Dnia 2017-12-22 o godz. 16:52 ~tw_waluś napisał(a): > a oto się rozchodzi tobie z tym 27 , otwarcie pewnie zbieżne z dzisiejszym zamknięciem, ale podaż w kolejnych dniach pewnie będzie.
oczywiście w tym złodziejskim kraju nikt nie wpadnie na pomysł żeby w takich sytuacjach obligatoryjnie następowało odlokowanie akcji we wszystkich DM o godzinie 12, 14 czy (w tym przypadku) przed sesją 27-go. Niestety do cywilizowanych krajów wciąż mamy kawałek drogi. mbank - kasa za skup ok. g.14, akcje były zablokowane do końca sesji
e tam, nie jest powiedziane ze ludzie rzuca sie do sprzedawania juz teraz skoro jest perspektywa drugiego, porownywalnego skupu za kilka/nascie tygodni, pewnie bedzie jakies dodatkowe cisnienie i spadek ale bez przesady... tu chyba powinien byc cierpliwy akcjonariat bo ludzie czekali miesiacami na uplynnienie aktywow i buyback
lukas też miałem zablokowane akcje do końca sesji, pisałem tylko a kasie że skup rozliczony. akcje zostały odblokowane dopiero po zakończeniu sesji, myślę że to nie możliwe aby temu co pisał że blokada ściągnięta w trakcie sesji żeby to była prawda
mam pytanie czy za każdym razem tak robią że akcje odblokowane w trakcjie sejsi ? pamiętam jak było wezwanie na albatros też jakieś dm odblokował ale szybko zablokowali sprzedaż, ktoś sprzedał trochę tylko .
mam pytanie czy za każdym razem tak robią że akcje odblokowane w trakcjie sejsi ? pamiętam jak było wezwanie na albatros też jakieś dm odblokował ale szybko zablokowali sprzedaż, ktoś sprzedał trochę tylko .
Dnia 2017-12-23 o godz. 11:45 ~lukas8i8 napisał(a): > mam pytanie czy za każdym razem tak robią że akcje odblokowane w trakcjie sejsi ? pamiętam jak było wezwanie na albatros też jakieś dm odblokował ale szybko zablokowali sprzedaż, ktoś sprzedał trochę tylko .
z mojego co najmniej kilkunastokrotnego doświadczenia to tak.. czasem jesteś o krok do przodu, ale na ogół (jak to nie Twój DM robi skup) jesteś w tyle. Jest to oczywiście (powtarzam) nieuczciwe, ale żaden mózg-prezes GPW przez ponad ćwierć wieku nie wpadł na to żeby to uregulować. Brak zasad jest wszak o wiele zabawniejszy niż nudne i sprawiedliwe zdjęcie blokad wszystkim np. dopiero po sesji...