Jak nie rośnie musi spadać :) Moim zdaniem 8,60 i tam sie ustawiłem na kupno.Ale posiadanych akcji nie sprzedaje,bo różnie bywa a ekspertem nie jestem.
Nie rośnie bo nikt nie kupuje,czekają aż będzie niżej,ale nie każdy kupi w niskiej cenie i pewnie ktoś kupi jak będzie już po 12. A korekta zawsze się przyda,oczyszcza akcjonariat,dla tych którzy kupili na dłużej obecny spadek nie powinien stresować. A jeżeli miał ktoś ochotę dokupić to myślę że właśnie nadchodzi właściwy czas. WESOŁYCH ŚWIĄT
słabe wyniki w 3 kwartale spowodowane wzrostem kosztów zarządu więc spada, ciekawe czy to jeden kwartał słabszy czy taka tendencja na kolejne kwartały ?
To po prostu zwykła korekta związana ze świętami.Ludzie sprzedają akcje bo kasa potrzebna jest im na święta, na zakupy, prezenty, wyjazdy.Po świętach wszystko wróci do normy bo inwestorzy stwierdzą,że akcje tanie i jest okazja do zakupów.
Mamy obecnie oby prawdopodobnie końcowkę korekty na spółkach windykacyjnych - polecam zapoznać się z artykułem o spółkach windykacyjnych na stockwatch.
Vindexusowi niewątpliwie dostało się rykoszetem, bo w samym ich biznesie nic się nie pogorszyło, a wręcz przeciwnie mamy ciekawe pomysły na dalszy rozwój. Sentyment do branżu uległ zmianie przez ostatnie zamieszczanie w związku z Getbackiem, Krukiem i ustawą o upadłości konsumenckiej.
VIN jest nadal faworytem BOS, wycene mamy wciąż bardzo atrakcyjna. Rok 2018 ma być rokiem wezwań, więc kto wie...
Dokladnie tak jak piszesz.
"Słabe wyniki w 3Q"... Po których kurs wzrósł do 10,30 i ujawnił się nowy podmiot w akcjonariacie. Po co takie banialuki ktoś wypisuje.
Ruch na 9 PLN jest dobrą okazją do akumulacji. Kierunkiem jest 15 PLN, ale to może zając nieco czasu, najpierw 12 PLN i kolejne korekty. VIN pnie się bez do góry w długoterminowym trendzie wzrostowym. Fundamentalnie biznes bardzo dobrze, nie ma zatem powodu do tak niskiej wyceny w stosunku do całego sektora. Polityka dywidendowa to kolejny atut wizerunkowy. Jedynym zagrożeniem dla kursu jest otoczenie makro, tj. giełdy światowe i cykl koniunkturalny, ktory jest sztucznie przedluzany.
W pełni się z Tobą zgadzam i obecne poziomy również uważam za dobre do akumulacji.
Cieszy mnie też to, że na forum VIN
tutaj na bankierze jest spokój i póki co kultura. Widać akcjonariat bardziej zrównoważony emocjonalnie w porownaniu do liderów z tej branży.