24 GRUDNIA 2017 R. - 27 grudnia 2017 r.
Wesołych Świąt i do szczęśliwego i dostatniego 2018 r. I dla lub chcemy, aby nasz powrót OKD do New World Resources.
Veselé Vánoce a velmi šťastný a prosperující year 2018 a pro naře přání pro návrat OKD do New World Resources.
Do wszystkich moich znajomych i mniejszościowych udziałowców New World Resources. Ten rok dobiega końca. Ale wciąż jesteśmy skrzywdzeni i oszukani przez tak wielu ludzi, którzy powinni wiedzieć lepiej.
Czy ktoś zauważył, że nie ma jeszcze "Kapitana" dla tej nowej komisji śledczej w OKD. Może znaleźli jakieś ściśle tajne wiadomości z 2004 roku, a nawet jeszcze z lat 1990-tych. Ale poważnie wątpię, że wszystko, co nowe, można znaleźć. Moim zdaniem wszystko, co widzę, to rzekoma polityczna gra bezczynności i nieuczciwości. Mieszkańcy Czech są na tyle sprytni, by wiedzieć, że są oszukiwani i odgrywali głupców przez tak wielu bezimiennych rzekomych pochlebców.
Powiązane i ważne wiadomości pojawiły się w środę 20 grudnia 2017 r. Polski górnik koksujący JSW i sąsiad OKD na Śląsku publicznie oświadczyli, że zainwestują i rozbudują swoje kopalnie węgla koksowego. Kwota ta wynosi ogromne 5,33 miliarda euro i zostanie wykorzystana do zwiększenia produkcji w przyszłości. Bezimienni Czesi chcą zamknąć nasz wysoce rentowny OKD, który ma niższe koszty gotówki niż ich polscy koledzy z JSW. Mam z tym problem, podobnie jak inni moi udziałowcy mniejszościowi. Uważam również, że prawie wszyscy Czesi nie mogą uwierzyć w to, co robią OKD i wiedzą, że firma nie znajduje się w publicznym spadku.
1.
link 2.
link 3.
link 4.
link 5.
link Być może nadszedł czas, aby Czesi poprosili czeskiego prezydenta Zemana o interwencję w sprawie OKD. I powstrzymajcie zamykanie sprzedaży OKD przez domniemanych niekompetentnych bezimiennych ludzi.
Wróćmy więc do mojego maila z czwartku 7 września 2017 r. List brytyjskiego regulatora FCA dotyczy NWR, Bakali, AHG Group, dyrektorów.
Ze względu na prawa nie mogę komentować ani pokazywać treści tego listu. Ale pokażę ci małą część, która, mam nadzieję, nie wpędzi mnie osobiście w kłopoty. To prawdziwa sprawa, a my, akcjonariusze mniejszościowi i Pavol Krupa, zadaliśmy sobie wiele trudu, aby wymierzyć sprawiedliwość domniemanym przestępcom, którzy rzekomo zniszczyli, splądrowali, zbankrutowali NWR i OKD. Uważam, że obecne sprawy czeskich sądów są prawdziwym powodem, dla którego organy nadzoru nie podejmują żadnych działań przeciwko Bakali, Grupie AHG i byłym dyrektorom spółek.
1.
link2.
linkTak więc, gdy sądy czeskie potrzebują lat, to, co według mnie jest bezczynne. A wszyscy politycy na całym świecie są według mnie dobrzy w kłamaniu, oszukiwaniu i graniu ludzi dla głupców. Używaj bezwartościowych słów i bezczynności, aby zrobić to, co przeciwko Bakali, oprócz słów mówionych, przykro mi, że nie mam na myśli nic ???.
Zdeněk Bakala po raz kolejny mieszka w swojej rezydencji w Szwajcarii nad Jeziorem Genewskim, żyjąc jak król, paląc swoje bogate cygara, śmiejąc się i śmiejąc z powodu naszego nieszczęścia. Z miliardami euro, które nie należą do niego.
