenie obrotu akcjami) Zarząd Giełdy będzie mógł podjąć decyzję o usunięciu akcji z segmentu  NC Focus lub NC Base i przeniesieniu odpowiednio do NC Base lub NC Alert.
    Faktycznie, muszą zaskarżyć, bo to jakaś kpina :-(
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~TRX [84.10.52.*]
    Były dwa upomnienia za opóźnienie przekazania raportu kwartalnego (o 1 dzień, głupia pomyłka). To wystarczy.
    Trudno, Prezesowa dała sygnał, że kupuje na jednolitych, a zatem powinno być dobrze...
  • Re: FKD na NC Alert Autor: gerwazy- [178.36.221.*]
    Wg mnie to zimny prysznic dla decyzyjnych. Jesli marza o parkiecie glownym to niech maja w swiadomosci, ze wymogi odnosnie publikacji raportow biezacych oraz samych sprawozdan finansowych sa jeszcze bardziej wymagajace.
    To tez synal dla wszystkich by z rapotami finansowymi nie czekac do ostatniego dnia i godziny. Bardzo mi sie podoba podejscie spolek, ktore publikuja raporty duzo przed uplynieciem terminu. Niech to rowniez bedzie drogowskaz dla spolki jesli chce zwiekszyc swoja wiarygodnosc. Ja wiem, ze to nie jest prosty rachunek jak w budzecie domowym z kalkulatorem w reku, ale jesli ma sie aspiracje to trzeba twardo stapac po ziemi.
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~Jona [37.47.25.*]
    Ja myślę, ze to celowe działanie, a nie " pomyłka".Mimo wszystko to poważna spółka, myślicie ze nie wiedzą kiedy maka opublikować raport? Przeciez nie robią tego na kolanie z kalkulatorem w ręku z myślą czy zdążą przed godz 24.00.
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~sas [188.146.130.*]
    Ciekawa koncepcja, ale co mieliby osiągnąć w ten sposób? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zebranie akcji?
    Gdyby tak bylo to calkowicie podkopywaloby to ich wiarygodnosc. Kto chcialby wchodzic w akcjonariat i drzec ze strachu jakiego nastepnego numeru sie spodziewac, a chcialbym przypomniec ze w przeszlosci niestety byl juz pewien incydent.
  • Re: FKD na NC Alert Autor: ~Jona [37.47.25.*]
    Co masz na myśli z tym incydentem?
    Chodzi mi o emisje 5.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii C. Jakbys przesledzil notowania kursu to zobaczysz pikowanie na ponad 3zl. Bylo to jakis czas temu i mam nadzieje, ze wiecej tego typu gierek tu nie bedzie.
    No chyba że ostatni incydent akcjonariatowi się przysluzy i podbije kurs, a do tego nie da się wykazać zamierzonego działania :-)
    Oboje wiemy, ze dlugofalowo tutaj powinno byc dobrze. Krotkofalowo moze byc panika, bo ludzie dopiero sie spostrzega ze nie sa dluzej na notowaniach ciaglych. Ciezko przewidziec dokladnie co sie stanie w krotkiej perspektywie
    Z naciskiem na powinno. Bo nic nie jest pewne.

Tak jest. Nie pisalem ze "bedzie".
    Technicznie jesteśmy po trzecim dołku, a zatem jeśli to było zamierzone, to może służyć do łatwego podbicia kursu. Kto miał sprzedać to sprzedał przez te długie miesiące kiszenia...
    Kicha.
    Za niedługo będziemy wyżej, nie marudzić...
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.