• Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~Raf [5.172.255.*]
    1. Czemu nie uzupelinili rady nadzorczej? Minęło juz tyle czasu. To nie jest normalna praktyka.
    2. Brak jakiejkolwiek komunikacji co do dużych zasobów gotówki. W ogóle komunikacja z akcjonariuszami jest słaba. Było juz kilka spółek zagranicznych które wypiely się na polskich akcjonariuszy. Żeby i tu nie było podobnie. Drobnica jest ładnie ubrana jak wynika chociażby z forum.
  • Re: Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~wojtek [93.175.118.*]
    KUPOWAŁEM,,,,,,,,,,,PO,,,4,,JEST,,,OK
  • Re: Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~Inwestor [89.67.129.*]
    Ważne żeby była dywidenda.
    Tyle gotówki to dywidenda powinna być.
    Albo skup akcji
  • Re: Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    A jeśli nie będzie dywidendy to sprzedacie akcje?
    W końcu podstawowym dochodem z akcji powinna być dywidenda.
  • Re: Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~Romuś [37.47.147.*]
    Tak było kiedyś. Odkąd istnieje wysoki podatek od dywidend sytuacja trochę się zmieniła. W końcu wzrost wartości akcji to też jest dochód. A wartość akcji wzrasta, gdy spółka się rozwija i ma coraz większą wartość.
  • Re: Dwie rzeczy mnie martwia Autor: ~dovado [94.254.151.*]
    Spółka ma możliwiść poprawienia notowań swoich akcji po wciąż obowiązuje uchwalony skup akcji własnych z 2015 roku
    Dla Avii 1,2 mln Euro to
    żaden wydatek a sam skup podniósłby notowania spółki https://www.bankier.pl/wiadomosc/WZ-AviaAM-Leasing-zdecydowalo-o-wyplacie-0-09-euro-dywidendy-na-akcje-za-14-3317798.html
    2015-04-03 14:39zgromadzenie litewskiej spółki AviaAM Leasing zdecydowało, że z zysku za 2014 r. na dywidendę trafi 3,9 mln euro, czyli 0,09 eur.Akcjonariusze zdecydowali też o przeznaczeniu 1,2 mln euro na skup akcji własnych. (PAP)
    Przy obecnej pozycji gotówkowej i jeszcze lepszej zapewne po wynikach za IVQ17 dywidenda i skup powinny być.
    Jak nie będzie to znaczy że nie specjalnie im zalezy na mniejszościowych akcjonariuszach
[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.