• znowu leci Autor: ~Zorro [80.53.25.*]
    Ten walor nie ma żadnych walorów, leci na ryj jak dzień po dniu i dzisiaj znowu, myślę, że trzeba będzie zaczekać aż zleci do 110 i wtedy wejść all in ;p
  • Re: znowu leci Autor: ~Martinez [37.47.159.*]
    Niestety najgorszy walor z wig40. Leci i leci końca nie widać.
  • Re: znowu leci Autor: ~Zorro [80.53.25.*]
    123 pln....
  • Re: znowu leci Autor: ~xxx [193.16.107.*]
    Murowany faworyt do śmiecia roku...
  • Re: znowu leci Autor: ~jey [94.254.143.*]
    chyba nie ma powodu do takiego pesymizmu
    przeanalizowałem tą firmę i widzę , że perspektywy rozwoju są bardzo realistyczne , a do tego wynik za 2017
    będzie tez dobry -- bo wynik szacuję na min 150 mln /zysk netto/ -- to dobry wynik i dużo lepszy niż za 2016
    wniosek --- powoli zaczynam wchodzić
    /kurs --- cirka 150 jest w krótkim czasie całkiem mozliwy/
    te spadki - zauważcie - może - generować każdy chołysz - obroty śmieszne
    jeden poważniejszy kupiec i kurs poszybuje
    ja powoli już kupuję - ryzyko żadne - - - kurs teraz będzie szedł tylko w górę ---- może niekoniecznie dziś
    ---- ale będzie
    pozdro JEY
  • Re: znowu leci Autor: ~Tomek [188.146.130.*]
    Zobacz wykres na stooq. Spadamy na 109 i tam jest wsparcie.
    zwracam się tu do inwestorów
    nie do manipulatorów od 7 boleści
    którzy dołują kurs śmiesznymi kwotami
    i widoczne to jest , że wiele transakcji kupno-sprzedaż , od dawna przeprowadzają między sobą samym
    -------------- kurs jest rewelacyjny jak na tą bardzo dobrą sp-kę
    wniosek : powoli kupować , a w żadnym wypadku nie sprzedawać

ps ostatnio byłem parę razy w Niemczech i tam we wszystkich dużych AGD i zwykłych supermarketach jest sprzęt
    AMICI i w bardzo fajnym asortymencie --- w porównaniu z innymi producentami takiego sprzętu AMICA prezentuje się
    najlepiej , a ich wyroby prezentują się super i ich ceny wcale nie są najniższe /sic/

ps ja powoli wchodzę i niby nie powinienem tego wszystkiego pisać ale wk-wia mnie ta prymitywna manipulacja
    a kurs - widzicie sami jast super do kupna
  • Re: znowu leci Autor: ~zorro [80.53.25.*]
    no już 122 pln. Leci jak dziki. Pewnie po nowym roku będzie dopiero szansa na jakiekolwiek odbicie
  • Re: znowu leci Autor: ~Martinez [37.47.176.*]
    Jey optymistą jesteś, wynik za 2017r szacujesz na min 150 mln?jak będzie 140-145mln to max i teraz odejmij 46mln za 2Q jednorazowe zdarzenie, to daje 99mln czyli prawie tyle samo co za 2016r,a oczekiwania były o wiele większe dlatego kurs jest jaki jest. Owszem jak zaczną w 2018 r pokazywać lepsze wyniki to kurs też ruszy na północ,ale póki co to i 100zł możemy to zobaczeć.
    pisałem wyżej o Niemczech , ale nie ma powodu nie wierzyć prezesowi
    który na konferencji powiedział , że sprzedaż na rynkach francuskim i brytyjskim też jest
    dobra i rośnie ---- a mamy grudzień tzn szał zakupów ----- coś mi się wydaje , że 2017 będzie dla nich bardzo dobry
    /i niech mi nikt nie mówi , że naganiam , bo tego typu działanie mnie nie interesuje - piszę co myślę ,co widzę i co wiem
    z własnego doświadczenia , a zapewniam - mam doświadczenie i m innymi dobrą intuicję , która też z niego wynika

własnie analiza pokazuje , że kurs , nawet jeśli jeszcze /może/ "fachowcy" obniżą --- to będzie rósł !!! /już jest teraz praktycznie
    "klepisko" kolokwialnie mówiąc
    ten kurs dzisiaj to rewelacja - tego jestem pewien
  • Re: znowu leci Autor: ~samson20 [37.47.199.*]
    Wsparcie na 109 tam może być sygnał i wajcha w drugą stronę
  • Re: znowu leci Autor: ~Inwestor [213.199.216.*]
    Sprzedaż może być duża ale rentowność robi się kiepska. Stąd brak satysfakcjonujących wyników.
  • Re: znowu leci Autor: ~Martinez [37.47.176.*]
    Nadal jesteś przekonany że wyniki za 4Q będą bardzo dobre? Bo mi się wydaje że będą jednak słabsze ,baza wysoka 28mln.Trudno trzeba przeczekać conajmiej pół roku, i może wtedy zacznie odbijać ale od ilu?100?czy niżej?
  • 120 pln Autor: ~zorro2 [37.248.166.*]
    Wg od 120 pln ostro hamujemy i dużo poniżej nie będzie. Ja zaczynam się pakować przy 120 pln i 20% mam zamiar dostać
  • Re: 120 pln Autor: ~Martinez [37.47.176.*]
    Ja tak myślałem przy 147 zł. Ale przy 120 nawet jeśli spadnie to max 20% choć to amica jest więc dołożymy jeszcze 10%,a w perspektywie dłuższego czasu pewnie zarobisz te 20% o których piszesz,ja w najlepszym wypadku wyjdę na 0.
  • Re: 120 pln Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Moim zdaniem kapitalizacja zjedzie do 850 mln zł. Jaki to kurs każdy może sobie obliczyć. Potem będzie zależało od wyników 4Q i info - góra czy dół.
[x]
AMICA -0,68% 58,20 2025-10-17 16:25:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.