• Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~tal [89.64.1.*]
    Będą kupować wszyscy którzy sprzedali w ciągu ostatniego miesiąca..
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~Rex [83.13.74.*]
    OK - ale jak nie będzie to wreszcie zamilkniesz>
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~fifka [94.254.141.*]
    wymiany podatkowe
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~nabiezaco [46.169.155.*]
    Sprzedać było łatwo. Zovaczymy jak pójdzie z odkupem.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~tel [89.64.1.*]
    Do rex- będę pisał kiedy chciał i ile chciał-a ty pogadaj sobie z własną babcią.
    Od mojej babci się odczep - możesz się za nią pomodlić, bo nie żyje od kilkudziesięciu lat. Nie przypuszczałem, ze to forum dla gimnazjalistów.... A propos - handel akcjami w młodocianym wieku jest zabroniony :-P
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~flcn [5.172.239.*]
    Od marca kurs porusza się w okolicach 4,2 PLN (+-5%).
    Czemu akurat teraz miałby ktoś się rzucać do kupowania ?

No chyba, że Roman zdecyduje się na jakiś rajd noworoczny ale po co miałby to robić ?
    Teoretycznie powód mógłby być jeden - wysprzedać część skupionego w tym roku pakietu akcji z zyskiem dla BRS. Tyle tylko, że na poprawę wyników 2017 jest o kilka tygodni za późno więc na ewentualne wzrosty trzeba będzie poczekać jeszcze ze dwa m-ce. Wtedy może będzie jakiś ruch pod wyniki roku 2017.

BRS spada więc IPX nie może rosnąć. Taka jest zasada w portfelu Romana.

Alchemia też spada. W tym towarzystwie tylko Impex trzyma wartość.
    I gdzie te 4,80? Nie mogę się doczekać żeby sprzedać.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~sd [31.0.44.*]
    Kolego, po uwolnieniu kursu szybko lecimy, ale na 6.80
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~flcn [31.182.4.*]
    Dnia 2017-12-28 o godz. 14:13 ~sd napisał(a):
    > Kolego, po uwolnieniu kursu szybko lecimy, ale na 6.80

Święta prawda, tylko że niektórzy na to uwolnienie czekają od 5 lat albo i dłużej.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~fifka [94.254.141.*]
    zarobek 150 % procent w 5 lat nie najgorzej , co mają powiedzieć ci co stracili 150% w 5 lat
    IPX w 2011 roku kosztował między 4,20 a 5,50 PLN.
    Dzisiaj kurs jest na tym samym poziomie a w międzyczasie spółka wygenerowała ponad 500 mln PLN zysku netto czyli 2,5 PLN na akcję.

Co takiego się stało, że kurs spadł do 2 PLN ? Nic. To niewidzialna ręka Romana kontrolująca podaż akcji może z kursem robić co chce. Zechce kurs 6 PLN będzie 6 PLN. Zechce 3 PLN będzie 3 i nikt nic na to nie poradzi. Możemy się biernie przyglądać a na WZA posłuchać jak to zarząd nie ma wpływu na wycenę rynkową spółki bo o tym decydują inwestorzy :DD
    Szkoda tylko, że inwestorzy nie otrzymują co roku dywidendy a Roman, który nie ma ani jednej akcji IPX w 3 lata wyciągnął ze spółki ponad 200 mln PLN.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~Bob [188.127.19.*]
    Po co sie męczysz? Sprzedaj i podziękuj spółce za współpracę, znajdź inna i zarabiaj a nie ciagle tylko biadolisz. Zupełnie Ciebie nie rozumiem, nie wierzysz w spółkę, za wszystkie winy obarczasz głównego udziałowca, do wzrostów nastawiony jestes pesymistycznie wiec po co trzymasz ten papier? A najśmieszniejsze jest to ze od ponad dwóch lat Twoje prognozy co do tej spółki zupełnie sie nie sprawdzają :-)
    Co w IPX jest dobrego dla drobnego akcjonariusza ?

Kupiłeś akcje za 2 PLN ? Wątpię. Pewnie nie kupiłeś nawet po 3 PLN. Jeżeli uważasz, że trafiłeś na ekstra niedowartościowaną spółkę to gratuluję wyboru. Też tak kiedyś myślałem. W międzyczasie inne spółki z portfela dały mi zarobić 2, 3 razy więcej niż IPX. Część zysków postanowiłem inwestować w najbardziej niedowartościowaną spółkę i co ? Pozostałe spółki dalej rosły a IPX rósł tak jak chciał tego Roman.

Przy obecnej cenie każdy jest zarobiony ale nie zmienia to faktu, że IPX jest dojną krową jednej osoby. Jeżeli tobie jako akcjonariuszowi to odpowiada to proszę bardzo. Mnie nie odpowiada więc o tym piszę.

Jeżeli w IPX zainwestowałeś trochę więcej niż 10-20 tys. to proponuję wziąć udział w WZA. Informacje jakie uzyskasz będą na poziomie Wiadomości TVP o 19.30.
    Znam ta firmę od 2003 roku, gdzie byłeś wtedy?
    A na WZA IPX nigdy nie byłeś, bo gdybys był to nie pisałbyś takich głupot i wiedziałbyś jacy akcjonariusze sa udziałowcami.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~sd [31.0.35.*]
    Ficon najgorsze jest to, ze zupelnie nie kumasz co sie do ciebie pisze i tylko puszczasz ta sama zdarta plyte, hehe
    W przeciwieństwie do 99% piszących na tym forum akurat byłem na WZA.
    Nie wiem o jakich akcjonariuszach piszesz ? Kto niby miałby pojawić się na WZA ?
    Poza BRS na WZA nikt się nie liczy więc każda uchwała przechodzi z automatu. Oczywiście wnioski drobnych akcjonariuszy są z automatu odrzucane i tyle. Możesz napić się herbaty, kawy, nawet są ciasteczka bo całe WZA gromadzi raptem nie więcej niż 20 osób w tym przynajmniej 5 jest z IPX i BRS a 2 z obsługi.

Wybierz się kiedyś to się przekonasz. Warto z jednego powodu. Miejsca w którym się odbywa. Możesz podziwiać na co Roman wydaje kasę jaką otrzymał z IPX za akcje ALC.
    Na pewno nie byłeś na WZA :-)
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~flcn [37.47.15.*]
    No tak bob wie lepiej.
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~sd [31.0.35.*]
    Mam nadzieje ficon ze i dzisiaj pojdziesz spac z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku, tak apropos to jak borek byl spolka groszowa takie same wpisy pojawialy sie jak twoje ale w druga strone , do momentu eksplozji kursu borka
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.135.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jutro -kurs 4.80 zł Autor: ~hehe [78.28.34.*]
    Dnia 2017-12-28 o godz. 16:11 ~flcn napisał(a):
    > Dnia 2017-12-28 o godz. 14:13 ~sd napisał(a):
    > > Kolego, po uwolnieniu kursu szybko lecimy, ale na 6.80
    >
    > Święta prawda, tylko że niektórzy na to uwolnienie czekają od 5 lat albo i dłużej.

tiaaa,
    a niektórzy o d lat nawijają makaron na uszy o wezwaniu i nawet chcieli się o to zakładać
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.