My, mniejszościowi akcjonariusze New World Resources, już dawno temu mieliśmy dość. Pragnęliśmy sprawiedliwości przez prawie 2 lata i nic nie zostało zrobione przeciw tym, którzy nas skrzywdzili. Złodzieje OKD nadal trwają i muszą zostać powstrzymane. OKD musi zostać zwrócony nam prawowitym właścicielom lub wypłacone odszkodowanie.
A o czym będą opowieści Czech Media, to dobre pytanie. Boją się domniemanych komunistów, którzy wiedzą, ale czas wkrótce się dowie.
Prawda będzie opowiedziana szczególnie o tym, że OKD jest tak bardzo rentowna !.
A zamykanie wysoko opłacalnych kopalni OKD musi zostać zatrzymane.
Paskow można jeszcze uratować, zanim się spóźni.
Więcej aktualizacji będzie dostępnych, więc sprawdź wkrótce Wkrótce
wszystko, co napisałem tutaj w tej petycji, jest domniemane
link -Metal Bulletin's fob Australia premium twardy węgiel koksujący indeks średnio 184,63 USD za tonę od 2 stycznia do 15 grudnia 2017 r., wzrost o 29,6% z 142,44 USD za tonę średnio w analogicznym okresie 2016 r. OKD po 1 kwietnia 2017 r. prognozuje koszty gotówki w wysokości 60 euro za tonę !.
link -26 grudnia 2017 r. OKD wszyscy czekamy na decyzję Sądu Najwyższego w Ołomuńcu w sprawie planu reorganizacji. Dług powinien zostać zreorganizowany, a PASKOV zaoszczędzony. Tak więc dzisiaj w dniu 27.12.2017 wysłałem te same e-maile, które wysłałem do Sądów Okręgowych w Pradze, Ostrawa. My, mniejszościowi akcjonariusze New World Resources, jesteśmy "niepohamowani".
link - 26 grudnia 2017 r. twardy węgiel koksujący w obrocie około 260 USD za tonę. Oferowany w cenie 265 $ za tonę fob Australia.
link 22 grudnia 2017 piątek
link22 grudnia 2017 Węgiel energetyczny 6000 Kcal blisko 95 USD za tonę. Koszt gotówki OKD w pobliżu lub poniżej kwoty 60 euro za tonę.
link - 22 grudnia 2017 r. referencyjne umowy na węgiel kamienny o wysokiej wartości nominalnej za IV kwartał 2017 r. ustalono około 192 USD / mt FOB.
link - 20 grudnia 2017 r. Środa Polski górnik JSW, największy producent węgla koksowego w Unii Europejskiej, planuje zainwestować 18,9 mld zł (5,33 mld USD) do 2030 r., aby zwiększyć wydobycie węgla , powiedział w środę. OKD ich najbliższy konkurent, ale przynajmniej Polacy wiedzą, co trzeba zrobić i co jest poprawne. W przeciwieństwie do niektórych rzekomych bezimiennych czeskich sykofantów.
link -24 grudnia 2015 OKD / NWR - Kopalnia Frenštát należy do światowej czołówki i jest kopalnią ponad 50 lat produkcji!
link 25 grudnia 2017 Boże Narodzenie, OKD czeka na przełom. Ale w tej chwili jest tak bardzo szczęśliwy, że znajduje się w NAJWIĘKSZYM BUMIE cen węgla koksowego w historii !!!. Co mogło być lepiej!!!. Odpowiedziałem o Lee Loudie i jego domniemanej niekompetencji w części II (Jesteśmy teraz upto część IV). Sądy czeskie nie mają jurysdykcji w innych krajach, szczególnie takich jak Szwajcaria. Przyniesienie sprawiedliwości i sprawiedliwość domniemanym przestępcom takim jak Zdeněk Bakala, Grupa AHG i byli dyrektorzy NWR / OKD.
link - Domniemana nielegalna sprzedaż Dębieńsko i Morcinek. Przez AHG Group i ich partnerów bankierów Citibank.