• Schemat ten sam, sternik ten sam Autor: ~Amika_fun [149.154.214.*]
    Trzeba czekać bo z kopaniem się z koniem nigdy nic dobrego nie wyszło.....
    Zauważcie, że od momentu przejścia 170 w dół - kierunek jest jeden, ani odbicia, ani obrotu i up, tylko dół....
    Musimy zjechać do ustalonego celu bo na odbicie własnymi siłami to raczej nie ma szans.
    Kupno po 120 jest tak liche, arkusz zleceń pusty..... masakra....
    Gość grał 2 schematy,
    1. lekka podbitka na początku i sypanko
    2. samo sypanko do -2 w dół, zamkniecie na dołku - obecnie grany od kilku sesji.....

• Re: Schemat ten sam, sternik ten sam Autor: ~zaklinacz [80.53.25.*]
    dobiło do 120, dziękuję i dobranoc, jesteśmy udupieni na maxa, za takiego Mikołaja to ja dziękuję..
  • 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~zorro2 [195.66.68.*]
    Jestem przekonany dlatego kupię po tej cenie czekam od 170 PLN
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Amika_fun [149.154.223.*]
    Widziałeś jak spada ze 170, sypie Sternik z wora jak Św. Mikołaj ......
    Jak Sternik zmieni kierunek to wtedy się zatrzymają spadki......
    Do tej pory nie było nie było żadnego odbicia ze 170 do 120 jak kamień....
    jakie masz ruchy na tym papierze ??? kurs otwarcia + 1% to MAX UP no i klasyka -2 % na zamknięcie ..... widziałeś kiedyś coś innego ??? no ze 130 było odbicie na 138 i to było wszystko .... po takich spadkach....
    tutaj nie ma dna .... może być tylko przystanek .... jak było na 130 i potem masz zjazd na 120 w 5 dni - to jest MASAKRA....

• Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Amika_fun [149.154.219.*]
    Dzisiaj znowu -2% i docisk....
  • 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~zorro2 [195.66.68.*]
    Zobacz o czym mówiłem , poprzednio spadało bez walki, teraz zaczyna to wyglądać inaczej, zobacz widać podbieranie ustawianie się na kupno trochę niżej, zbieranie równych ilości i kilka innych specyficznych dla hamowania motywów, czy będzie niżej, może i tak ale powoli i z coraz mocniejszymi odbiciami, na razie nie odkleiło się od 120 PLN , tak prawdę mówiąc
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Xxx [188.146.168.*]
    To ma tak wyglądać, gruby ma mnóstwo papieru do puszczenia, więc nie spuszcza kursu bez opamiętania, tylko przy każdym pseudo oporze się ustawia się z dwóch stron i karmi jeleni do czasu jak pobierają.
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Inwestor [31.0.37.*]
    Taaak karmi już rok, tylko że fundusze zwiększyły zaagarzowanie w amica i jakby tak karmił to musiałby być wcześniej w zarządzie i musiało by to być podane do publicznej wiadomości że zrywa akcje, powiadasz bzdury
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Martinez [37.47.147.*]
    Dalej myślisz że za pół roku będzie tu 160 zł? lub więcej?
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Inwestor [31.0.34.*]
    Tak,myślę że wyjdę na swoje, spada rok to nie jest Jsw, spółka zarabia dywidendy płaci zobacz ccc spadło 200 do 120 ale odbiło do 300, spokojnie amica nie leci sama,cały swig spadł 50 % a wig20 urósł 30%i nie ma już potencjału do wzrostu i jak myślisz gdzie się inwestorzy będą przesiadać, muszę przyznać że za wcześnie wyszedłem, ale nie widzę nic na przesiadke kto powiedział że będzie łatwo, już mnie to nie rusza 2 %w tą czy dwa w tamta na dzień dzisiejszy jestem umoczony 365K
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Martinez [37.47.147.*]
    Ok zgadzam się przesiądą się na średnie i małe spółki,tylko czy na amice?4Q raczej będzie gorszy r/r 28mln bazy wysoko bardzo wysoko, porównując poprzednie kwartały to będzie ok 23-25 wiec dalej będzie spadać. Zacznie rosnąć ale raczej po 1Q 2018r,a do tego czasu to możemy być w plecy 40-50%,a żeby taką stratę odbić to trzeba będzie czekać parę lat. Oczywiście jeśli jakiegoś krachu nie będzie.
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Inwestor [31.0.38.*]
    Nie zgodzę się tak zakładając to jest bardzo pesymistyczny scenariusz, powiedz kto przy takim nastawieniu wogule wszedł by na giełdę, zobacz np na Getin Bank co kwartał straty a w tym roku 40% do góry, wawel mógłby tak wymieniać ursus ludzie szukają okazji a amica to gwiazda wśród okazji, wystarczy jeden impuls i wystrzeli 7% bez powodu i trend się zmieni jestem tego pewny problem nie jest w wynikach w spółce tylko w. naszym nastawieniu
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~zaklinacz [80.53.25.*]
    LECIIIII 118!!! :)
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~Amika_fun [149.154.218.*]
    Toż ci niespodzianka -)))))
    Musi tu być konkretny obrót, albo konkretny UP aby można było mieć nadzieję że coś się zmieni....
    - Standard to witamy 117 po paczce 2K koło 11:00 potem zabawa z odbiciem i zamknięcie 117,5
    - Robimy postój bo lecimy ze 135 czyli 2X- parę PLN, spadamy wolniej podbitka do 125 witamy Nowy Rok no a potem zobaczymy....

Sternik ten sam ale schemat inny -)))
    Obroty prawie takie same jak na spadkach ok. 10K a idziemy w górę....
    Odbicie prawie 20% to robi wrażenie,ale niestety lub stety: jedna rzecz jest wspólna,
    idziemy jak po sznurku - jak w dół to w dół jak w górę to w górę...
    Jak padały półki na spadkach po kilkaset akcji tak teraz zbiera te półki idąc w górę...
    dziwne to jak dla mnie.....

Pa 2 miesiącach męczenia sytuacja wygląda trochę lepiej....
    Według mnie przejście przez 140 da pierwszy sygnał kupna dla tej spółki..... i szanse na odwrócenia trendu....
    Jedyne co mnie ciekawi że cały czas na tej spółce jest obrót po kilka kilo akcji...

• Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~markus [78.8.93.*]
    Dziwne, ale to wygląda na schemat sterowania kursem przed ogłoszeniem wezwania.
  • Re: 120 PLN - ten pozim jest hamulcem Autor: ~kuchmistrz [195.200.88.*]
    Buahahah chyba wezwaniem ducha św. Tego tu jeszcze nie grali. Humor na dobranoc mam poprawiony. Wezwanie hahaha
[x]
AMICA -1,17% 50,60 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.