tak musailem z siebie wyrzucić. hahaha no i jak to pisałaś kasandro?? POBOŻNE ŻYCZENIA? Ponad 90% zebrał. Mi to zwisa i powiewa. Ale mam bekę z takich mądrali jak ty.
Masz rację. Ponad 80% z akcji może spokojnie wystarczyć na zapewnienie sobie 90% na walnym. Czy galeon tyle skupił dowiemy się 21 w dniu rozliczenia zapisów. Niestety większość planktonu nie pojawia na WZA.
doradzam troche poszerzyć wiedzę, 90% na walnym to on prawie zawsze miał. bez wykupu ackji miał 85%
przepis mówi dokładnie 90% akcji musi mieć , proszę poczytać prawa GPW dla FIRM wychodzących z giełdy. ile musi mieć akcji by wykupić wszystkie akcje po ustalonej cenie.
i wówczas prosze pisać , dla nie czytających
by mieć 90% na walnym to on nie musiał robić wezwania na akcje , wystarczyłoby by dokupił 3% z rynku
Bobby nie oszukuj ludzi . Jak nie wiesz to nie pisz głupot. Tutaj chodzi o 90 % wszystkich akcji a nie na Walnym . Zapoznaj się Dobrze z zasadami na Giełdzie a potem zabieraj głos.
naganiaczom p.MS nie zalezy na merytorycznej wiedzy tylko na jak najwiekszej panice, dlatego rzucaja nawet nieprawdziwymi informacjami byleby szerzyc panike
Bobby dobrze to wie ale wprowadza w błąd bo coś MS akcji brakuje ;). Do przymusowego wykupu potrzeba 90% AKCJI a nie głosów na WZA. 90% na WZA może mu dać conajwyżej wyjscie z GPW. a jak juz zdążyliśmy sobie wyjasnić to zaden dramat a nawet spore możliwosci w przyszlości. Można naciagać pewne sprawy w swoja strone ale klamać ...to juz nieładnie ;). Strasznie sie panowie pogrązacie. Coś mi sie zdaje że na prawde to kiepsko poszło skoro naganiacze nadal sie produkują pomimo ze juz po skupie hehe
tylko czy MS zdecyduje się na taki krok żeby >10% akcji zostawiać w rękach inwestorów i zawijać się z giełdy? przecież to same problemy, informowanie o wza, dywidenda, idt itp
doradzam poczytac : 90% akcji nie 90% na walnym TYLE MUSI MIEĆ 90% na walnym to on juz mógł miec bez żadnego skupu akcji , jak na walnym ma 85% , zanim zaczniecie pisac poczytajcie o wyjsciu firmy z gieldy.
firma musi mieć 90% akcji by moc wykupić resztę akcji bez wyzwania po cenie ustalonej.
90% glosów na Walnym NIE JEST TYM SAMY CO 90% AKCJI. MOŻNA MIEĆ 60% AKCJI I MIEC 99% GŁOSÓW NA WALNYM A TO NIE UPOWAŻNIA O WYKUPIE
CI CO NIE SĄ ŚWIADOMI ZANIM ZACZNĄ PISAĆ NIECH ZASIĘGNĄ INFORMACJI Z GOOGLE A DOKŁADNIE Z GPW.