Jedrzejowski...oddal 1mln..
Patrys ponad 800k...ciekawie
Myslicie ze moglo to byc wywalone na slupa i w rynek ...aby uciec,raczej trudno w to uwierzyc...?????
a ludzie myśleli ,że coś z tego będzie. Wszystko idzie na słupa z tej firmy ,który musi spłacać komornika aby ludziom ,którzy nie dostali wypłat mogli jeszcze odzyskać część pieniędzy. Zapomnijcie drobni ,że się załapiecie. Powiem tylko ,że jedna osobistość już dawno wyjechała z kraju ,a że ma dwa obywatelstwa to będzie miał spokój. Koniec.
no tu jest troche dziwnie.. wystarczylo podac info o trefnym liscie intencyjnym z szejkiem z Mozambiku i pchac akcje w rynek po 60gr. bez problema zamiast oddawac po taniosci.. dzis jeszcze dobralem takze mam juz tego pelny wor :) niewiem jak bedzie, albo bedzie dobrze albo bedzie niedobrze, albo perla albo piach Udanych inwestycji w nowym roku!
Ja mysle, ze zabezpieczeniem byly akcje i teraz sie to materializuje.
Jesli ktos chce natomiast wejsc to spokojnie sobie zbiera. Jak juz bedzie mial odpowiednia ilosc to wtedy zainwestuje w spolke (flooida). Pewnie bedzie jakis mechanizm by kasa poszla na rozwoj a nie wszystko w dlug. A takie info to co najmniej 400-500% wzrostów.
Tak to widze. Zobaczymy co 2018 przyniesie. Wszystkim najlepszego!
Flooid to jedyne cokolwiek warte aktywo spółki i jeśli ktoś byłby zainteresowany przejęciem spółki to tylko dla tego silnika, inne aktywa warte zero pln. Kontrakt na EC1 pewnie przyniesie drobne kwoty, jako podwykonawcy, które nawet nie pokryją kosztów komorniczych. Aby miec Flooid można przejąć zorganizowaną częśc przedsiebiorstwa bez zobowiązań I3D. Jest tez opcja przejęcia spólki w celu niskokosztowego wejścia NC, ale to jeszcze musi sie zgodzić WBK i Secus, bo prezesi są juz tylko z nazwy prezesami, komornicy i dłużnicy ich pozamiatali. Rok 2018 odpowie na wiele pytan, pewnie najpóźniej do wakacji będzie wszystko wiadomo. Udanych - ale nie trójwymiarowych - inwestycji w 2018!!!!
Nie do końca jest tak jak piszesz. Wiosną 2017 postanowiono na NWZA że spółka nie może wyzbywac się aktywów bez zgody walnego. Wyglądało to tak jakby potencjalny inwestor chciał się zabezpieczyć przed wyprowadzeniem aktywów.
Tak wiosna było NWZA ale gdyby miał sie pojawić inwestor po 9 mcach by się obawił, no chyba że jest to mega wytrawny gracz i trzyma trupa za gardło do końca i zamiast płacic 1,6 pln obejmie po średniej 0,16 pln. Uchwała była aby nic cennego nie wyszło poza spólkę ale za chwile może być kolejne walne które uchwali że powstaje SPV do której przenoszny jest flooid i pozamiatane:) Technik oczyszczania jest sporo. Kolega Paweł spytał czy mam szklaną kulę i wiem co będzie w 2018. Nie mam kuli ale sądze że przy tak wysokim FF i mikrokapitalizacji wielce prawdopodobne że za chwilę pojawi się minispółdzielnia która zacznie nakręcać kurs (brak tylko pozytywnego info jako impulsu, ale to też można wyprokurowac) tak aby w okolicach 1,30-1,60 (czyli kurs rzekomego podwyższenia kapitału) ubrać leszczynę i skasować kilkaset proc. Ale też może być tak, że za chwile (czego bym nam tu wszystkim życzył) objawi się inwestor który ostatni miesiąc odbierał z rynku + wziął od prezesów i ma pomysł jak zagospodarowć resztki tego co zostało + robić odpis podatkowy ze strat o ile jeszcze księgowo można. Niestety szklanej kuli nie mam ani bolkiem nie jestem i w totka co tydzień nie trafiam więc to tylko moje spekulacje. A pozostali koledzy, szczęśliwi posiadacze trójwymiarowego toaleciaka co widzą w 2018?
@dado - dzieki za podzielenie sie przemysleniami. wiem, ze nie masz szklanej kuli, ja tez nie :)
co do samej spolki - faktycznie zarzadzajacy sa juz pionkami. nie wiem co planuja, bo tutaj byla prawdziwa praca, prawdziwe projekty i brak dodruku akcji. tak wiec bylo powazne podejscie do tematu, ale prowadzenie biznesu ich przeroslo. nie wnikam z jakiego powodu, moze byc tak, ze warunki w polsce do takich innowacji sa bardzo slabe, bo konkurujesz niska cena i to, ze ktos obieca, ze zaplaci nie znaczy ze zaplaci. Nie zmienia to faktu, ze ich przeroslo.
A co do samej spolki - zarzadzajacy nie maja juz na nic wplywu. pytanie czy jest inwestor. pewnie jest spore zainteresowanie, ale malo kto bedzie chcial dlugi brac w pakiecie. i tutaj na pewno spore napiecie bedzie. Zgadzam sie tez, ze jest to super spolka dla spekulacji. Takze bedzie sie dzialo w 2018. Zaskakujace bylo to, ze az tak nisko spadlo, ale zapewne akcje od zarzadzajacych ida do wierzycieli, a Ci puszaja w rynek na potege. jak sie ten proceder skonczy to pewnie do 40gr wrocimy. pytanie co dalej.
jakby brali dotacje z Unii i drukowali nowe akcje-jak większość na NC to by trochę na tym pojechali, ich czas był ze 4 pięć lat temu, ale dobry obyczaj i schemat na NC jest taki, że przed zniknięciem trzeba trochę papier podpompować- tak na węglopeksie i weedo na przykład było i tak próbowali w 2017 roku- bajki o produkcji gier itd, ale balon gamingowy pękł i nie wyszło taka moja opinia
http://www.parkiet.com/Technologie-i-IT/309229994-Gremi-Park-stawia-na-nowe-technologie-AR-i-VR.html?_ga=2.198689583.102044683.1514732247-1083298007.1488302081 planuja wejsc na nc a moze wziasc lidera vr za grosze, w sumie chca zainwestowac 50mln. ojro bo 50 juz wydali. Przy tych kwotach to powinni wciagnac i3d lewa dziurka..
wciagniecie i3d to faktycznie zaden problem. i pewnie ciekawy pomysl. natomiast wraz ze spolka przejmujesz ogromny dlug - wg mnie bez sensownego rozwiazania tego tematu nikt nie bedzie sie rzucal. szczegolnie, ze wchodzac na nc najczesciej chce sie kase z rynku sciagnac... a nie od razu wydawac...
Bylo kiedys takie fajne powiedzenie, ze tylko glupiec 4 raz robi ta sama rzecz i oczekuje innego rezultatu.
Pewnie masz racje, ze dlug jest do zasypania. Tylko kto i po co ma zasypywac. Tutaj musi byc diametralna zmiana podejscia by wyniki byly inne. Jak na razie to mozemy miec dodatkowe 2-3mln dlugu rocznie dorzucane. Bo taki jest trend. A i jeszcze tlumaczenie copy/paste - przesuniecie w czasie platnosci, opoznienia nie z ich winy, dolujacy rynek (sic!). Takie klasyczne tlumaczenia sie nieudacznikow